Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Biker 3/2015 v predaji!

Tretí Biker roku 2015 je vonku, a tu je malá ochutnávka toho, čo nájdete vnútri. Ak však porovnáte obálku s článkami nižšie, určite zistíte, že vnútri toho je ešte oveľa viac!
Biker

V minulom čísle sme polemizovali o tom, či ako testeri stoviek bicyklov dokážeme postaviť lepší bike ako väčšina značiek. Navrhli sme si dve vlastné geometrie, bicykle si nechali pozvárať, a osadili ich identickými komponentami. V tomto čísle bol čas konečne cez ne prehodiť nohu a otestovať našu trúfalú hypotézu. Dá sa na radikálnych geometriách vôbec jazdiť?

Nemecko má jednu z najväčších jazdeckých scén na svete, a napriek tomu sa o ňom takmer nehovorí. Kedy naposledy stál nejaký nemecký jazdec na pódiu svetového pohára v zjazde? A viete vymenovať aspoň dva nemecké bikeparky? Ako sa tam jazdí, prečo o Deutschlande nevieme viac, a hlavne kam by ste jazdiť určite mali ísť – to všetko nájdete v profile nemeckého mountainbikingu.

Hydrovak, teda ruksak s rezervoárom je jednou z nezameniteľných súčastí výbavy bikera. Ak vám nie je pochuti pchať náradie do kapsičiek a fľašky do košíkov rozhádzaných po ráme, siahnite po čo najlepšom hydrovaku. Ktorý to je, to vám poradíme v megateste 15-tich ruksakov – od malých po veľké, od ľahkých, cez ťažkotonážne so zabudovanými chráničmi chrbtice.

„Drbe ti?“ opýtal sa spoluzakladateľ značky Evil Kevin Walsh známy svojimi neveľkými sympatiami k 29-palcovým kolesám, keď dizajnér Dave Weagle navrhol, aby vyrobil nízkozdvihový 29er. Napriek tomu Evil The Following žije, a tento 29er má absolútne nekompromisnú a na trhu unikátnu geometriu. Prečítajte si, čo všetko je na ňom výnimočné.

Elektronické radenie konečne prichádza na mountainbike – to určite viete. Prečo by ste ho však mali chcieť? Má význam z funkčného alebo hmotnostného hľadiska? V krátkosti sa pozrieme na to, ako funguje Shimano XTR Di2.

Malé Karpaty, to nie je len Koliba a Biely Kríž. Toto pohorie sa tiahne naprieč takmer celým západným Slovenskom, a tak sme vytiahli bicykle za Bratislavu, a zmapovali zopár trailov severnejšie od nej. Všetky tri trasy nad Svätým Jurom, Pezinkom a Modrou samozrejme nájdete zaznačené vo vyberateľnej mape.

Vymeniť reťaz a vymeniť dušu je jedna vec, no vymeniť ložiská v ráme? Vedeli ste, že to zvládnete aj doma? Ak už rám nechodí tak ako kedysi, a ak je hrkajúcich zvukov pri jazde trochu príliš, možno je načase vymeniť ložiská v čapoch. Ukážeme vám ako na to v domácich podmienkach.

V Bikeri toho samozrejme nájdete ešte oveľa viac, no to už určite radi zistíte aj sami. Zoženiete ho v každom dobrom bikeshope aj novinovom stánku, a rovnako sa môžete zastaviť v Tescu, na pumpách Agip a Slovnaft, a kníhkupectvách Panta Rhei. Bikera si zároveň môžete predplatiť s takmer polovičnou zľavou a všetkých sedem čísel ročne vám príde do schránky. Dúfame, že sa vám bude páčiť!

Aktuality

17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Zavrieť reklamu