Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Segmenty na Strave a vytváranie trás už nie sú dostupné v neplatenej verzii aplikácie

Ak chcete vidieť, ako ste sa umiestnili v segmente, musíte si zaplatiť.
Martin Sarvaš

Rebríček na segmentoch na Strave a vytváranie trás už nebudú dostupné pre užívateľov, ktorí si za športovú aplikáciu neplatia. Obe funkcie Strava presunula do platenej verzie.

Platená verzia Stravy je v ponuke už dlho, no zameriavala sa hlavne na podrobnú analýzu tréningov, výkonov a ďalších podobných funkcii. V Strave sa však rozhodli, že časť služieb, ktoré patria medzi jedny z jej hlavných funkcii a doposiaľ boli zdarma, presunie do platenej verzie. A to s okamžitou platnosťou.

V neplatenej verzii už neuvidíte celý rebríček segmentov, svoje umiestnenie v segmente, analýzu výkonov, vytváranie trás a odporúčané trasy.

Nové poplatky za ročné predplatné sú 59,99 eur, čo vychádza 5 eur mesačne. Ak by ste však chceli platiť mesačne, zaplatíte 8 eur za jeden mesiac. Strava stále ponúka dvojmesačnú platenú verziu zdarma pre všetkých nových užívateľov.

Ktoré funkcie Stravy už nie sú dostupné v neplatenej verzii?
  • Celé rebríčky segmentov
  • Zobrazenie svojho umiestnenia v segmente
  • Analýza a porovnanie výkonu na segmente
  • Vytváranie trás
  • Odporúčané trasy

„Motivovanie užívateľov k plateniu za Stravu poslúži k vývoju a zlepšovaniu aplikácie a, samozrejme, s cieľom, aby sa napokon spoločnosť založená v roku 2009 dostala do zisku,“ hovoria zakladatelia Mark Gainey a Michael Horvath. „Zmena v systéme predplatného zabezpečí, že Strava bude slúžiť športovcom aj o desaťročia.“

„Plánujeme vziať to, čo z týchto zmien zarobíme a investovať späť do budovania ďalších a lepších funkcií. Nevymýšľame spôsoby, ako naplniť Stravu reklamami alebo predať vaše osobné informácie. Chceme jednoducho vyrobiť produkt tak dobrý, že zaň radi zaplatíte,“ hovoria zakladatelia.

„Neplatená verzia Stravy musí zostať kvalitná a užitočná, ale myslíme si, že päť eur mesačne za Stravu sú dobre investované peniaze.“

Segmenty

Pre mnohých užívateľov sú segmenty na Strave jednou z najhlavnejších funkcii, pretože na určitých úsekoch môžu virtuálne pretekať či porovnávať si výkony s inými.

Podľa Stravy sú však práve segmenty „mimoriadne zložité a nákladné na údržbu“.

Užívatelia s neplatenou aplikáciou budú mať stále možnosť vytvárať segmenty, vyhľadávať segmenty a zobraziť najlepších 10 v tabuľke segmentu. Analýza výkonu, zobrazenie celého rebríčka segmentu či zobrazenie svojho umiestnenia v segmente je dostupné iba v platenej verzii.

V neplatenej verzii sa vaše umiestnenie zobrazí iba v prípade, že ste v top 10.

Všetky doterajšie úspechy (umiestnenia) sú stále platné a budúce umiestnenia, KOM-y a QOM-y budú udelené bez ohľadu to, či si za Stravu platíte.

Funkcie segmentov v platenej verzii

  • Celé rebríčky segmentov
  • Analýza výkonov na segmente
  • Porovnanie svojich výkonov na segmentoch
  • Analýza svojich výkonov na segmente

Funkcie segmentov v neplatenej verzii

  • Top 10 v rebríčku (muži aj ženy)
  • Vytváranie nových segmentov
  • Detaily segmentov (dĺžka, stúpanie, prevýšenie a pod.)
  • Vyhľadávanie segmentov
  • „Flag-ovanie“ segmentov (označovanie nebezpečných / duplicitných)
  • „Úspechy“ v danej aktivite (KOM/QOM, rekordy)

Trasy

Nástroj na vytváranie trás sa tiež presunul do platenej verzie Stravy. V neplatenej aplikácii môžete stále zobraziť doposiaľ uložené trasy alebo ukladať trasy druhých užívateľov. Vytváranie nových trás či úpravy existujúcich sú však odteraz platené.

Užívatelia, ktorí si za Stravu zaplatia vraj dostanú kompletne prerobený a vylepšený nástroj na vytváranie trás vrátane personalizovaného odporúčania trás.

Takto vyzerá nová desktopová verzia nástroja na vytváranie trás. Na Slovensku však zatiaľ nie je dostupná.

Nové funkcie nástroju na vytváranie trás

  • Vylepšená podkladová mapa
  • Schopnosť zobraziť typ povrchu na trase, na výškovom profile a priemerné stúpanie celej trasy (%)
  • Filter na prevýšenie a povrch ciest
  • Vyhľadávanie miesta a jeho pridanie ako bodu na trase
  • Pridanie tepelnej mapy a segmentov ako vrstiev na trase
  • Personalizované odporúčania trás

Aktuality

Včera 17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

Včera 17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

Včera 16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

Včera 10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

27.03.2024 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Zavrieť reklamu