Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Koronavírus: Na Veľkú noc obmedzili pohyb. Ako je to s jazdením na horskom a cestnom bicykli?

Vláda tiež zakázala pokojne sa zhromažďovať. Za porušenie zákazov, ktoré na obdobie Veľkej noci vyhlásila vláda, môže hroziť pokuta do 1650 eur.
Martin Sarvaš
Koronavírus: Na Veľkú noc obmedzili pohyb. Ako je to s jazdením na horskom a cestnom bicykli?

Doplnené 8. apríla o 21:48 hod o oficiálne vyjadrenie podporného tímu permanentného krízového štábu k jazdeniu na cestných bicykloch.

Vláda včera schválila obmedzenie pohybu od stredy 8. do pondelka 13. apríla 2020, teda počas veľkonočných sviatkov. Ide o opatrenie vrámci prevencie proti šíreniu nového koronavírusu.

Vláda tiež zakázala počas týchto dní uplatňovať právo pokojne sa zhromažďovať, s výnimkou osôb žijúcich v spoločnej domácnosti.

Dodržiavanie zákazu budú kontrolovať zložky rezortov vnútra a obrany, za nerešpektovanie hrozia postihy. Hliadky budú ľudí kontrolovať na hlavných ťahoch, no nebudú nikoho pokutovať na mieste.

„Policajná hliadka vyplní dotazník, následne sa bude kontrolovať oprávnenosť pohybu. Nebudú sa pokutovať na mieste, následne, keď niekto poruší predpis, pokuta ho počká,“ povedal minister vnútra Roman Mikulec.

Za porušenie zákazov, ktoré na obdobie Veľkej noci vyhlásila vláda, môže hroziť pokuta do 1650 eur.

Výnimky
  • cesty do a zo zamestnania a v spojitosti s výkonom podnikateľských činností,
    nákupy,
  • návšteva lekára,
  • pobyt v prírode v rámci toho istého okresu,
  • pohreb príbuzného,
  • starostlivosť o príbuzného či susedská výpomoc,
  • V prípade Bratislavy a Košíc platí nariadenie v rámci mesta
Ako je to s jazdením na bicykli?

Ako z nariadení a výnimok vyplýva, jazda na horskom bicykli v lese, vrámci svojho okresu, by mala byť úplne v poriadku. Vezmite si so sebou občiansky preukaz, keby vás náhodou kontrolovala polícia, aby ste sa mohli preukázať trvalým bydliskom v danom okrese.

Platí však zákaz zhromažďovania s výnimkou osôb žijúcich v spoločnej domácnosti, takže ak zrovna nebývate v jednom byte so všetkými kamošmi, s ktorými jazdíte, podľa nových pravidiel budete musieť jazdiť osamote.

Jazdenie na cestných bicykloch je podľa našej poslednej informácie povolené.

Aktuálne sa podporný tím permanentného krízového štábu vyjadril, že jazdiť sa môže aj na cestných bicykloch a táto aktivita spadá do kategórie výnimiek „pobyt v prírode v rámci okresu“. V prípade Bratislavy a Košíc to platí v rámci územia mesta.

Pri jazdení na bicykloch, samozrejme, dodržujte všetky potrebné ochranné opatrenia ako dodržiavanie dostatočnej vzdialenosti od iných ľudí a nosenie rúška.

Vaše komentáre

Aktuality

11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

10:32 Trek predstavil šesť nových plášťov pre XC, trail a gravel.

Každý plášť nesie meno ikonického miesta, ktoré svojím charakterom zodpovedá jeho určeniu – Girona, Betasso, Vallnord, Sainte-Anne, Montrose a Gunnison.

Včera 15:26 Decathlon dal do predaja repliky bicyklov Van Rysel RCR Pro tímu AG2R. Po pár hodinách boli vypredané.

V utorok pridal Decathlon do ponuky cestné bicykle, na ktorých pretekajú jazdci tímu Decathlon AG2R La Mondiale. S cenou 9000 eur boli vypredané už na ďalší deň.

Včera 11:39 Strávil som týždeň s Petrom Saganom na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

Keď ma Mišo Kolář oslovil s ponukou ísť do Talianska na týždenné sústredenie, na ktorom bude aj Peter Sagan, nemohol som odmietnuť. Už len možnosť byť v prítomnosti takej legendy ako Peter je niečo, čo sa jednoducho neodmieta.

Zavrieť reklamu