Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Video: Pozrite si všetky etapové víťazstvá Petra Sagana na Tour de France

Peter Sagan vyhral na Tour de France 12 etáp a ziskom siedmich zelených dresov prepísal históriu najslávnejších cyklistických pretekov sveta.
Martin Sarvaš
 Video: Pozrite si všetky etapové víťazstvá Petra Sagana na Tour de France
Peter Sagan vyhral rekordných sedem zelených zelených dresov na Tour de France. A pritom si dal ešte jeden rok prestávku, keď ho komisári z pretekov vylúčili pre incident pri páde Cavendisha v roku 2017.

Na Tour Sagan jednoducho ukázal, že v bodovacej súťaži naňho jednoducho nemal nikto. Nenadarmo dostal už pri premiére na Tour prezývku Tourminator.

Peter Sagan vyhral na Tour 12 etáp, 22-krát skončil druhý a 10-krát tretí, takže dohromady má 44 pódiových umiestnení z Tour de France. V zelenom drese odjazdil dohromady 124 dní a 4 dni bol oblečený v žltom.

Pozrite si tiež

Naposledy vyhral etapu v roku 2019, keď v záverečnom šprinte porazil Wouta van Aerta, Matta Trentina i Sonnyho Colbrelliho.

Tento rok bude Peter Sagan štartovať na Tour de France poslednýkrát, keďže po sezóne 2023 plánuje ukončiť profesionálnu kariéru na cestnom bicykli a v roku 2024 chce pretekať na horskom bicykli s plánom účasti na Olympiáde v Paríži.

Všetky víťazstvá Petra Sagana na Tour de France

Tour de France 2012 – 1. etapa

Tour de France 2012 – 3. etapa

Tour de France 2012 – 6. etapa

Tour de France 2013 – 7. etapa

Tour de France 2016 – 2. etapa

Tour de France 2016 – 11. etapa

Tour de France 2016 – 16. etapa

Tour de France 2017 – 3. etapa

Tour de France 2018 – 2. etapa

Tour de France 2018 – 5. etapa

Tour de France 2018 – 13. etapa

Tour de France 2019 – 5. etapa

Aktuality

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

23.04.2024 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

22.04.2024 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Zavrieť reklamu