Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Koronavírus: Zlodeji sa pokúsili vykradnúť tri bicyklové obchody

Zlodeji sa snažia zneužiť mimoriadnu situáciu okolo koronavírusu, v dôsledku ktorej sú zatvorené aj všetky predajne bicyklov.
Martin Sarvaš
Koronavírus: Zlodeji sa pokúsili vykradnúť tri bicyklové obchody

Vrámci opatrení proti šíreniu koronavírusu Covid-19 sa na Slovensku museli zatvoriť aj bicyklové predajne a servisy.

Niektorí ľudia sa snažia využiť túto situáciu vo svoj prospech a minulý týždeň zaznamenali až tri bicyklové predajne pokus o krádež – Madbiker v Košiciach, Bikepro v Banskej Bystrici a Cyklomax v Poprade.

Do predajní sa našťastie zlodeji nedostali. „Apelujeme na všetky kamenné predajne, ktoré sú zatvorené, aby boli obozretné. Dnes sa nás pokúsili vykradnúť! Ale našťastie sa dnu nedostali. Toto je ideálny čas pre zlodejov. Chráňme si svoje živobytie!,“ píše na facebooku Madbiker.

Je smutné, že mnoho ľudí si stále vedome kupuje na bazároch kradnuté bicykle, čím iba podporujú činnosť zlodejov. A fakt, že v momentálnej celospoločenskej kríze sa stále nájdu ľudia, ktorí sú schopní sa priživovať na tejto situácii, je nič iné, iba opovrhnutiahodný.

Asociácia slovenských výrobcov a dovozcov bicyklov nedávno požiadala vládu o povolenie otvoriť bicyklové servisy. Svoju žiadosť odôvodňujú tým, že bicykel je pre ľudí najdostupnejší dopravný prostriedok a v najbližšom období bude najdôležitejšou formou prepravy, pretože z hľadiska šírenia COVID-19 je najbezpečnejší. Je teda možné, že cykloservisy a predajne sa otvoria skôr ako rôzne iné prevádzky.

„V poslednej dobe sa množia vlámačky do bikových predajni. Cez týžden uverejnil na svojom facebooku Madbiker z Košíc, že ich chceli vykradnúť, dnes ráno o 5:30 sa vlámali do Cyklomaxu v Poprade a dnes o 11:20 sa chceli vlámať k nám do predajne,“ napísal nám Marek Varhanovský, majiteľ predajne Bikepro v Banskej Bystrici.

„Dnes sa nám pokúsili vlámať do predajne nejaké ľudské hyeny, ktoré zneužívajú aktuálnu situáciu. Poškodili dvere, ale našťastie ich vyrušil alarm. Našťastie sa nedostali dnu, nakoľko sa spustil alarm pred vypáčením celých dverí.“

„Prosíme vás ak ste išli okolo našej predajne na Zvolenskej ulici 19 v BB v čase od 11:00 do 11:30 [pozn. red. – v sobotu 21. marca] a máte z auta kamerový záznam, keby ste ho mohli poskytnúť nám, alebo Polícii SR,“ píše Bikepro na facebooku.

Vaše komentáre

Aktuality

11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Včera 17:07 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

22.04.2024 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

22.04.2024 Janka Keseg Števková a Martina Krahulcová skončili v etapových pretekoch Epic Series 4 Islands na vynikajúcom 3. mieste (+video).

Preteky pozostávali z prológu a 4 etáp na štyrpoch rôznych chorvátskych ostrovoch. Slovenským pretekárkam v tíme 8capital sa prológ aj každú z etáp podarilo dokončiť na 3. mieste a celkovo z toho bolo taktiež tretie miesto.

22.04.2024 Haley Batten a Simon Andreassen vyhrali preteky svetového pohára XCO v brazílskej Araxá (+galéria).

Američanka Haley Batten zaznamenala perfektný víkend, keď sa jej po sobotných pretekov v Short Tracku (XCC) podarilo zvíťaziť aj v disciplíne Cross-Country Olympic (XCO) a víťazku prvého kola Jenny Rissveds zdolala po ich vzájomnom súboji plnom útokov v poslednom kole. Medzi mužmi bol najrýchlejším Simon Andreassen, ktorý využil mechanický problém Victora Koretzkyho, ktorého v záverečnom šprinte porazil.

Zavrieť reklamu