Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Koronavírus: Asociácia slovenských výrobcov a dovozcov bicyklov žiada o povolenie otvoriť bicyklové servisy

Svoju žiadosť odôvodňujú tým, že bicykel je pre ľudí najdostupnejší dopravný prostriedok a v najbližšom období bude najdôležitejšou formou prepravy, pretože z hľadiska šírenia COVID-19 je najbezpečnejší.
Martin Sarvaš
Koronavírus: Asociácia slovenských výrobcov a dovozcov bicyklov žiada o povolenie otvoriť bicyklové servisy

Slovenská asociácia výrobcov a dovozcov bicyklov a bicyklových komponentov požiadala vládu o povolenie prevádzkovania opravovní bicyklov/bicyklových servisov, ktoré boli, rovnako ako iné obchody či prevádzky, zatvorené vrámci opatrení proti šíreniu vírusu COVID-19.

Svoju žiadosť odôvodňujú tým, že bicykel je pre ľudí najdostupnejší dopravný prostriedok a v najbližšom období bude najdôležitejšou formou prepravy, pretože z hľadiska šírenia COVID-19 je najbezpečnejší. V žiadosti tiež uvádza, že prevádzkovanie opravovní zabezpečuje minimálny kontakt s inými ľuďmi.

Celé znenie žiadosti Asociácie slovenských výrobcov a dovozcov bicyklov a bicyklových komponentov:

Asociácia slovenských výrobcov a dovozcov bicyklov a bicyklových komponentov plne podporuje opatrenia, ktoré v predchádzajúcich dňoch prijala Vláda SR. Hlavným cieľom v najbližších týždňoch musí byť spomalenie šírenia Corona vírusu.

Občania SR sa budú v nasledujúcich týždňoch riadiť radami Vlády SR, krízového štábu, ministra zdravotníctva a namiesto autobusov a vlakov bude častejšie využívaným dopravným prostriedkom osobný automobil a bicykel.

Bicykel je jedným z druhov dopravného prostriedku a mnohí ho využívajú na cestu do práce. Niektorí to už robia, iní len vyťahujú svoje bicykle zo suterénu a chcú jazdiť do práce na bicykli, ale potrebujú servisný zásah k jeho sprevádzkovaniu.

Toto však nie je jediný dôvod, prečo je potrebné ponechať opravovne bicyklov/bicyklové servisy v prevádzke. Bicykel je najviac využívaným prostriedkom na dedinách a v menších mestách, pre niektorých jedinou formou dopravného prostriedku.

Dňa 16.3.2020 premiér SR informoval, že po rokovaní krízového štábu boli modifikované opatrenia dočasného uzatvorenia pre obchodné prevádzky a poskytovateľov služieb. Po novom môžu byť otvorené práčovne a čistiarne, takisto môžu fungovať autoservisy, pneuservisy, ale i odťahové služby.

Berúc do úvahy, že

  • bicykel je najviac dostupný dopravný prostriedok (pre niektorých jediný),
  • bicykel bude v najbližších týždňoch najdôležitejšou formou prepravy, pretože z hľadiska šírenia COVID-19 je najbezpečnejší,
  • bicykel je vzhľadom na nepriaznivú situáciu s vírusom COVID-19 uprednostňovaný pred využitím MHD,
  • prevádzkovanie opravovní zabezpečuje minimálny kontakt s inými ľuďmi,

Vás žiadame o povolenie prevádzkovania opravovní bicyklov/bicyklových servisov

Ďakujeme.

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

Včera 16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

Včera 15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

Včera 11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

Včera 10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Zavrieť reklamu