Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Spríjemnite si koronavírusovú karanténu: 10 tipov na skvelé MTB filmy a dokumenty (zadarmo)

Choďte si sami pojazdiť a keď sa vrátite domov, zostante pekne doma, dajte sa do pohody a pustite si dobrý film.
Martin Sarvaš
 Spríjemnite si koronavírusovú karanténu: 10 tipov na skvelé MTB filmy a dokumenty (zadarmo)
Vybrali sme zopár skutočne kvalitných MTB filmov či dokumentov, ktorými sa môžete odreagovať a spríjemniť si chvíle počas koronavírusovej karantény. Aj keď síce na Slovensku zatiaľ povinnú karanténu nemáme, pre dobro všetkých bude, keď sa budete zdržiavať čo najviac vo svojich príbytkoch.

1. Life cycles

Dokonalý film na momentálne obdobie. Spomaľte, zastavte a zamyslite sa nad tým, ako plynie kolobeh života v krásnej metafore filmu Life Cycles.

2. Rad Company – Brandon Semenuk

Film Brandona Semenuka Rad Company je úžasnou kompiláciou videí s výbornou hudbou. Rad Company v tomto prípade znamená jazdenie v spoločnosti jazdcov ako Graham Agassiz, Brendan Fairclough, Thomas Grenon, Ryan Howard, Cam McCaul, Matty Miles, Logan Peat, Steve Smith, Nico Vink či Cam Zink.

3. UnReal

Preneste sa do neuveriteľného MTB sveta. Brandon Semenuk, Brett Rheeder, Cam McCaul, Graham Agassiz, Steve Smith, Tom van Steenbergen, Thomas Vanderham a mnohí ďalší predvádzajú šialenstvá na nádherných záberoch. V tomto filme uvidíte aj známy jednozáberový segment Brandona Semenuka.

4. Builder

Umenie aj veda, ktorá sa skrýva za stavaním trailov. Ide o viac ako iba zaháňanie sa lopatou. V skvelom dokumente Scotta Secca spoznáte krásu i ťažkú prácu, ktorá sa skrýva za výstavbou tratí, ktoré si všetci tak radi užívame na bicykloch. Vo filme

5. Ashes to Agassiz

Príbeh freeridera Grahama Agassiza. Pri hrozivom páde dopadol na zem vo veľkej rýchlosti priamo na tvár, doslova si zlomil krk a zlyhali mu pľúca. Zázrakom sa však zo všetkého dostal a o jeho „znovuzrodení“ natočil krátky film.

  • Celý film si môžete kúpiť za pár eur na iTunes (alebo sa poobzerajte na ulož.to).

6. Not2Bad

Zábavne i dokumentárne spracovaný freeride film naložený jazdcami ako Brandon Semenuk, Brett Rheeder, Cam McCaul, Ryan Howard, Casey Brown a mnoho ďalšími.

7. North of Nightfall

Darren Berrecloth, Carson Storch, Cam Zink a Tom Van Steenbergen. Štyri mená, ktoré asi netreba nikomu predstavovať sa pustia do misie v okruhu niekoľkých stoviek kilometrov okolo severného pólu, aby preskúmali obrovský a vzdialený ostrov Axel Heiberg. Pripravte sa na hodinový zážitok v nádhernej odľahlej arktickej prírode.

8. Emil Johansson – Every Mystery I’ve Lived

Talentovaný švédsky freerider Emil Johansson je jedným z najlepších a najštýlovejších jazdcov slopestylu súčasnosti. Johanssona diagnostikovali s autoimunitným ochorením, s ktorým intenzívne bojuje od roku 2018.

V prvej časti dokumentu Red Bullu Every Mystery I’ve Lived rozprával o tom, ako žil s chorobou, ešte keď o nej ani nevedel, ako chodil po všemožných vyšetreniach až po finálnu diagnózu a začiatok boja s týmto ochorením. V pokračovaní dokumentu The Next Chapter Emil opisuje život s ochorením a ako pokračuje jeho boj.

Every Mystery I’ve Lived:

Pokračovanie dokumentu: The Next Chapter:

9. Deathgrip

Necelá hodina jazdenia jedného z najštýlovejších jazdcov na Zemi. Brendan Fairclough si samozrejme prizval aj hostí a vo videu sa ukážu aj Josh Bryceland a Brandon Semenuk.

  • Za zhliadnutie by ste normálne zaplatili 5 eur, ale na YouTube ho nejaký pirát zavesil v celej dĺžke, takže si ho užite, kým sa dá:

10. Séria New World Disorder

Najlegendárnejšia séria MTB videí v histórii MTB. Ak ste toto ešte doteraz nevideli, nikomu sa nepriznávajte a napravte túto životnú chybu.

Aktuality

17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

Včera 23:17 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Zavrieť reklamu