Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

CosmoBike Show navštívi Danny MacAskill a prvý šampionát v elektrocyklokrose

5. ročník veľtrhu CosmoBike Show otvorí svoje brány 15. a 16. februára na výstavisku v talianskej Verone.
Biker
CosmoBike Show navštívi Danny MacAskill a prvý šampionát v elektrocyklokrose

Počas dvoch dní bude pre návštevníkov pripravený bohatý program v podobe talianskeho šampionátu v cyklokrose na elektrobicykloch ako aj predstavenie etáp Giro d’Italia v okolí Verony. Najznámejšie značky predstavia produktové novinky, ktoré budú prezentovať svetové mená, ako napríklad Daniel „Danny“ MacAskill.

Kto bude víťazom prvého šampionátu v EBX?

Slovo „elektrobicykle“ znie vo svete cyklistiky čím ďalej hlasnejšie. Za posledných 10 rokov ich stále viac využívajú laici i profesionáli. Nie je preto prekvapením, že vznikajú nové závody i pre bicykle s batériou, ako napríklad taliansky šampionát v EBX = elektro cyklokrose (z anglického originálu electric bike cross).

EBX kombinuje rýchlosť a vytrvalosť s rampami a prekážkami. Na trati prebehnú preteky v dvoch kategóriách: „Modify“ a „GP“. „Modify“ je pretekárska trieda, pri ktorej je povolené čiastočné použitie elektrickej energie a je vhodná i pre amatérskych pretekárov.

Oproti tomu „GP“ je už pre profesionálnych športovcov, ktorí majú povolené plné využitie výkonu elektrobicyklov. Pretekársku trať si budú môcť vyskúšať aj návštevníci veľtrhu. Šampionát skončí v júni štvrtým pretekom na okruhu Mugello v Toskánsku.

Stretni svoje idoly

Počas programu bude príležitosť stretnúť sa aj s ikonami z rôznych odvetví cyklistiky napr . cyklokrosového pretekára Mathieu Van der Poela, cestného cyklistu Marca Aurelia Fontanu, či motocyklového závodníka Marca Melandri v stánku Thok Ebike.

Najväčšou a najznámejšou hviezdou veľtrhu bude Daniel „Danny“ MacAskill. Škótsky street-trialista na svojom bicykli predvádza neuveriteľné kúsky a posúva triky za hranice predstavivosti. Danny bude celú sobotu hosťom na stánku značky Santa Cruz. Svoje novinky predstaví aj veľa ďalších značiek, ako Wilier Triestina, Campagnolo, Merida, SCOTT alebo Husqvarna bicycles.

Detaily z benátskych etáp ružových pretekov

Slávnostného otvorenia veľtrhu sa zúčastní tiež Mauro Vegni – riaditeľ slávnych talianskych pretekov Giro d’Italia a talianski nositelia ružového trikotu – Gianni Bugno (1990), Stefano Garzelli (2000) a Ivan Basso (2010). Madonna di Campiglio (17). Svoj štart na pretekoch poprvýkrát potvrdil aj slovenský cyklista Peter Sagan.

Čo je CosmoBike Show?

Cyklistický veľtrh s akciami a „meet upmi“ oslovujúcimi všetkých fanúšikov – od mestských príležitostných cyklistov až po profesionálov v niektorých disciplínach. Partnerom akcie je La Gazzetta dello Sport, tradičný taliansky športový denník. Pre návštevníkov budú otvorené 4 haly (2, 3, 4 a 5) a vonkajšia tréningová plocha s rozlohou 20 000 m2. Vstupenky sú k dispozícii online od 10 €.

Viac informácií na www.cosmobikeshow.com

Vaše komentáre

Aktuality

15:26 Decathlon dal do predaja repliky bicyklov Van Rysel RCR Pro tímu AG2R. Po pár hodinách boli vypredané.

V utorok pridal Decathlon do ponuky cestné bicykle, na ktorých pretekajú jazdci tímu Decathlon AG2R La Mondiale. S cenou 9000 eur boli vypredané už na ďalší deň.

11:39 Strávil som týždeň s Petrom Saganom na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

Keď ma Mišo Kolář oslovil s ponukou ísť do Talianska na týždenné sústredenie, na ktorom bude aj Peter Sagan, nemohol som odmietnuť. Už len možnosť byť v prítomnosti takej legendy ako Peter je niečo, čo sa jednoducho neodmieta.

09:46 Video: Premrznutého Mattiasa Skjelmoseho museli odniesť v rukách pred koncom Valónskeho šípu.

Dánsky pretekár tímu Lidl-Trek odstúpil z ardénskej klasiky 40 km pred cieľom. Preteky poznačilo chladné a daždivé počasie, ktoré vyradilo mnohých favoritov a preteky dokončilo len 44 cyklistov zo 175 štartujúcich.

09:32 Stevie Williams bol najsilnejší v stúpaní Mur de Huy a na Valónskom šípe dosiahol najväčší úspech v kariére.

Britský jazdec tímu Israel-Premier Tech zaútočil 300 metrov pred cieľom a zvíťazil pred druhým Kevinom Vauquelinom (Arkéa-Samsic) a Maximom Van Gilsom (Lotto-Dstny).

Včera 12:11 RockShox predstavil novú vidlicu Psylo, ktorá je postavená na základoch Lyrik a Pike a stojí polovicu.

Táto vidlica je určená na trailové jazdenie, má byť postavená s ohľadom na nižšiu cenu a má novú patrónu DebonAir.

Zavrieť reklamu