Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Štybar nedal šancu šprintérom v 6. etape Vuelta a San Juan, Sagan skončil šiesty (+video)

Zdeněk Štybar osamote vyštartoval v poslednom kilometri a do cieľa ho už nikto nedokázal dobehnúť.
Martin Sarvaš

Zostrih šiestej etapy Vuelta a San Juan:

Peter Sagan skončil šiesty v 6. etape pretekov Vuelta a San Juan. Víťazom etapy sa stal český pretekár tímu Deceuninck – Quick-Step Zdeněk Štybar.

34-ročný Čech tesne pred cieľom prekazil šprintérom plány, keď v záverečnom kilometri zrýchlil a na jeho krátky únik nedokázal nikto pohotovo zareagovať. Na druhom mieste skončil Juan Sebastian Molano Benavides (Col) z tímu UAE Team Emirates a tretí bol Rudy Barbier (Fra) z tímu Israel Start-Up Nation.

Hlavný domestik Petra Sagana Daniel Oss prešiel cieľom na piatom mieste, Sagan skončil hneď za ním.

„Bol to veľmi horúci deň. Chalani opäť vynaložili veľké úsilie počas etapy, najmä Maciej Bodnar, ktorý trávil veľa času na čele, robil všetku prácu a určoval tempo. V závere všetko vyzeralo tak, že sa bude končiť rýchlym šprintom, ale Štybar vyštartoval veľmi skoro. Bol som vtedy za jazdcami UAE Emirates a myslel som si, že sa budú snažiť dobehnúť ho, ale dokázal si udržať tempo až do cieľa,“ povedal po etape Peter Sagan.

V celkovom hodnotení vedie Štybarov tímový kolega Remco Evenepoel s 33-sekundovým náskokom pred talianom Filippom Gannaom.

Priamy prenos z ďalšej etapy môžete sledovať naživo tu.

Výsledky 6. etapy Vuelta a San Juan

1 Zdenek Stybar (Cze) Deceuninck-QuickStep
2 Juan Sebastian Molano Benavides (Col) UAE Team Emirates
3 Rudy Barbier (Fra) Israel Start-Up Nation
4 Manuel Belletti (Ita) Androni Giocattoli-Sidermec
5 Daniel Oss (Ita) Bora-Hansgrohe
6 Peter Sagan (Svk) Bora-Hansgrohe

Vaše komentáre

Aktuality

16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu