Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Specialized predstavil nový fitness gravel Sirrus X s odpružením v hlavovom zložení (ceny, špecifikácie)

Ak by ste boli doteraz zmätení z kategórie gravel, teraz budete ešte viac. Specialized predstavil nový model Sirrus X, ktorý považuje za fitness bike, ale presahuje aj do kategórie gravel.
Martin Sarvaš

Specialized rozšíril modelovú radu Sirrus úplne novým a vylepšeným bicyklom Sirrus X, ktorý má byť komfortnejší a univerzálnejší, a zároveň vhodný pre začiatočníkov, ako aj skúsenejších jazdcov, ktorí obľubujú jazdu na nespevnenom povrchu.

Sirrus X je dostupný v piatich variantoch, prišom najvyšší model má karbónový rám a dve verzie majú v hlavovom zložení odpruženie s technológiou Future Shock, ktorú Specialized používa u modelov Roubaix a Diverge.

Specialized svoj nový Sirrus X upravil takým spôsobom, aby sa čo najviac priblížil kategórii gravel bicyklov. Ak by ste vymenili rovné riadidlá za cestné, či gravel riadidlá, ani by ste nespoznali rozdiel, medzi ním a gravel bicyklom.

Fitness gravel bike

Napriek tomu Specialized kategorizuje Sirrus X ako fitness bike, ktorý je vhodný pre neskúsených cyklistov a zároveň v rukách dobrých jazdcov dokáže byť schopný zábavnej jazdy mimo ciest.

Vidlica aj zadná stavba sú široké a poskytujú veľa priestoru pre široké plášte. Na ráme sú tiež úchyty pre blatníky a tašky, čo z neho robí nielen mestský bicykel, ale aj bicykel, ktorý by mal zvládnuť viacdňové gravel výlety.

Všetky nové modely Sirrus X majú hydraulické kotúčové brzdy, radenie s jednoprevodníkom a široké plášte. Dva modely s odpružením Future Shock majú 38 mm plášte a bez odpruženia majú 42 mm plášte, čo dáva zmysel, keďže širšie gumy poskytnú viac komfortu, a verzie s odpružením môžu využiť ľahšie a užšie gumy pre rýchlejšiu jazdu.

Systém odpruženia Future Shock, ktorý má zdvih 20 mm, má Specialized overený ako spoľahlivý na cestnom modeli Roubaix či gravel biku Diverge. Odpruženie je umiestnené pod predstavcom a celý mechanizmus je skrytý v hlavovej trubke, vo vrchnej časti vidlice.

Špecifikácie

Najvyšší model Sirrus X 5.0 s karbónovým rámom váži iba 9,6 kg, má radenie Shimano SLX 1×11 a je jediným modelom, ktorý má v špecifikácii kolesá, ktoré sú kompatibilné s tubeless plášťami.

Hliníkový X 4.0 je druhý najvyšší, váži 10,6 kg a má radenie Shimano Deore 1×10. Obe tieto verzie majú aj karbónové vidlice a odpruženie Future Shock.

Sirrus X 3.0 má lacnejší a ťažší hliníkový rám aj hliníkový vidlicu, pričom najlacnejší Sirrus X 2.0 má ocelový rám.

Všetky bicykle Sirrus X sú uvádzané ako unisex, takže sú určené pre ženy i mužov. Nemajú však nahradiť súčasné modely Sirrus, ktoré sú určené na cesty a majú dvojprevodníkové radenie.

Ceny

Ceny nemusia byť presné, sú odvodené od cien pre Veľkú Britániu.

Sirrus X 5.0: 1 899 eur
Sirrus X 4.0: 1 199 eur
Sirrus X 3.0: 829 eur
Sirrus X 2.0: 649 eur
Sirrus X 2.0 Step Through: 649 eur

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

23.04.2024 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

22.04.2024 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Zavrieť reklamu