Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Vyskúšali sme Shimano servis centrum v Oslanoch

Do Oslian sme si so sebou priniesli bicykel, na ktorom sa nám pošťastilo ohnúť spodnú časť prehadzovačky Shimano XT, keď sa pri odraze zo skoku odtrhlo lanko prehadzovačky, voľná reťaz sa po dopade dostala do vnútornej časti kolesa pod kazetu, vylomil sa jeden špic a na dvoch miestach sa ohla aj reťaz.
Biker

Okrem rozhovoru s obchodným riaditeľom oficiálneho servisného centra Shimano Servis Center v Oslanoch Andrejom Brayerom sme si chceli tiež vyskúšať, ako skutočne funguje Shimano servis centrum.

Do Oslian sme si so sebou priniesli bicykel, na ktorom sa nám pred pár dňami pošťastilo ohnúť spodnú časť prehadzovačky Shimano XT, keď sa pri odraze zo skoku odtrhlo lanko prehadzovačky, voľná reťaz sa po dopade dostala do vnútornej časti kolesa pod kazetu, vylomil sa jeden špic a na dvoch miestach sa ohla aj reťaz.

Pri pokuse ohnúť späť prehadzovačku sa jedno z bočných ramienok zlomilo, čo našťastie postačilo na dojazd, ale bolo jasné, že prehadzovačka už pravdepodobne v tom momente doslúžila.

V servise sme teda povedali, aký je problém, a mechanik si hneď vzal bicykel. Spodnú časť prehadzovačky rozobral a prvý variant opravy bol vymeniť iba zlomenú časť, avšak, bohužiaľ, aj druhé ramienko prehadzovačky bolo dosť zdeformované a už nebolo možné vrátiť ho a vyrovnať do pôvodného stavu.

V tom momente už bolo jasné, že bude potrebné vymeniť celú prehadzovačku, ale je fajn vedieť, že sa mechanik snažil nájsť omnoho lacnejší variant servisu ako hneď výmenu celej prehadzovačky, o čo by sa dosť pravdepodobne v mnohých servisoch ani nesnažili.

Mechanik teda vymenil komponent za nový, vymenil lanko a v priebehu niekoľkých minút nastavil aj radenie. Reťaz, ktorá bola síce kratšia o pár článkov, sedela a mechanik povedal, že novú netreba. Chceli nám rovno vymeniť aj vylomený špic, ale potrebnú veľkosť v servise v tom momente nemali.

Počas celého servisu sme mali možnosť sledovať, čo mechanik robí, a pri práci vysvetľoval, čo robí a prečo to robí, takže dojmy zo servisu boli veľmi príjemné. Každý predsa chce vidieť, čo sa deje v servise s jeho poškodeným miláčikom. A fakt je, že vo väčšine bicyklových servisov vás do dielne nepustia a iba vám povedia, aby ste si o pár dní prišli po opravený bicykel a vám nezostáva nič iné, ako mechanikovi dôverovať.

V Shimano Servis Centre sme presne videli, čo sa s bicyklom dialo, takže sme nemali žiadne pochybnosti o dôveryhodnosti či profesionalite servisu.

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

Včera 17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

Včera 16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

Včera 10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

27.03.2024 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Zavrieť reklamu