Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Van der Poel vyhral už po tretíkrát majstrovstvá Európy v cyklokrose

Mathieu Van der Poel môže získať majstrovský hetrik aj na svetovom šampionáte vo februári.
Martin Sarvaš

Mladý Holanďan Mathieu Van der Poel vyhral už tretí titul majstra Európy v cyklokrose za sebou po tesnom súboji s Belgičanom Eli Iserbytom na trati v talianskom Silvelle.

Na majstrovstvách pretekalo aj 12 slovenských reprezentantov. Najlepšie sa umiestnil Milan Barényi, ktorý v kategórii masters skončil na druhom mieste. V mužoch sa umiestnil najlepšie Ondrej Glajza na 25. mieste, za Van der Poelom zaostal 8 minút. Česi mali najúspešnejšieho pretekára Michaela Boroša na 19. mieste.

Výsledky Slovákov na Majstrovstvách Európy Silvelle 2019

V ženách sa stala majsterkou Európy Holanďanka Yara Kastelijn, ktorá jednoznačne dominovala a získala svoje prvé zlato na tomto podujatí.

Kastelijn sa dostala na čelo v prvých štyroch kolách na blatovej trati a nikto ju už do konca neohrozil. Domáca Talianka Eva Lechner a Annemarie Worst z Belgicka boli jediné dve, ktoré sa ju snažili dohnať, no neuspešne a obsadili druhú resp. tretiu priečku.

V mužských pretekoch to bolo omnoho napínavejšie kvôli neustálym útokom belgických pretekárov a Mathieu Van der Poel mal tak plné ruky práce. Toon Aerts a Quinten Hermans zautočili už v úvode, ale Van der Poel si s nimi udržal tempo. V ďalších kolách útočili Iserbyt a Michael Vanthourenhuot, ale aj na tieto pokusy mladý Holanďan dokázal zareagovať.

V siedmom a poslednom kole sa Van der Poel a Iserbyt odtrhli od zvyšku pretekárov a Holanďanovi sa napokon podarilo zvíťaziť tesne o tri sekundy pred Iserbytom z Belgicka.

Záznam z pretekov:

Svoju prvú pretekársku cyklokrosovú sezónu absolvoval Van der Poel v 14 rokoch v roku 2009, kedy vyhral striebro na majstrovstvách Holandska v kategórii kadetov.

Na konte má nespočentne veľa víťazstiev, je súčasným cyklokrosovým majstrom sveta a svetový šampionát vyhral aj v roku 2015. Cyklokrosové majstrovstvá Európy vyhral v rokoch 2017, 2018 a 2019. Domácim majstrom v Holansku sa stal už päťkrát (2015–2019).

Top5 na Majstrovstvách Európy v cyklokrose Silvelle 2019

Muži

1 Mathieu van der Poel (Ned) 0:58:22
2 Eli Iserbyt (Bel) +0:00:03
3 Laurens Sweeck (Bel) +0:00:20
4 Michael Vanthourenhout (Bel) +0:00:24
5 Lars van der Haar (Ned) +0:00:25

Ženy

1 Yara Kastelijn (Ned) 0:41:05
2 Eva Lechner (Ita) +0:00:12
3 Annemarie Worst (Ned) +0:00:26
4 Maud Kaptheijns (Ned) +0:01:09
5 Laura Verdonschot (Bel)

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

Včera 17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

Včera 16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

Včera 10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

27.03.2024 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Zavrieť reklamu