Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Van der Poel vyhral už po tretíkrát majstrovstvá Európy v cyklokrose

Mathieu Van der Poel môže získať majstrovský hetrik aj na svetovom šampionáte vo februári.
Martin Sarvaš

Mladý Holanďan Mathieu Van der Poel vyhral už tretí titul majstra Európy v cyklokrose za sebou po tesnom súboji s Belgičanom Eli Iserbytom na trati v talianskom Silvelle.

Na majstrovstvách pretekalo aj 12 slovenských reprezentantov. Najlepšie sa umiestnil Milan Barényi, ktorý v kategórii masters skončil na druhom mieste. V mužoch sa umiestnil najlepšie Ondrej Glajza na 25. mieste, za Van der Poelom zaostal 8 minút. Česi mali najúspešnejšieho pretekára Michaela Boroša na 19. mieste.

Výsledky Slovákov na Majstrovstvách Európy Silvelle 2019

V ženách sa stala majsterkou Európy Holanďanka Yara Kastelijn, ktorá jednoznačne dominovala a získala svoje prvé zlato na tomto podujatí.

Kastelijn sa dostala na čelo v prvých štyroch kolách na blatovej trati a nikto ju už do konca neohrozil. Domáca Talianka Eva Lechner a Annemarie Worst z Belgicka boli jediné dve, ktoré sa ju snažili dohnať, no neuspešne a obsadili druhú resp. tretiu priečku.

V mužských pretekoch to bolo omnoho napínavejšie kvôli neustálym útokom belgických pretekárov a Mathieu Van der Poel mal tak plné ruky práce. Toon Aerts a Quinten Hermans zautočili už v úvode, ale Van der Poel si s nimi udržal tempo. V ďalších kolách útočili Iserbyt a Michael Vanthourenhuot, ale aj na tieto pokusy mladý Holanďan dokázal zareagovať.

V siedmom a poslednom kole sa Van der Poel a Iserbyt odtrhli od zvyšku pretekárov a Holanďanovi sa napokon podarilo zvíťaziť tesne o tri sekundy pred Iserbytom z Belgicka.

Záznam z pretekov:

Svoju prvú pretekársku cyklokrosovú sezónu absolvoval Van der Poel v 14 rokoch v roku 2009, kedy vyhral striebro na majstrovstvách Holandska v kategórii kadetov.

Na konte má nespočentne veľa víťazstiev, je súčasným cyklokrosovým majstrom sveta a svetový šampionát vyhral aj v roku 2015. Cyklokrosové majstrovstvá Európy vyhral v rokoch 2017, 2018 a 2019. Domácim majstrom v Holansku sa stal už päťkrát (2015–2019).

Top5 na Majstrovstvách Európy v cyklokrose Silvelle 2019

Muži

1 Mathieu van der Poel (Ned) 0:58:22
2 Eli Iserbyt (Bel) +0:00:03
3 Laurens Sweeck (Bel) +0:00:20
4 Michael Vanthourenhout (Bel) +0:00:24
5 Lars van der Haar (Ned) +0:00:25

Ženy

1 Yara Kastelijn (Ned) 0:41:05
2 Eva Lechner (Ita) +0:00:12
3 Annemarie Worst (Ned) +0:00:26
4 Maud Kaptheijns (Ned) +0:01:09
5 Laura Verdonschot (Bel)

Vaše komentáre

Aktuality

11:11 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Nina Schurtera Scott Spark RC na Cape Epic 2024.

Scott zverejnil detaily o Sparku Nina Schurter, s ktorým absolvuje tohtoročnú edíciu pretekov Cape Epic v Južnej Afrike. Okrem tematického dizajnu má tento bike množstvo zaujímavých detailov.

10:59 Nick Schultz porazil odvážnym útokom aj Pogačara a vyhral úvodnú etapu Okolo Katalánska.

Austrálčan zaútočil 1 km pred cieľom, a aj keď Tadej Pogačar zozadu prichádzal v šprinte vo vysokej rýchlosti, Schultz prešiel cieľom ako prvý a pripísal si svoje prvé víťazstvo na pretekoch WorldTour.

10:12 Video: Bernard Kerr zlomil počas zjazdu na Crankworxe rám, čo bolo príčinou?

Prototyp zjazdového bicykla Pivot, na ktorom pretekal Kerr počas Crankworxu na Novom Zélande nevydržal silu po nedoletenom skoku a zlomil sa na dve časti. Hrôzostrašný pád nakoniec skončil bez vážnejších zranení jazdca a na to čo sa stalo reaguje majiteľ spoločnosti Chris Cocalis.

Včera 13:41 Detaily, špecifikácia a hmotnosť pretekárskeho špeciálu Jaroslava Kulhavého Superior XF 9.9 Team.

Jarda Kulhavý si myslel, že jeho bicykel váži pod 10 kg, ale v skutočnosti má o kilo viac.

Včera 13:00 Crankworx Rotorua odštartoval cez víkend zjazdovými pretekmi, ktoré vyhrali Eliana Hulsebosch a Lachlan Stevens-McNab.

Za nami sú úvodné preteky podujatia Cranwkorx Rotorua, ktoré sa koná na Novom Zélande. Ide o populárny festival, ktorý tento rok odštartoval zjazdovými pretekmi a v oboch hlavných kategóriách sa z víťazstva tešili domáci novozélandskí jazdci.

Zavrieť reklamu