Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Päť mesiacov driny, potu a krásnych cyklo zážitkov. ŠKODA BIKE OPEN TOUR úspešne zavŕšila svoju šiestu sezónu

Neodradil ich dážď, blato, dokonca ani sneh! Profesionálni aj hobby cyklisti si počas 5 mesiacov zmerali sily na najprestížnejších pretekoch horských bicyklov ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2019.
Biker
Päť mesiacov driny, potu a krásnych cyklo zážitkov. ŠKODA BIKE OPEN TOUR úspešne zavŕšila svoju šiestu sezónu

Na náročných horských tratiach po celom Slovensku si počas piatich pretekov tohtoročnej série ŠKODA BIKEOPEN TOUR užili nielen krásnu prírodu a jedinečné výhľady, ale aj profesionálne zázemie a množstvo sprievodného programu. Na svoje si ale prišli aj rodiny s deťmi, pre ktoré bola pripravená špeciálna trasa FAMILY. Najmladší pretekár mal pritom iba 8 rokov.

Seriál ŠKODA BIKE OPEN TOUR sa počas svojej existencie vypracoval na prestížne a najvýznamnejšie preteky pre MTB bajkerov z radov profesionálov, amatérov i hobby cyklistov na Slovensku. Počas piatich pretekov sa postavilo na štart viac ako 3 800 pretekárov všetkých vekových skupín.

Od apríla do augusta si tak mohli zmerať sily v rôznych kategóriách a na rozmanitých trasách vo Svätom Jure, Hronseku, v Levočských vrchoch, Rajeckých Tepliciach a v Nízkych Tatrách.

Na pretekoch nechýbali profesionáli, hobby cyklisti, rodiny s deťmi ani skvelí fanúšikovia, ktorí vytvárali úžasnú atmosféru. Po troch upršaných a náročných pretekoch v blate aj daždi, vykuklo konečne slniečko. V Rajeckých Tepliciach tak napríklad mohli čakať fanúšikovia svojich favoritov priamo v bazéne.

Preteky pre veľkých aj malých

Podujatia boli otvorené pre všetkých fanúšikov horskej cyklistiky. Prihlásiť sa tak mohli nielen profesionálni cyklisti a amatéri, ale aj hobby bajkeri. K dispozícii tak boli rôzne vekové a výkonnostné kategórie.

Najmladší účastník tohtoročnej série pretekov mal pritom iba 8 rokov, najstarší 68 rokov, čo dokazuje, že tieto preteky sú naozaj pre všetkých náruživých bajkerov. Rodiny s deťmi si mohli užiť novú trať ŠKODA FAMILY, čo využilo spolu takmer 400 cyklistov.

Mladí pretekári tak zažili atmosféru skutočných profesionálnych pretekov na vlastnej koži. Okrem slovenských cyklistov nechýbali na pretekoch ani naši najbližší susedia z Čiech, Poľska, Rakúska, Ukrajiny či Maďarska. V Nízkych Tatrách si prišli zmerať sily aj hostia z Holandska, či Estónska.

Zelené preteky

Tento rok však nešlo iba o športové výkony, organizátori stavili na ekologický prístup počas všetkých pretekov. Plastový jednorazový riad nahradili preto jeho kompostovateľné či porcelánové verzie, igelitky uvoľnili miesto plátenným vakom, letáky boli vytlačené na recyklovanom papieri a pribudli nádoby na separovaný odpad. Potešili aj náučné hry pre deti aj dospelých.

Úžasne z tohto pohľadu dopadli tretie preteky v Levoči, ktoré vďaka snahe organizátorov a spolupráci návštevníkov skončili iba s 5 litrovým vrecúškom neseparovateľného odpadu! ŠKODA BIKE OPEN TOUR tak ukázala nielen nový trend na takýchto podujatiach, ale aj to, že ľudia naozaj oceňujú zelenší prístup a ochotne spolupracujú.

ŠKODA FABIA Combi pre víťaza tomboly

Cyklisti, ktorí sa zúčastnili aspoň štyroch pretekov série boli zaradení do záverečnej tomboly o špeciálnu cenu – ŠKODA FABIA Combi. Po záverečných pretekoch v Nízkych Tatrách tak netrpezlivo čakalo na žrebovanie niekoľko desiatok bajkerov.

Úplne nové auto – ŠKODA FABIA Combi si doniesla cyklistka, ktorá je ŠKODA BIKE OPEN TOUR verná už od jej prvej série v roku 2014. Martina z Podvažia sa tento rok zúčastnila štyroch pretekov, počas ktorých najazdila takmer 136 km v náročnom horskom teréne. Nové auto plánuje ešte tento rok aktívne využívať pri zbieraní ďalších krásnych cyklo zážitkov.

ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2020

V roku 2020 prebehne siedmy ročník série od apríla do augusta. Rovnako ako tento rok bude v popredí ekologický prístup a rodinná atmosféra. Opäť nebude chýbať servis pre bajkerov v cieli, sprchy či cykloumyváreň a pre návštevníkov sprievodné podujatia, občerstvenie a súťaže.

Vaše komentáre

Aktuality

17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

Včera 23:17 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Zavrieť reklamu