Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Video: Mladých cyklistov zmietla na pretekoch záplavová vlna po prívalovom daždi

Organizátorov prekvapil prívalový dážď, ktorý spôsobil záplavy na cestách. Španielskym cyklistom sa pri páde našťastie nič nestalo.
Martin Sarvaš

Traja cyklisti tímu Club Ciclismo Terrassa spadli počas španielskych pretekov Vuelta al Penedés, ktoré sa uskutočnili koncom júla.

Príčinou pádu však nebola žiadna technická chyba jazdcov, mladí pretekári spadli pri prejazde vodou zaplaveným úsekom. Nečakané záplavy ciest spôsobil prívalový dážď, ktorý prekvapil aj organizárorov.

Nikto sa našťastie nezranil a organizárori anulovali výsledky tímovej časovky Vuelta al Penedés.

Celé video z pádu:

Počasie bolo počas celého dňa bezproblémové a na štart časovky čakali už iba tri tímy, keď sa spustil silný dážď.

Tím Club Ciclismo Terrassa bol posledným na štarte a práve, keď odštartoval, spustil sa najsilnejší dážď. Jazdci sa snažili s počasím bojovať, no v prvej tretine etapy sa spustil taký silný dážď, že začalo zaplavovať ulice a pri prejazde jednej zo zaplavených ulíc skončili všetci traja jazdci tímu Ciclismo Terrassa vo vode.

„Počasie nás všetkých prekvapilo. Rozhodli sme sa preto v súčinnosti s technickou komisiou anulovať výsledky tejto etapy,“ povedal jeden z organizátorov pretekov z Club Ciclista Catalunya-Barcelona.

Už od úvodu mali jazdci Ciclismo Terrass na trati šialené podmienky:

Otestujte sa v kvíze: Fakty a zaujímavosti o Tour de France 2019
0%

Kto vyhral žltý dres Tour de France 2019?

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Tour de France 2019 má najmladšieho víťaza za posledných 110 rokov. 22-ročný Kolumbijčan rozhodol o svojej výhre v horskej 19. etape v Alpách, kde získal 45-sekundový náskok pred Alaphilippom a v skrátenej 20. etape svoju vrchársku formu už len pohodlne potvrdil.

Kto mal najdlhšie oblečený žltý dres?

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Francúzsky pretekár tímu Deceuninck–Quick-Step Julian Alaphilippe predviedol na Tour de France 2019 niečo, čím pobláznil celé Francúzsko a niečo čo určite nikto nečakal – bol lídrom celkového poradia a mal oblečený žltý dres až 14 dní. Alaphilippe je považovaný za klasikára a univerzálneho jazdca, nie vrchára, takže o to bolo jeho vedenie v celkovom hodnotení prekvapujúcejšie.

Kto z týchto pretekárov nemal oblečený žltý dres ani raz na Tour 2019?

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Francúz Romain Bardet síce vyhral súťaž vrchárov, no na Tour de France 2019 sa mu nedarilo podľa jeho predstáv ani očakávaní tímu.

Kto vyhral najviac etáp na Tour 2019?

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Jazdec tímu Lotto-Soudal Caleb Ewan vyhral tento rok tri etapy, čo sa tento rok nepodarilo nikomu inému. Rovnaký úspech dosiahol minulý rok Peter Sagan.

V ktorej etape odstúpil Thibaut Pinot?

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Pinotove odstúpenie v závere Tour bolo obrovským sklamaním pre celé Francúzsko a bolo by určite veľmi zaujímavé sledovať záver pretekov, v ktorom by sa naháňali za sekundami Pinot aj Bernal.

Prečo Pinot odstúpil?

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Francúzsky pretekár Thibaut Pinot bol silným adeptom na víťazstvo Tour 2019, čo dokazoval počas celých pretekov. Zlom však prišiel v 19. etape, v ktorej v úvode s plačom zosadol z bicykla a odstúpil. Dôvodom bol natrhnutý sval, ktorý mu spôsoboval v ľavej nohe veľké bolesti.

Aké prevýšenie prekonali pretekári na stúpaní na Val Thorens?

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Ťažké stúpanie na Val Thorens má dĺžku 33,4 km s priemerným sklonom 5,5%. Skrátenú alpskú 20. etapu vyhral Vincenzo Nibali.

Ktorú etapu vyhral Peter Sagan na Tour 2019?

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Peter Sagan vyhral tento rok jednu etapu a dokopy tak vyhral v histórii Tour už 12 etáp.

Koľkokrát sa umiestnil Peter Sagan v TOP5?

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Sagan dosiahol v 7. etape už svoje 45. pódiové umiestnenie na Tour de France. Najlepším v histórii je legendárny Eddie Merckx so 63 pódiovými umiestneniami.

Koľko kilometrov mala celá Tour de France 2019 po skrátení etáp?

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Fakty a zaujímavosti o Tour de France 2019

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

23.04.2024 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

22.04.2024 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Zavrieť reklamu