Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Biker 5/2019 je v predaji! Čo sa v ňom dočítate?

Prečítajte si o mladých slovenských talentoch slovenskej horskej cyklistiky, o prechode Michaela Kolářa z cesty na enduro, o živote českého trailbuildera na gréckom ostrove Karpathos. Otestovali sme ženské trailbiky, helmy s chráničom brady, enduro vidlice aj trailové plášte. V novom Bikeri je toho však ešte omnoho viac! V prílohe nájdete mapu z regiónov - Svätý Jur, Modra, Pezinok, Vysoké Tatry a Podbanské.
Biker

Čo sa dočítate v novom magazíne Biker?

V prílohe nájdete tentokrát mapu z regiónov – Svätý Jur, Modra, Pezinok, Vysoké Tatry a Podbanské.

9 najväčších talentov slovenskej horskej cyklistiky

Je jasné, že v slovenskej cyklistike je najväčšie meno a cyklistický talent Peter Sagan. Aj on však začal na horskom bicykli a v roku 2008 získal titul juniorského majstra sveta.

Na Slovensku nám však v súčasnosti vyrastá nová generácia mladých cyklistov a my sme našli tých najlepších v rôznych disciplínach horskej cyklistiky.

Únik do Grónska

Arktické dobrodružstvo na fatbikoch a nafukovacích člnoch.

Pádlovali sme naprieč zrkadlovo plochým fjordom a hlava nám stále nepoberala tento surreálny obraz. Sme100 kilometrov za polárnym kruhom a z každej strany nás obklopujú minimálne dva kilometre tmavomodrej hladiny.

Za nimi panoráma hôr žiariacich karamelovou hnedou farbou v posledných lúčoch letného slnka. V prednej časti nafukovacích člnov máme priviazané rozobrané biky. Celý deň sme čakali na odliv a na to, aby vietor ustal….

Z cesty do lesa

Michael Kolář sa 13 rokov profesionálne venoval cestnej cyklistike. Minulý rok ukončil profi kariéru, začal jazdiť enduro a po roku na horskom bicykli sa mu podarilo získať bronz na Majstrovstvách slovenska v endure v Branisku.

Dlhoročný spolujazdec Petra Sagana nám otvorene porozprával o živote profesionálneho cyklistu, prečo svoju kariéru ukončil už ako 26-ročný, že väčšina cyklistov to robí pre peniaze, ako sa mu za rok zmenil život, ako trénuje na horskom bicykli, ale i o tom, koľko teraz váži a či si prestane holiť nohy.

Presťahoval som sa na ostrov

Príbeh Čecha, ktorý buduje traily na odľahlom gréckom ostrove Karpathos.

30-ročný Čech Jiří Rejnek už jeden a pol roka žije na malom gréckom ostrove Karpathos, kde pracuje ako bicyklový sprievodca a okrem toho sa venuje výstavbe trailov. Keď na Karpathos prišiel, neboli na ostrove vybudované takmer žiadne traily, no zaujal ho obrovský potenciál tohto miesta.

Porozprávali sme sa s ním o tom, čo ho priviedlo k myšlienke presťahovať sa na Karpathos, o živote na ostrove či o tom, ako sa tam stavajú traily a ako sa (ne)riešia povolenia.

Maroko – Atlas na dvoch kolesách

Maroko toho ponúka mnoho, no hlavne starobylé nomádske chodnícky, ktoré sú na bike ako stvorené.

Test: Enduro helmy s odnímateľným chráničom brady

Pointa je jasná – za cenu jednej helmy (integrálnej, pochopiteľne) dostanete hneď dve – jednu integrálnu a jednu klasickú trailovú bez chrániča brady. Moderné trailbiky bez problémov zvládajú zbehnúť aj zjazdovú trať, a tak vlastniť takúto helmu dáva väčší zmysel ako kedykoľvek predtým.

Testy: CANYON NEURON CF 9.0 UNLIMITED, COMMENCAL META AM29

Neuron je najpredávanejší celoodpružený bike v ponuke nemeckej značky a je ľahké pochopiť prečo – zdvihu má tak akurát, s geometriou si bude rozumieť 90 % populácie a nakoniec je tu tradične výborný pomer ceny a výkonu.

Commencal Meta AM bol pojmom už vo svojich predchádzajúcich generáciách. V tej najnovšej dostal do výbavy 29-palcové kolesá, viac zdvihu a vylepšený rám. Čo sa našťastie nezmenilo, je rozumná cena, a to v každom z ponúkaných stupňov výbav.

Biketest – ženské trailbiky

Mali by si ženy kupovať ženské biky? Aby sme to zistili,otestovali sme štyri z tých najlepších na trhu – CANYON SPECTRAL WMN CF 8.0, SPECIALIZED WOMEN‘ STUMPJUMPER COMP CARBON, JULIANA FURTADO R CARBON C, LIV INTRIGUE ADVANCED 1

Megatest: Enduro vidlice

Ktorá z desiatich najnovších vidlíc na enduro si zaslúži vašu výplatu?

Megatest: Trailové plášte

Priľnavé a vysokoobjemové plášte určené na rýchlu a technickú jazdu dolu náročnými trailmi.

Dlhodobý test: SPECIALIZED STUMPJUMPER ST COMP CARBON 29

Ako sa posunúť na ďalší level – s Brandogom

Jeden z najzručnejších krotiteľov bikov na svete vám dá pár tipov, ako sa stať rýchlejším a štýlovejším jazdcom.

Ako odstrániť búchanie a vŕzganie?

V ideálnom svete by kúpa biku bola jedinou investíciou, ktorú mu musíte obetovať, až kým vás neprestane baviť jeho farba, a v ideálnom svete by všetko fungovalo ako nové po celý čas, čo sa vám jeho farba bude páčiť.

V ideálnom svete by ste však napríklad nejazdili, keď je vonku mokro, blato a celkovo hnusne, a v ideálnom svete by biky neboli konštantne atakované matkou prírodou.

Trail Guide: Svätý Jur / Pezinok / Modra

Vinárske mestečká ako Jur pri Bratislave, Pezinok či Modra sú spolu s ich okolím neodmysliteľnou súčasťou Malých Karpát. Vynikajú originálnou atmosférou, ktorá nadväzuje na stáročnú vinársku tradíciu a je typická pre tento kút Slovenska.

Všetky sú súčasťou turistického projektu Malokarpatská vínna cesta, ktorý spája obce a mestá Malokarpatského regiónu s vinohradníckymi a vinárskymi tradíciami – od Bratislavy až po Smolenice.

Prosperuje tu teda najmä tzv. vínny turizmus s ochutnávkami vína a gastronomických špecialít, ako aj s tradičnými vinárskymi podujatiami. Modra je známa aj vďaka silne rozvinutému keramikárskemu remeslu, no tento región Malých Karpát je rozhodne zaujímavý aj pre turistov a bikerov.

Vaše komentáre

Aktuality

17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

Včera 23:17 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Zavrieť reklamu