Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Gadgety

Test: bikeAngel 2

Inteligentné zariadenie na ochranu cyklistu pri páde a bicyklu proti krádeži.
Hodnotenie: 4/5
239,20
Biker

bikeAngel 2 je druhá generácia inteligentného zariadenia z dielne slovenskej spoločnosti INFOCAR, a. s., ktorá už vyše 20 rokov vyvíja a uvádza do praxe softvér a hardvér v oblasti telematiky a dopravy. Vo všetkých nových zariadeniach využívajú a aplikujú dlhoročné skúsenosti, ktoré nadobudli v oblasti GPS technológií.

bikeAngel 2 má dve úlohy: ochrániť cyklistu v prípade pádu a úrazu a ochrániť bicykel proti krádeži. Prvá generácia bola prispôsobená iba na elektrobicykle a bola závislá od pripojenia na batériu e-biku. Najnovší model je autonómny, má vlastné napájanie, takže je využiteľný aj na klasických bicykloch.

Hlavným „mozgom“ zariadenia bikeAngel 2 sú mikročip, akcelerometer – snímač pohybu a otrasu – a GSM modul, vďaka ktorému zariadenie vysiela signály do smartfónu, ktorý je druhou zásadnou časťou fungovania bikeAngela.

Samotné zariadenie sa skladá z mikročipu, akcelerometra, bluetooth vysielača, GPS antény a SIM karty, ktorá komunikuje GPRS signálom prostredníctvom telekomunikačného operátora, čím umožňuje neustály prístup k polohe zariadenia.

bikeAngel 2 má k sebe pripojené tri batérie s celkovou kapacitou 1 800 mAh. Ak by ste používali bikeAngel iba s jednou batériou, vydrží približne tri dni, ak však používate všetky tri batérie, výdrž sa predĺži na dva týždne. V prípade, že by ste nevyužívali bluetooth komunikáciu, bikeAngel vydrží bez nabíjania až tri týždne.

Inštalácia do bicykla je veľmi jednoduchá a trvala nám 10 minút. bikeAngel sa vsunie do riadidiel, pričom z opačnej strany vsuniete prídavné batérie a spojíte ich káblom. Riešenia pripojení na koncoch káblov sú vyriešené tak, aby ste nemohli zapojiť káble nesprávne.

Keď máte bikeAngel v riadidlách, iba vrátite naspäť gripy a zariadenie je nainštalované. bikeAngel trčí z riadidiel približne pol centimetra a ak máte gripy so svorkami na oboch stranách, vonkajšiu svorku môžete pokojne umiestniť priamo na bikeAngel.

Riadidlá musia mať vnútorný priemer minimálne 17 mm. Nabíjanie je vyriešené celkom prakticky, zariadenie nemusíte vyberať a nabíjací kábel zapojíte jednoducho cez dierku v gripe.

bikeAngel s vami komunikuje prostredníctvom rovnomennej aplikácie, ktorú sme testovali v operačnom systéme iOS, ale dostupná je aj pre Android. Užívateľské prostredie je jednoduché a intuitívne. Pripojenie a spárovanie zariadenia s aplikáciou bolo rýchle a bezproblémové.

Ako sme už spomínali vyššie, bikeAngel funguje na základe akcelerometra. Pri páde akcelerometer zaznamená náklon bicykla a prudké zastavenie z vysokej rýchlosti na nulovú a odošle do aplikácie alarm. To však odošle nielen na váš telefón, ale aj na telefón inej osoby, ktorú si zvolíte.

V prípade, že sa vám nič nestalo, môžete pád v aplikácii jednoducho zrušiť a v prípade, že ho nezrušíte, alarm bude stále upozorňovať aj vami zvolenú osobu, ktorá vás môže ihneď kontaktovať a prípadne privolať pomoc.

Jeden bicykel môže byť pridaný v aplikácii na dvoch smartfónoch, takže v prípade úrazu vidí druhá osoba aj presnú polohu, kde sa nachádzate, čo môže opäť urýchliť privolanie pomoci. Jeden bicykel môžete mať teda na dvoch telefónoch, no v jednom telefóne môžete mať pripojený aj väčší počet bikeAngelov.

Okrem ochrany cyklistu má bikeAngel aj funkciu ochrany proti krádeži. V aplikácii si môžete zvoliť jeden z dvoch režimov – automatický alebo manuálny. Automatický funguje cez bluetooth tak, že keď sa od bicykla vzdialite, zapne sa stráženie.

Manuálne stráženie znamená, že vy rozhodnete o tom, kedy bude bicykel v stráženom režime. Aj stráženie funguje na základe akcelerometra, ktorý deteguje aj najmenšie pohyby s bicyklom.

Pri našom teste trvalo približne 5 sekúnd, kým prišla do telefónu notifikácia o pohybe bicykla. Okrem stráženia si v aplikácii môžete hocikedy pozrieť, kde presne sa bicykel nachádza, takže aj keby vám ho nejaký nešťastník ukradol, veľmi jednoducho svoj bicykel dohľadáte.

Cena bikeAngel 2 je dohromady 239,20 eura, pričom samotné zariadenie stojí 187 eur a tri batérie 52,20 eura. Prvý rok je paušál zdarma, ďalší rok stojí 38 eur, prípadne dvojročný paušál si zakúpite za 69 eur.

Verdikt

bikeAngel 2 je veľmi praktický systém ochrany cyklistov pri úrazoch, rovnako ako proti krádeži bicykla. Inštalácia aj umiestnenie sú vyriešené veľmi dobre, bikeAngel v riadidlách nehrká ani nevydáva pri jazde žiadne zvuky, no musíte si dávať pozor, aby ste netrafili koncami riadidiel strom. Používanie aplikácie je jednoduché a intuitívne a odozva medzi zariadením a smartfónom je skutočne rýchla.

Faktom však je, že ak hľadáte iba systém ochrany pri úrazoch, na trhu je už viacero značiek, ktoré majú vlastné systémy zakomponované v helmách. Veľkým bonusom zariadenia bikeAngel 2 je, že môžete bicykel neustále sledovať a môže byť nápomocný nielen pri úrazoch, ale aj v prípade krádeže. Jednou malou nevýhodou bikeAngelu je, že sa nevojde do riadidiel užších ako 17 mm.

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 13:41 Detaily, špecifikácia a hmotnosť pretekárskeho špeciálu Jaroslava Kulhavého Superior XF 9.9 Team.

Jarda Kulhavý si myslel, že jeho bicykel váži pod 10 kg, ale v skutočnosti má o kilo viac.

Včera 13:00 Crankworx Rotorua odštartoval cez víkend zjazdovými pretekmi, ktoré vyhrali Eliana Hulsebosch a Lachlan Stevens-McNab.

Za nami sú úvodné preteky podujatia Cranwkorx Rotorua, ktoré sa koná na Novom Zélande. Ide o populárny festival, ktorý tento rok odštartoval zjazdovými pretekmi a v oboch hlavných kategóriách sa z víťazstva tešili domáci novozélandskí jazdci.

Včera 12:25 Slovenky Krahulcová a Števková skončili v prvej etape pretekov Cape Epic na 8. mieste.

Vo výsledkovej listine tak zopakovali svoj výsledok zo včerajšieho prológu. Víťazmi úvodnej 88 km dlhej etapy sa medzi ženami stali Anne Terpstra s Nicole Koller, zatiaľ čo v mužoch po napínavom šprinte etapu vyhrali Wout Alleman s Hansom Beckingom.

Včera 12:13 Lukáš Kubiš vybojoval v šprinte desiate miesto na slovinských pretekoch GP Istria.

Pódium obsadila trojica pretekárov z úniku, Marcin Budzinski, Max van der Meulen a Riccardo Zoidl. Kubiš sa zapojil do hromadného šprintu, v ktorom bol siedmy najrýchlejší, čo napokon stačilo na to, aby uzavrel najlepšiu desiatku.

Včera 10:33 Tadej Pogačar už dnes odštartuje na etapových pretekoch Okolo Katalánska.

Najväčšími favoritmi pre celkovú klasifikáciu sú Pogačar, Sepp Kuss, Aleksandr Vlasov, Ilan Van Wilder, Simon Yates a Egan Bernal.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu