Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Kvízy

Kvíz: Fakty a zaujímavosti o Tour de France 2019

Tour de France 2019 bola určite najzaujímavejšou edíciou Tour za posledné roky. Ak ste ju sledovali Tour pozorne, nemáte sa čoho báť a otestujte sa v kvíze.
Biker
0%

Kto vyhral žltý dres Tour de France 2019?

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Tour de France 2019 má najmladšieho víťaza za posledných 110 rokov. 22-ročný Kolumbijčan rozhodol o svojej výhre v horskej 19. etape v Alpách, kde získal 45-sekundový náskok pred Alaphilippom a v skrátenej 20. etape svoju vrchársku formu už len pohodlne potvrdil.

Kto mal najdlhšie oblečený žltý dres?

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Francúzsky pretekár tímu Deceuninck–Quick-Step Julian Alaphilippe predviedol na Tour de France 2019 niečo, čím pobláznil celé Francúzsko a niečo čo určite nikto nečakal – bol lídrom celkového poradia a mal oblečený žltý dres až 14 dní. Alaphilippe je považovaný za klasikára a univerzálneho jazdca, nie vrchára, takže o to bolo jeho vedenie v celkovom hodnotení prekvapujúcejšie.

Kto z týchto pretekárov nemal oblečený žltý dres ani raz na Tour 2019?

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Francúz Romain Bardet síce vyhral súťaž vrchárov, no na Tour de France 2019 sa mu nedarilo podľa jeho predstáv ani očakávaní tímu.

Kto vyhral najviac etáp na Tour 2019?

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Jazdec tímu Lotto-Soudal Caleb Ewan vyhral tento rok tri etapy, čo sa tento rok nepodarilo nikomu inému. Rovnaký úspech dosiahol minulý rok Peter Sagan.

V ktorej etape odstúpil Thibaut Pinot?

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Pinotove odstúpenie v závere Tour bolo obrovským sklamaním pre celé Francúzsko a bolo by určite veľmi zaujímavé sledovať záver pretekov, v ktorom by sa naháňali za sekundami Pinot aj Bernal.

Prečo Pinot odstúpil?

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Francúzsky pretekár Thibaut Pinot bol silným adeptom na víťazstvo Tour 2019, čo dokazoval počas celých pretekov. Zlom však prišiel v 19. etape, v ktorej v úvode s plačom zosadol z bicykla a odstúpil. Dôvodom bol natrhnutý sval, ktorý mu spôsoboval v ľavej nohe veľké bolesti.

Aké prevýšenie prekonali pretekári na stúpaní na Val Thorens?

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Ťažké stúpanie na Val Thorens má dĺžku 33,4 km s priemerným sklonom 5,5%. Skrátenú alpskú 20. etapu vyhral Vincenzo Nibali.

Ktorú etapu vyhral Peter Sagan na Tour 2019?

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Peter Sagan vyhral tento rok jednu etapu a dokopy tak vyhral v histórii Tour už 12 etáp.

Koľkokrát sa umiestnil Peter Sagan v TOP5?

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Sagan dosiahol v 7. etape už svoje 45. pódiové umiestnenie na Tour de France. Najlepším v histórii je legendárny Eddie Merckx so 63 pódiovými umiestneniami.

Koľko kilometrov mala celá Tour de France 2019 po skrátení etáp?

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Fakty a zaujímavosti o Tour de France 2019

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

Včera 16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

Včera 15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

Včera 11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

Včera 10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Zavrieť reklamu