Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Ak je pravda, že Valverde schudol 5kg, mal by vyhrať Tour de France 2019

Myslí si to Američan Greg LeMond, ktorý je trojnásobným víťazom Tour de France.
Martin Sarvaš
Ak je pravda, že Valverde schudol 5kg, mal by vyhrať Tour de France 2019

Trojnásobný víťaz Tour de France Greg LeMond z rokov 1986, 1989 a 1990 sa vyjadril pre belgický portál Sporza, že si myslí, že tohtoročnú Tour by mal vyhrať Alejandro Valverde z tímu Movistar v prípade, ak sú pravdivé tvrdenia, že schudol 5 kg.

Španielsky cyklista Valverde má 39 rokov, výšku 178 cm a podľa Wikipedie váhu 61 kg. Je majstrom sveta v cestnej cyklistike z roku 2018, kedy mu odovzdal dúhový dres Peter Sagan.

Kto podľa vás vyhrá Tour de France 2019?

Zobraziť výsledky hlasovania

Loading ... Loading ...

Počas komentovania úvodnej etapy Tour sa vyjadril Greg LeMond, že jeho favoritom je španielsky jazdec a teória pomeru váhy a výkonu vraj dáva Valverdemu matematicky vysokú pravdepodobnosť na výhru.

„Opakovane som sa dopočul, že Valverde schudol päť kíl a ak je to skutočne pravda a je v rovnakej kondícií ako v minulosti, matematicky by mal vyhrať Tour,“ povedal LeMond.

„Matematicky by mal vyhrať preto, lebo 5 kg dokáže ušetriť pri šliapaní v kopcoch až 6 minút času. Päť kilogramov je na schudnutie veľa, ale zvyčajne sa to neskôr vyplatí.“

Mimo vyjadrenia o víťazstve Valverdeho si LeMond myslí, že pre absenciu štvornásobného víťaza Tour Chrisa Froomea, je celkový víťaz Tour neistý a možnosti sú otvorené pre mnohých iných pretekárov.

„Musím však spomenúť Gerainta Thomasa. Nepretekajú až toľko, takže je ťažké odhadnúť, v akej sú forme a na čo majú, ale som presvedčený, že má výbornú formu. Ale nikdy neviete. V Ineose je tiež Egan Bernal, ale je mladý,“ vyjadril sa LeMond.

Sledujte Tour de France 2019 s nami online.

Podarí sa podľa vás Petrovi Saganovi získať siedmy zelený dres?

Loading ... Loading ...

Medzi potenciálnych víťazov celkového hodnotenia zaradil LeMond ďalších štyroch pretekárov – Thibaut Pinot, Romain Bardet, Rigoberto Uran, Nairo Quintana.

„Budú to veľmi otvorené preteky. Nepáčilo by sa mi pretekať na tejto Tour v dobe, keď som ešte pretekal. Mal som rád časovky, 50 km dlhé časovky. Tento ročník favorizuje vrchárov omnoho viac ako univerzálnych jazdcov,“ dodal LeMond.

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

23.04.2024 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

22.04.2024 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Zavrieť reklamu