Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Sagan skončil o pár milimetrov druhý v úvodnej etape Tour de France, vyrovnal historický rekord Erika Zabela (+video)

Víťazom sa stal Holanďan Mike Teunissen, ktorého primárnou disciplínou je cyklokros.
Martin Sarvaš

Posledný kilometer 1. etapy Tour de France:

Peter Sagan skončil druhý v prvej etape Tour de France. Slovenský jazdec tímu Bora-Hansgrohe zaostal v záverečnom špurte iba o pár milimetrov za holandským víťazom Mikeom Teunissenom z tímu Jumbo-Visma.

Slovenský cyklista sa po prvej etape Tour oblečie do zeleného dresu, keďže získal body aj na šprintérskej prémii. Sagan a Teunissen majú síce rovnako po 20 bodov, avšak Holanďan bude pretekať v nasledujúcej etape v žltom drese pre lídra celkového hodnotenia.

Sagan získal v poradí už svoje 22. druhé miesto na Tour de Francce, čím vyrovnal historický rekord Erika Zabela v počte získaných druhých miestach.

„Tak ako vždy, prvá etapa Tour de France bola veľmi hektická. Vpredu sa zo začiatku vytvoril únik štyroch jazdcov a naši chalani sa snažili udržať to pod kontrolou. V kritickom bode niekoľko kilometrov pred špurtérskou prémiou, keď sme vstúpili na dlažobnú sekciu, vzala Bora-hansgrohe všetko do vlastných rúk, rozdelili sme pelotón a dostihli sme únik. To mi dalo možnosť vziať tam plných 20 bodov. Potom sme držali tvrdé tempo v posledných kilometroch, ktoré boli veľmi nervózne a sprevádzané niekoľkými pádmi,“

Pred špurtom som bol v dobrej pozícii a rovnako dobre som sa aj cítil. Bol to však trochu nezvyčajný špurt, pretože 300 m od cieľa všetci výrazne spomalili. Ja som sa vtedy snažil zrýchliť a dal som do toho všetko, ale nakoniec som prehral len o pár centimetrov. Je to ale bežná súčasť pretekov a špurtov. Môžete vyhrať alebo prehrať len s veľmi malým rozdielom. Tour de France sa práve začala, máme pred sebou tri dlhé týždne a budeme bojovať v každej etape,“ vyjadril sa Peter Sagan na facebooku.

„Vôbec tomu nemôžem uveriť, ani neviem, ako sa to stalo. Asi bude ešte chvíľku trvať, kým si uvedomím, čo som dosiahol. Bol to pre mňa len sen, no keď sa to podarilo, je to niečo neuveriteľné. Žltý dres by sme mohli udržať aj zajtra, keďže časovka je náš veľký cieľ,“ povedal Teunissen po prvej etape.

Zajtra pokračuje Tour de France tímovou časovkou v Bruseli.

Výsledky a celkové hodnotenie po 1. etape Tour de France

Poradie v bodovacej súťaži po 1. etape Tour de France

Vaše komentáre

Aktuality

16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu