Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Sagan vyhral špurt, v druhej etape Okolo Švajčiarska však skončil druhý

Vyhral Španiel Luis Leon Sanchez, ktorý v závere unikol pelotónu.
Martin Sarvaš

Peter Sagan skončil druhý v druhej etape pretekov Okolo Švajčiarska, ktoré sú poslednými Saganovými pretekmi pred Tour de France.

Víťazom sa stal Španiel Luis Leon Sanchez z tímu Astana a aj keď ho v závere pelotón dobiehal, podarilo sa mu udržať potrebný náskok pre výhru. Tretí skončil Talian Matteo Trentin.

Po zisku druhého miesta je Sagan druhý aj v priebežnom poradí celkového hodnotenia s rovnakým časom ako dánsky líder Kasper Asgreen z tímu Deceuninck-QuickStep.

Tretia etapa Okolo Švajčiarska (Flamatt – Murten) pokračuje dnes 17. júna, naživo sledujte na Dvojke alebo online od 16.00 hod.

Profil tretej etapy Okolo Švajčiarska.

„Bolo to veľmi náročné, išli sme po prvenstve a žltom drese. Tím opäť odviedol úžasnú prácu, v závere som bol v malej vedúcej skupinke a chystal som sa na špurt. Astana však dobre podporila Sancheza a my sme príliš nespolupracovali, takže sme ho nedotiahli.“

„Je škoda, že na žltý dres mi chýbala necelá sekunda, ale som spokojný s výkonom tímu. Som unavený, no zároveň sa cítim dobre, nasledujúce dve etapy by mi mohli vyhovovať. Nič neberiem ako samozrejmosť, odovzdáme maximum,“ povedal Sagan pre oficiálny web jeho tímu Bora-Hansgrohe.

Záznam 2. etapy Okolo Švajčiarska si môžete pozrieť tu, záverečný kilometer sa začína v čase 1:24:00.

2. etapa Okolo Švajčiarska (159,6 km, Langnau – Langnau):

1. Luis Leon Sanchez (Šp./Astana) 4:01:21 h,
2. Peter SAGAN (SR/Bora-Hansgrohe),
3. Matteo Trentin (Tal./Mitchelton-Scott),
4. Kasper Asgreen (Dán./Deceuninck-QuickStep),
5. Greg Van Avermaet (Belg./CCC),
6. Michael Matthews (Aus./Sunweb),
7. Omar Fraile (Šp./Astana),
8. Sven Erik Bystrom (Nór./SAE Team Emirates),
9. Nathan Haas (Aus./Kaťuša-Alpecin),
10. Ben Swift (V. Brit./Ineos) všetci +6 s

Priebežné poradie Okolo Švajčiarska

1. Asgreen 4:12:16 h,
2. SAGAN rovnaký čas,
3. Rohan Dennis (Aus./Bahrain-Merida),
4. Matthews obaja +1,
5. Lawson Craddock (USA/EF Education First) +6,
6. Stefan Küng (Švaj./Groupama-FDJ) +10,
7. Trentin +17,
8. Geraint Thomas (V. Brit./Sky) +18,
9. Jonathan Castroviejo (Šp./Sky),
10. Yves Lampaert (Belg./Deceuninck-QuickStep) obaja +19

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 10:46 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Včera 10:30 Janka Keseg Števková a Martina Krahulcová skončili v etapových pretekoch Epic Series 4 Islands na vynikajúcom 3. mieste (+video).

Preteky pozostávali z prológu a 4 etáp na štyrpoch rôznych chorvátskych ostrovoch. Slovenským pretekárkam v tíme 8capital sa prológ aj každú z etáp podarilo dokončiť na 3. mieste a celkovo z toho bolo taktiež tretie miesto.

Včera 09:19 Haley Batten a Simon Andreassen vyhrali preteky svetového pohára XCO v brazílskej Araxá (+galéria).

Američanka Haley Batten zaznamenala perfektný víkend, keď sa jej po sobotných pretekov v Short Tracku (XCC) podarilo zvíťaziť aj v disciplíne Cross-Country Olympic (XCO) a víťazku prvého kola Jenny Rissveds zdolala po ich vzájomnom súboji plnom útokov v poslednom kole. Medzi mužmi bol najrýchlejším Simon Andreassen, ktorý využil mechanický problém Victora Koretzkyho, ktorého v záverečnom šprinte porazil.

21.04.2024 Tadej Pogačar vyhral Liège-Bastogne-Liège po 35 km sóle. Van der Poel vybojoval v šprinte tretie miesto.

Pogačar zaútočil v stúpaní Côte de La Redoute, na jeho zrýchlenie nedokázal nikto zareagovať a svoje sólo dotiahol úspešne až do cieľa. Druhý finišoval Romain Bardet, ktorý sa oddelil z vedúcej skupiny a 14 km pred cieľom a v šprinte o tretie miesto bol najrýchlejší Mathieu van der Poel.

20.04.2024 43-ročný Alejandro Valverde suverénne vyhral gravelové preteky Svetového pohára La Indomable.

Valverde zvíťazil na 96-kilometrovej trati s prevýšením 2 400 m v španielskej provincii Almeria. Na druhom mieste skončil francúzsky jazdec Hugo Drechou (Groove Gravel) pred Portugalčanom Tiagom Ferreirom (Vouzela BH).

Zavrieť reklamu