Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Tlačové správy

Jazdite na bicykli bez peňaženky, dnes vám už stačia iba hodinky

Aj na Slovensku už je oficiálne možné platiť nielen mobilom, ale po novom aj hodinkami.
Biker
Jazdite na bicykli bez peňaženky, dnes vám už stačia iba hodinky

Stalo sa vám už, že ste si vybehli zabikovať, potrebovali ste niečo zaplatiť a nemali ste pri sebe kartu ani hotovosť? Ak áno, nie ste sami a patríte medzi 60 % Slovákov, ktorí sa tiež ocitli v tejto situácii. Máme pre vás dobrú správu. Odteraz kartu ani hotovosť pri bicyklovaní už nepotrebujete.

Stačia vám hodinky.

365.bank ako prvá banka u nás totiž spustila služby Fitbit Pay a Garmin Pay. Takže od apríla majú jej klienti možnosť platiť hodinkami Fitbit a Garmin.

Smart hodinky dokážu podstatne zjednodušiť a zrýchliť platenie a navyše sú ešte bezpečnejšie ako platba kartou. Platby nimi prináša banka 365 dokonca ešte pred samotným príchodom Apple Pay na Slovensko a vďaka Fitbit Pay a Garmin Pay tak bude môcť každý majiteľ iPhonu zaplatiť hodinkami ešte skôr ako mobilom.

Na biku konečne bez hotovosti alebo karty

Pri príležitosti spustenia Fitbit Pay a Garmin Pay sa 365 banka pozrela na to, ako vnímajú platenie hodinkami a doplnkami Slováci. Výsledky ukázali, že sme ako krajina preskočili európsky priemer (na úrovni 24 %) a zaradili sme sa na druhé miesto medzi krajiny s najväčším záujmom.

Platby hodinkami a doplnkami by ocenilo až 35 % populácie Slovenska, spomedzi technologicky zdatných ľudí je to dokonca každý druhý (51 %). Zároveň sa ukázalo, že až 61 % ľudí, ktorí využívajú smart hodinky, sa už ocitlo v situácii, keď potrebovali zaplatiť a nemali pri sebe ani hotovosť, ani kartu. Takéto niečo sa na bicykli pritom môže priam hodiť.

Ako to funguje?

Platenie prostredníctvom hodiniek je jednoduché, komfortné a bezpečné. Najskôr si stiahnete do mobilu aplikáciu Fitbit alebo Garmin Connect. Prihláste sa do nej, zvoľte si štvormiestne heslo na potvrdzovanie platieb a vyplňte údaje z platobnej karty. Na záver ešte overíte vyplnené údaje a hotovo. Môžete začať platiť svojimi Fitbit alebo Garmin hodinkami.

Bezpečnosť pri platení je prvoradá. Pri tzv. tokenizácii karty (t. j. pridávaní číselných údajov z karty) sa preto do aplikácie, resp. do hodiniek neukladajú skutočné údaje na karte, ale vytvára sa jedinečné číslo digitálnej, resp. virtuálnej karty.

V praxi to znamená, že pri platení sa obchodníkovi neodosielajú údaje z fyzickej karty, ale tie z virtuálneho „dvojčaťa“. Navyše sú platby zabezpečené kódom, ktorý slúži na autorizáciu platieb počas 24 hodín od jeho posledného zadávania, resp. dovtedy, kým si hodinky nedáte z ruky dolu.

Získajte zľavu na kúpu hodiniek Fitbit a Garmin

Pri príležitosti uvedenia Fitbit Pay a Garmin Pay budú môcť klienti 365 banky využiť aj zľavy na nákup produktov. V prípade Fitbit si môžu uplatniť do konca júna 15 % zľavu na nákup všetkých produktov z portfólia tejto značky, a to prostredníctvom e-shopu MALL.SK na základe zľavového kódu klient365. Nákup treba zaplatiť platobnou kartou banky 365.

Záujemcovia o hodinky značky Garmin si môžu uplatniť do konca mája zľavu vo výške 30 % (na modely Vívoactive 3 a Vívoactive 3 Music) prostredníctvom odmeňovacieho programu Peniaze s5 na www.garmin.sk. Pred kúpou hodiniek si aktivujú zľavu priamo v aplikácii 365 banky, zaplatia plnú výšku ceny platobnou kartou 365 a 30 % zľavu získajú vo forme cash backu, ktorý banka v rámci programu pripisuje na účet v pravidelných intervaloch.

Ktoré typy hodiniek podporujú NFC platby?
Ak chcete platiť hodinkami, treba zvoliť typ, ktorý túto funkcionalitu podporuje. V prípade značky Fitbit sú to Fitbit Charge 3 Special Edition, Fitbit Versa a Fitbit Versa Special Edition, Fitbit Ionic a Fitbit Ionic: adidas edition. Ak ste fanúšikom Garmin, siahnite po modeloch Forerunner 645, Fenix 5 Plus, Vívoactive3 a D2.

Viac informácií na www.365.bank

Vaše komentáre

Aktuality

17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

Včera 23:17 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Zavrieť reklamu