Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Trek predstavil úplne nový 11-kilový Top Fuel s väčšími zdvihmi

Predchádzajúce modely Top Fuel mali 100mm vidlicu a 100mm zadný zdvih. Pri novom rade sú tieto čísla vyššie, 120 mm vpredu a 115 mm vzadu.
Biker
Trek predstavil úplne nový 11-kilový Top Fuel s väčšími zdvihmi

Trek oznámil, že obľúbený rad celoodpružených XC bicyklov Top Fuel dostal nový dizajn, vyšší zdvih a zbrusu novú geometriu vhodnú nielen na preteky.

Modely Top Fuel sa na náročných pretekoch v cross country a maratónoch vždy pýšili rýchlosťou a účinným prevodom energie pri šliapaní. Nový rad je na týchto pretekárskych parametroch postavený opäť, ale vďaka zvýšenému zdvihu sa riadi ľahšie. Výsledkom je svižný a skvele ovládateľný bicykel s vlastnosťami trailových modelov.

Vďaka upgradu dizajnu sa z plnokrvného závodného špeciálu stal všestranne horský bicykel pre každého, ktorý sa hodí na preteky v cross country i rekreačné výlety do terénu.

Vyšší zdvih, ľahšie ovládanie

Predchádzajúce modely Top Fuel mali 100mm vidlicu a 100mm zadný zdvih. Pri novom rade sú tieto čísla vyššie, a to 120 mm vpredu a 115 mm vzadu.
Okrem toho sa nová rada vyznačuje aj revidovaným rámom s nižšie položenou hlavovou trubkou a väčšou vodorovnou vzdialenosťou od stredu kľúk, aby sa koleso lepšie ovládalo pri zjazdoch v ťažkom teréne.

Všetky modely majú tiež širšie riadidlá a kratší predstavec, teleskopickú sedlovku a systém dvojitého zamykania z riadidiel, TwistLoc, ktorým možno vidlicu i zadné odpruženie pri šprintoch a stúpaniach zamknúť naraz.

Trailový bicykel s pretekárskou DNA

U nového rámu nájdeme podobné dizajnové prvky ako u trailových bicyklov Trek, vrátane výnimočne pevnej a zároveň ľahkej spodnej rámovej trubky Straight Shot s technológiou Knock Block, ktorá rám chráni pri pretáčaní riadidiel a korunky vidlice.

Všetky modely majú nastaviteľnú geometriu Mino Link, vnútorné vedenie káblov Control Freak aj systém Active Braking Pivot, vďaka ktorému odpruženie funguje aj pri brzdení.

Spojením prepracovaného rámu a technológie odpruženia tak vznikol stabilný bicykel s úžasnou odozvou na rýchle preteky i jazdu len tak pre zábavu.

Karbón aj hliník

V rade Top Fuel nájdeme štyri modely s rôznymi druhmi pohonu. K dispozícii je aj rámový set v karbónovom (OCLV Carbon pre horské bicykle) alebo hliníkovom (Alpha Platinum) prevedení.

Pri všetkých troch karbónových modeloch (Top Fuel 9.9, Top Fuel 9.8 a Top Fuel 9.7) sú rám i zadná trojuholníková stavba vyrobené zo špeciálneho materiálu OCLV Carbon.

Modely

Top Fuel 8

Top Fuel 9.7

Top Fuel 9.8

Top Fuel 9.9

Top Fuel 9.9 AXS

Hliníkový rámový set Top Fuel

Karbónový rámový set Top Fuel

Vaše komentáre

Aktuality

17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

Včera 23:17 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Zavrieť reklamu