Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Sagan skončil tretí v 4. etape Okolo Kalifornie a opäť si oblečie zelený dres

V záverečnom špurte Saganovi chýbali sily a víťazom sa stal Holanďan Fabio Jakobsen.
Martin Sarvaš

Peter Sagan skončil na treťom mieste v štvrtej etape pretekov Okolo Kalifornie. V závere sa rozhodovalo v špurte, no Saganovi chýbali sily a víťazom sa stal Holanďan Fabio Jakobsen, druhý skončil Jasper Philipsen.

Ďalší Slováci z tímu Bora-Hansgrohe Juraj Sagan a Erik Baška skončili na 53. resp. 79. mieste.

Tretím miestom si Sagan vybojoval ďalšie body do súťaže šprintérov a dostal sa na čelo bodovacej súťaže pred  Kaspera Asgreena a Rémiho Cavagnu.

„Bola to ďalšia vyše 200-kilometrová etapa, ktorú podľa očakávaní rozhodol rýchly špurt. Tímový kolegovia mi pomohli v záverečných kilometroch, boli sme vpredu, čo bolo dôležité, lebo sme sa vyhli pádom,“ cituje Sagana oficiálny web tímu Bora-Hansgrohe.

„V posledných metroch mi chýbalo trocha sily na víťazstvo, ale som spokojný, že som si opäť obliekol zelený dres,“ dodal Sagan.

Lídrom celkového hodnotenia je Tejay van Garderen, Juraj Sagan je na 62. mieste, Peter Sagan na 78. mieste a Erik Baška na 109. mieste.

Vaše komentáre

Aktuality

16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu