Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Cestné

Peter Sagan vyhral prvú etapu Okolo Kalifornie, Baška skončil deviaty

Preteky Okolo Kalifornie patria medzi Saganove obľúbené a pripísal si celkovo už 17. etapové víťazstvo na týchto pretekoch.
Martin Sarvaš

Peter Sagan vyhral v prvej 143km dlhej etape 14. ročníka pretekov Okolo Kalifornie a pripísal si tak už sedemnáste etapové víťazstvo na týchto pretekoch. Sagan zvíťazil po záverečnom špurte v centre Sacramenta.

Sagan sa dostal do vedenia celkového hodnotenia a získal aj zelený dres pre lídra bodovacej súťaže.

Na druhom mieste skončil domáci Travis McCabe z tímu Floyd’s Pro Cycling, tretí bol Nemec Max Walscheid zo Sunwebu. Erik Baška sa umiestnil na deviatej priečke so stratou štyroch sekúnd a Juraj Sagan zaostal za Petrom o 51 sekúnd na 119. priečke.

„Je to veľmi cenné víťazstvo, nielen pre mňa, ale pre celý tím. Pascal Ackerman dominoval na Giru a mne sa darilo v Kalifornii. Ďakujem všetkým v tíme za podporu, urobili kus dobrej roboty. Kontrolovali celé preteky a poskytli mi výbornú pozíciu do záverečného šprintu. Je dobrý pocit zvíťaziť v prvej etape na mojich obľúbených pretekoch,“ povedal Peter Sagan pre web tímu Bora-Hansgrohe.

Vaše komentáre

Aktuality

10:37 Dusty Days v Kálnici s účasťou svetových jazdcov!

V kálnickom bikeparku to bude v najbližších dňoch žiť a to poriadne. Uskutoční sa totoiž freeride akcia s názvom Dusty Days, na ktorú sú pozvaní tí najlepší svetoví jazdci!

Včera 12:15 Video: Victor Koretzky sa po pretekoch v XCC pustil do tímového kolegu Vidaurre Kossmanna.

Pretekári tímu Specialized Factory Racing si mali po pretekoch v Short Tracku čo vysvetľovať. Úspešnejší z tejto dvojice Martin Vidaurre Kossmann skončil v sobotu na treťom mieste a Victor Koretzky obsadil 4. pozíciu, s ktorou očividne nebol spokojný.

Včera 11:06 Fotogaléria: Najlepšie zábery z úvodného kola Svetového pohára v XCO v brazílskej Mairiporã.

Úvodné kolo v Brazílii bolo ohromne napínavé a plné zvratov. Najrýchlejšími jazdcami sa napokon stali Švédka Jenny Rissveds a Američan Chritopher Blevins.

Včera 10:51 Jenny Rissveds a Chritopher Blevins ovládli v napínavých pretekoch prvé kolo svetového pohára XCO v brazílskej Mairiporã.

Svetový pohár v horskej cyklistike odštartoval svojou prvou zastávkou v brazílskej Mairiporã. Elitní jazdci zvádzali súboje do úplného konca pretekov a o víťazoch sa rozhodovalo až v poslednom kole.

14.04.2024 Tom Pidcock bol v záverečnom šprinte štvorčlennej skupiny Amstel Gold Race najrýchlejší, Van der Poel mimo boja o víťazstvo.

Na druhom mieste v pretekoch skončil švajčiarsky jazdec Marc Hirschi, ktorý bol počas celých pretekov naozaj aktívny, avšak v šprinte na Pidcocka nestačil. Na treťom mieste v pretekoch skončil Tiesj Benoot.

Zavrieť reklamu