Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Obuv

Test: Cestné tretry Scott Road RC Lace

Veľmi pohodlné šnúrovacie tretry na cestný bicykel.
Hodnotenie: 3.5/5
241,99
Biker
Test: Cestné tretry Scott Road RC Lace

Verdikt: Excelentné pohodlie po celý deň a výborný výkon, no nevhodne pre nastavovanie za jazdy.

Plusy: Jemný vrch, tuhá podrážka, výborne odvetrané, pohodlné

Mínusy: Dlhé šnúrky, pretrhnutý elastický pásik

Kúpte ak: Chcete pohodlné, dobre odvetrané cestné cyklo tretry.

Šnurovacie tretry mali mierny comeback posledné roky a Scott je jednou z najnovších firiem ponúkajúcich po pri suchých zipsoch a Boa sťahovacích kolieskach aj alternatívu v podobe šnurovacej tretry RC Lace.

Navrhnuté na karbónovej podrážke Scottu HMF, vrchná časť tretry je ušitá takmer celá z ľahkých mikrovlákien a vnútri sa nachádzajú výstelky ErgoLogic s nastaviteľnými metatarzálnymi vankúšikmi a oporou klenby. Môj pár vo veľkosti 45 vážil pôsobivých 596g.

Asymetrické viazanie a jazyk spolu s rozmerným očkom pre prst na päte sú nápomocné pri obúvaní. Miska päty je tuhá a oporná, no s poddajným vrškom, aby neiritovala achilovku. Odtiaľ dopredu sú však tretry extrémne mäkké a prispôsobivé. Bez problémov sa dajú stlačiť na plocho až k podrážke.

Správne dotiahnuť šnúrky pre maximálne pohodlie a pevné obutie zaberie niekoľko pokusov, ale dotiahnu sa dobre už prvým zatiahnutím. Mašličky sa potom zastrčia za elastický pásik jazyku. Ich dĺžka je zbytočne štedrá a jeden z elastických pásikov na mojich topánkach sa odtrhol, kvôli defektnému šitiu.

Predná časť topánky a špička sú extrémne priestranné, niečo čo môže prísť rôznym jazdcom ako vyslobodenie alebo ako zbytočný objem, v závislosti na tvare nohy.

Tretrám nechýba výkon pri šliapaní, čo je doplnené výborným pohodlím, absencii tlakových bodov, dobre vystlanému jazyku, bezšvovému zvršku, ktoré rovnomerne rozložia tlak na vašu nohu.

Všadeprítomná perforácia, Airmesh logo a vetrák na špici podrážky udržiavajú nohu chladnú, ideálne pre tých, ktorý trpia v lete horúcimi a spotenými nohami. Gumové nárazníky “Sticki Rubber” na špičke aj päte ochraňujú karbón a pridávajú potrebné trenie pre chôdzu.

Vaše komentáre

Aktuality

16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu