Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

V Česku vznikla úplne nová značka bicyklov Qayron

Uvádzaciu kolekciu tvorí 22 modelov horských bicyklov a 6 elektrobicyklov. Predávať sa budú cez internetový e-shop a v predajni Qayron Store v Hradci Králové.
Martin Sarvaš
V Česku vznikla úplne nová značka bicyklov Qayron

České Jastrabie hory sú  domovom novej českej značky horských bicyklov Qayron. Jej výrobcom je firma BP Lumen, ktorá stojí mimo iného aj za úspešnou značkou bicyklov a elektrobicyklov Apache Bicycles.

Qayron bol oficiálne prvýkrát predstavený na veľtrhu For Bikes. Výroba a predaj bicyklov sa začne v priebehu apríla 2019.

Značka Qayron nie je žiadnym prázdnym marketingovým ťahom, ale plnokrvným projektom ľudí, pre ktoré sú horské bicykle nielen náplňou pracovného života, ale predovšetkým srdcovou záležitosťou a vášňou. Ľudí, ktorí vďaka svojim dlhoročným skúsenostiam s horskými bicyklami vedia, ako má poriadny bike vyzerať.

„V posledných rokoch sme našu pozornosť zamerali predovšetkým na rozvoj značky Apache, ktorá patrí medzi lídrov slovenského trhu s elektrobicyklami. Vďaka tomu sme mohli rozbehnúť vlastnú výrobu bicyklov, získali sme cenné skúsenosti a kontakty na dodávateľa. Srdcom i dušou sme ale bikeri a okolo seba máme veľa kamarátov, ktorí žijú bicyklami. Preto sme postupnými krokmi dospeli až k založeniu novej značky Qayron. Tou chceme robiť radosť sebe a predovšetkým ďalším bikerom, ktorí sa budú chcieť pridať do našej Qayron rodiny,“ hovorí Lukáš Bárta, zakladateľ a šéf značky.

Qayron stavia svoju filozofiu na tom, že chce zákazníkom ponúkať celkovo vyvážené bicykle bez kompromisov, ktoré budú už z výroby plne zodpovedať predajnej cene. Práve to je dôvod, prečo je mottom značky „Nerieš a choď.“

„Mnoho výrobcov vytvára bicykle s rôznymi kompromisnými riešeniami, ktoré zohľadňujú finálnu cenu: tu low-end vidlica, tam nedostatočné brzdy. Pokiaľ si človek kúpi bicykel, ktorý bude niekde ochudobnený, nebude z neho mať dlhodobo radosť, alebo musí niektoré diely vymeniť. A to nepovažujeme za šťastné riešenie, pretože to zvyšuje pôvodne lákavú cenu bicykla a tiež často dochádza k zbytočnému odpadu,“ hovorí Michal Teichman, ďalší zo zakladateľov a hlavný konštruktér značky Qayron.

Kolekciu tvorí v úvodnej sezóne 22 modelov horských bicyklov a 6 elektrobicyklov.

Je postavená na širokej ponuke celoodpružených bicyklov so zdvihmi od 120 do 160 mm, ktorú dopĺňajú pevné biky pre cross country i trail. K dispozícii sú modely na 29 „i 27,5“ kolesách a nechýba im nič, čo by moderný horský bicykel mal mať.

Elektrobicykle s motormi Shimano sú určené primárne pre trailový e-biking a vyberať možno z ponuky troch celoodpružených a troch pevných modelov.

„Bicykle sú osadené kvalitnými komponentami Shimano a vidlicami Suntour, kolesami DT Swiss s obutím Schwalbe alebo sedlami a gripy Ergon. Všetky modely majú geometrie zodpovedajúce aktuálnym trendom, pevné boost osky alebo vnútorné vedenie bowdenov a hadičiek, „hovorí Jindřich Antušek, ktorý tiež stojí pri zrode novej značky a je jej produktovým manažérom.

„Pri vybraných modeloch sú navyše hladké zvary na hlavovej a sedlovej trubke. Keď sme vyberali farby rámov, snažili sme sa o pestrú a nevšednú kolekciu a vyhýbali sme sa zámerne čiernej farbe, ktorej je všade dosť,“ dodáva Teichman.

Qayron je značka, ktorú tvoria bikeri pre bikerov, a preto sa tento rok ponesie v duchu maximálneho kontaktu s tými, koho chce osloviť.

„Mobilné test centrum bude k dispozícii takmer každý víkend na rôznych pretekoch, v trailcentrech a bikeparcích. Z konkrétnych akcií môžeme menovať Velo Test Festy v Monínci a v Jedovnice, festivaly v Kopřivná a zo slovenského v Kálnici alebo všetky preteky českej Enduro série. Vďaka tomu budú mať šancu vyskúšať si naše bicykle cyklisti zo všetkých kútov Čiech a tiež na Slovnsku, ktoré tiež vnímame ako domáci trh, “ hovorí štvrtý zo zakladateľov Štěpán Pleskač, marketingový manažér značky.

„Hlavným test centrom bude obľúbený trailový rezort Trutnov Trails, ktorý je pre Qayron druhým domovom, a ktorého sme hlavným partnerom a podporovateľom. Na spoluprácu sme sa tiež dohovorili s Českou Mountainbikovou asociáciou, ktorá v spolupráci s Ministerstvom pre miestny rozvoj realizuje projekt mtbczech.cz,“ dodáva Pleskač.

Značka je tiež hlavným partnerom Českej enduro série. Doma aj v zahraničí bude značku reprezentovať pretekársky tím Qayron TopRide, ktorý je postavený okolo jedného z najlepších enduro jazdcov v Česku a víťaza stredoeurópskeho pohára Přemka Tejchman. Spolu s ním budú bicykle s „kvéčkom“ na hlave sedlať Věra Mikušová a mladý talent Zdeněk Fiedler. Ambasádorom značky je aj niekoľkonásobný majster sveta v bike triale a propagátor e-Mountainbikingu Petr Kraus.

Bicykle Qayron sa nebudú ponúkať v klasickej maloobchodnej sieti, ale zákazníci si ich môžu kúpiť priamo pri zdroji. Primárnym predajným kanálom bude web qayron.com a od júna tiež prvá značková predajňa TopRide / Qayron Store v Hradci Králové.

„Chceme našim zákazníkom ponúknuť maximálnu hodnotu, a preto sme sa rozhodli eliminovať všetky medzičlánky v predajnom reťazci, ktoré by navyšovali finálnu cenu bicykla. Zároveň s nimi chceme byť v čo najužšom kontakte a mať istotu, že od nás dostanú bicykle v plnej kvalite a pripravené k okamžitej jazde za zážitkami,“ vysvetľuje Lukáš Bárta.

Fotogaléria z predstavenie značky Qayron na For Bikes

Vaše komentáre

Aktuality

11:39 Strávil som týždeň s Petrom Saganom na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

Keď ma Mišo Kolář oslovil s ponukou ísť do Talianska na týždenné sústredenie, na ktorom bude aj Peter Sagan, nemohol som odmietnuť. Už len možnosť byť v prítomnosti takej legendy ako Peter je niečo, čo sa jednoducho neodmieta.

09:46 Video: Premrznutého Mattiasa Skjelmoseho museli odniesť v rukách pred koncom Valónskeho šípu.

Dánsky pretekár tímu Lidl-Trek odstúpil z ardénskej klasiky 40 km pred cieľom. Preteky poznačilo chladné a daždivé počasie, ktoré vyradilo mnohých favoritov a preteky dokončilo len 44 cyklistov zo 175 štartujúcich.

09:32 Stevie Williams bol najsilnejší v stúpaní Mur de Huy a na Valónskom šípe dosiahol najväčší úspech v kariére.

Britský jazdec tímu Israel-Premier Tech zaútočil 300 metrov pred cieľom a zvíťazil pred druhým Kevinom Vauquelinom (Arkéa-Samsic) a Maximom Van Gilsom (Lotto-Dstny).

Včera 12:11 RockShox predstavil novú vidlicu Psylo, ktorá je postavená na základoch Lyrik a Pike a stojí polovicu.

Táto vidlica je určená na trailové jazdenie, má byť postavená s ohľadom na nižšiu cenu a má novú patrónu DebonAir.

Včera 10:42 FMBA, Crankworx a jazdci sa dohodli na spoločných podmienkach ako zachovať najvyššiu úroveň slopestyle pretekov.

Po tom čo elitní slopestyle jazdci nenastúpili do pretekov v rámci Crankworx Rotorua sa začalo rokovať o tom, ako najvyššiu úroveň zachovať. Jazdci boli frustrovaní z podmienok, za ktorých ďalej neboli ochotní zúčastňovať sa pretekov.

Zavrieť reklamu