Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Muž, ktorý jazdil na bicykli každý deň, zomrel vo veku 111 rokov

Henry Tseng bol údajne najstarším mužom v USA a veril, že pravidelný pohyb a pozitívne myslenie sú kľúčom k dlhému životu. A zjavne mal pravdu.
Martin Sarvaš
Muž, ktorý jazdil na bicykli každý deň, zomrel vo veku 111 rokov

Henry Tseng síce kvôli veku a zdravotnému stavu už nebol schopný jazdiť na klasickom bicykli, ale každý deň šliapal 30 minút na stacionárnom ležiacom bicykli.

Henry zomrel 27. februára vo veku 111 rokov a 231 dní, uvádza portál LA Times.

Henry Tseng veril, že pravidelný pohyb a pozitívne myslenie je kľúčom k dlhému životu a vek, ktorého sa dožil, je iba dôkazom, že to skutočne funguje. Podľa informácií LA Times bol Henry údajne najstarším mužom v USA.

Čím starší, tým viac pohybu

„Čím ste starší, tým viac potrebujete pravidelný pohyb. Väčšinu dňa sa usmievam. Keď sa usmivate, telo sa cíti šťastné. Keď sa hneváte, skúste na to nemyslieť. Myslím si, že nemá zmysel mysliť na hocičo zlé. Udržujem sa zdravý úsmevom,“ hovoril Henry.

Henry bol 40 rokov členom športového centra Collins & Katz Family YMCA, v ktorom bol známy pre jeho zapálenie pre šport a pohyb. Čo sa týka športových aktivít, Henry nebol nikdy vyberavý a do svojich 90 rokov sa venoval všetkému od rannej jógy až po tanečný aerobik. Nikdy nevynechal ani polhodinové šliapanie na bicykli.

Henryho teóriu potvrdzujú aj výskumy

Henryho teóriu dlhého života potvrdzuje aj vedecká štúdia, ktorá rozoberá vplyv pravidelného cvičenia na dĺžku života. Výskum preukázal, že pravidelný pohyb, aj keď iba 15 minút denne, je kľúčovým faktorom, ktorý podmieňuje dĺžku života.

Doposiaľ najrozsiahlejší výskum v tejto oblasti od European Journal of Preventive Cardiology dokonca ukázal, že „výkonnostný vek“ človeka je omnoho lepším ukazovateľom pre odhad, akého veku sa dožijete, ako klasický vek v dožitých rokoch. Z výskumu vyplýva a všeobecne platí, že čím máte lepšiu výkonnosť a kondíciu, tým sa dožijete vyššieho veku.

Ak sa teda chcete dožiť 100 a viac rokov, vezmite si príklad od Henryho Tsenga – jazdite čo najviac na bicykli!

Vaše komentáre

Aktuality

15:26 Decathlon dal do predaja repliky bicyklov Van Rysel RCR Pro tímu AG2R. Po pár hodinách boli vypredané.

V utorok pridal Decathlon do ponuky cestné bicykle, na ktorých pretekajú jazdci tímu Decathlon AG2R La Mondiale. S cenou 9000 eur boli vypredané už na ďalší deň.

11:39 Strávil som týždeň s Petrom Saganom na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

Keď ma Mišo Kolář oslovil s ponukou ísť do Talianska na týždenné sústredenie, na ktorom bude aj Peter Sagan, nemohol som odmietnuť. Už len možnosť byť v prítomnosti takej legendy ako Peter je niečo, čo sa jednoducho neodmieta.

09:46 Video: Premrznutého Mattiasa Skjelmoseho museli odniesť v rukách pred koncom Valónskeho šípu.

Dánsky pretekár tímu Lidl-Trek odstúpil z ardénskej klasiky 40 km pred cieľom. Preteky poznačilo chladné a daždivé počasie, ktoré vyradilo mnohých favoritov a preteky dokončilo len 44 cyklistov zo 175 štartujúcich.

09:32 Stevie Williams bol najsilnejší v stúpaní Mur de Huy a na Valónskom šípe dosiahol najväčší úspech v kariére.

Britský jazdec tímu Israel-Premier Tech zaútočil 300 metrov pred cieľom a zvíťazil pred druhým Kevinom Vauquelinom (Arkéa-Samsic) a Maximom Van Gilsom (Lotto-Dstny).

Včera 12:11 RockShox predstavil novú vidlicu Psylo, ktorá je postavená na základoch Lyrik a Pike a stojí polovicu.

Táto vidlica je určená na trailové jazdenie, má byť postavená s ohľadom na nižšiu cenu a má novú patrónu DebonAir.

Zavrieť reklamu