Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Trek predstavil nové helmy, ktoré vraj chránia pred otrasom mozgu 99-krát zo 100

Nové helmy Bontrager využívajú technológiu WaveCel, o ktorej Trek hovorí, že je najväčšou zmenou v ochrannom systéme heliem za posledných 30 rokov.
Martin Sarvaš

„V živote môžete mať mnoho bicyklov, ale mozog máte iba jeden,“ hovorí Trek v spojení so svojimi novými helmami s technológiou WaveCel, ktorá je vraj najrevolučnejšou za posledných 30 rokov a je 48-krát efektívnejšia ako majú štandardné helmy.

Nové helmy WaveCel využívajú špeciálnu vložku, ktorá má zásadným spôsobom zredukovať vplyv nárazu pri páde na mozog. A to dokonca až do takej miery, že podľa vyjadrení výrobcu predídete páde otrasu mozgu 99-krát zo 100.

Nová vložka heliem Bontrager WaveCel funguje pri náraze v troch fázach – ohýbanie, rozpad a posun. Tieto fázy majú dohromady zabezpečiť čo najefektívnejšie rozloženie vplyvu sily nárazu vďaka vložke, ktorej bunková štruktúra sa pri náraze rozpadá a absorbuje energiu skôr, ako sa dostane k hlave.

Takto sa správa bezpečnostná vložka WaveCel pri náraze:

Efektívnejšia ochrana ako MIPS

Vnútorná bezpečnostná vložka helmy pripomína harmonikový tvar, ktorý sa pri náraze stlačí a deformuje vo viacerých smeroch. Bontrager hovorí, že ich technológia sa líši od iných v tom, že WaveCel dokáže absorbovať silu a stlmiť náraz lineárne, ale aj pri rotácii.

Štúdia, ktorú pri vývoji vypracovali, hovorí že v porovnaní s inými technológiami, WaveCel aj MIPS redukujú pri náraze aj rotačné sily. Avšak pri testovaní a v porovnaní s MIPS-om, ktorý redukuje rotačné sily o 22%, sa zistilo, že helmy s WaveCel-om redukujú rotačné sily až o 73%, čo je skutočne dosť veľký rozdiel.

„Sme veľkí priaznivci cyklistiky a chceli sme, aby si jazduna bicykli vychutnalo čo najviac ľudí, preto sme sa im rozhodli ponúknuť najlepšiu možnú ochranu,“ vysvetľuje Tony White, hlavný konštruktér projektu.„WaveCel predstavuje významný skok vpred, a to pre všetky typy jazdcov. Sme pyšní, že táto technológia je k dispozícii výhradne na prilbách značky Bontrager.“

Otvorená škrupina by mala zabezpečiť dostatočné odvetranie:

„WaveCel je najpokročilejšiu technológiu prilieb“

„Chceme zmeniť svet tým, že presvedčíme viac ľudí, aby jazdili na bicykli. A to hodláme dosiahnuť zvýšením bezpečnosti a dostupnosti cyklistiky pre každého,“vysvetľuje prezident spoločnosti Trek,John Burke. „WaveCel predstavuje najpokročilejšiu technológiu prilieb na svete. Ide o obrovský krok vpred pre bezpečnejšiu a príjemnejšiu jazdu na bicykli pre každého cyklistu.

V ponuke heliem s technológiou WaveCel je MTB helma, dve cestné helmy a jedna mestská. Ceny za vyššie modely heliem sú 249,99 eur a za nižší model cestnej a mestskú helmu zaplatíte 149,99 eur.

Vysvetlenie technológie WaveCel:

Viac informácií na webe: www.wavecel.trekbikes.com

Všetky modely, farby a detaily heliem Bontrager WaveCel

MTB helma Bontrager Blaze WaveCel

Cena: 249,99€

Váha: 420 g

Cestná helma Bontrager XXX WaveCel

Cena: 249,99€

Váha: 352 g

Cestná helma Bontrager Specter WaveCel

Cena: 149,99€

Váha: 341 g

Mestská helma Bontrager Charge WaveCel

Cena: 149,99€

Váha: 428 g

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

Včera 17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

Včera 16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

Včera 10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

27.03.2024 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Zavrieť reklamu