Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Iba 19-ročný cyklista zomrel tesne pred pretekmi po zrážke s autom, ktoré mu skrížilo cestu

"Môj životný cieľ je ležať na smrteľnej posteli s myšlienkou: 'Bola to zábava'." Tate Meintjes bol aj v americkej cyklistickej reprezentácii, no na cestnom bicykli začal pretekať iba pred pár mesiacmi.
Martin Sarvaš
Iba 19-ročný cyklista zomrel tesne pred pretekmi po zrážke s autom, ktoré mu skrížilo cestu

19-ročný cyklista Team-u California Tate Meintjes sa pripravoval v Kalifornii na  tohtotýždňové preteky Redlands Bicycle Classic. V utorok si bol prejsť trať pretekov, no počas jazdy mu auto skrížilo cestu, zrazili sa a na následky zranení zomrel.

Tate Meintjes išiel po ceste Sand Canyon Road, neďaleko mesta Redlands, kde sa stala nehoda. Podľa lokálnej polície California Highway Patrol sa vodič auta Honda Accord otočil na ceste, čím sa dostal do cesty presne oproti Meintjesovi. Cyklista išiel predtým v rovnakom smere, ako vodič auta.

Vodič prešiel do protismeru

„Honda spravila U-otočku priamo do cesty cyklistu a cyklista narazil do auta,“ píše sa v správe polície. Rýchlosť, ktorou auto išlo, nie je známa. Meintjesa po zrážke previezli do nemocnice, kde na následky zranení zomrel.

Zo správy a informácií polície teda vyplýva, že 19-ročný cyklista išiel v rovnakom smere ako auto, ktoré sa pred ním otočilo o 180 stupňov, prešlo do protismeru a čelne doňho vrazilo.

Dostal sa aj do americkej reprezentácie

„Sme zhrození z toho, čo sa stalo. Cyklistická komunita je veľmi úzka a strata takéhoto mladého talentu, ktorému sa darilo vo všetkých disciplínach cyklistiky, je neuveriteľne tragická,“ povedal Marc Shaw, prezident pretekov Redlands Bicycle Classic.

Tate Meintjes pochádzal z Nevady a svoju cyklistickú kariéru začal na horskom bicykli ako 14-ročný v roku 2013. Po víťazstve pretekov Pro XCT v roku 2017 v kategórii 17-18-ročných a po zisku tretieho miesta na hlavných pretekoch Pro XCT v tom istom roku, sa dostal Meintjes do americkej cyklistickej reprezentácie.

V roku 2018 sa dostal do kalifornského tímu Bear Development a naplno sa venoval cyklistike aj popri štúdiu mechanického inžinierstva na University of Nevada.

Na ceste začal pretekať iba nedávno

„Máme z toho zlomené srdcia, je to hrozné. Tate bol skvelý človek. Mladý muž, ktorý mal vždy úsmev na tvári a stíhal chodiť von s kamarátmi, učiť sa a dokonca aj učiť druhých o športe, ktorý tak miloval,“ píše sa vo vyjadrení členov tímu Bear Development.

Na cestnom bicykli začal pretekať iba koncom minulého roka a v januári 2019 sa stal súčasťou cyklistického tímu Team California. Podarilo sa mu získať tretie miesto na pretekoch Bariani Road Race v Zamore, ktoré sám nazval ako svoje „prvé skutočné cestné preteky“.

„Celý život som sa snažil dosiahnuť svoj potenciál v každom ohľade, či už v škole, v športe i v práci,“ písal Meintjes v svojom životopise pre tím Bear Development.

„Môj životný cieľ je ležať na smrteľnej posteli s myšlienkou: ‚Bola to zábava‘,“ má Tate Meintjes napísané ako svoje motto na Instagrame.

Vaše komentáre

Aktuality

17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Zavrieť reklamu