Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Atherton Bikes nečakane predstavili prototyp titánovej BMX s 22-palcovými kolesami

Po predstavení prototypov zjazdového bicykla prichádza Atherton Bikes celkom nečakane s BMX-kou.
Martin Sarvaš
Atherton Bikes nečakane predstavili prototyp titánovej BMX s 22-palcovými kolesami

Keď súrodenci Athertonovci predstavili svoju značku bicyklov Atherton Bikes, okrem zjazdových bicyklov hovorili o možnosti výroby enduro bicyklov, či dokonca elektrobicyklov. Ale že by mohli prísť s BMX-kou, to by asi skutočne nikoho nenapadlo.

Dan Atherton pred dvomi dňami predstavil BMX prototyp s titánovým rámom a zadnou kotúčovou brzdou s 120 mm kotúčom.

„S Ted James Designs sme na tejto nádhere pracovali viac ako rok. A kto pozná Teda Jamesa, tak vie, akú má vášeň pre bicykle a táto vášeň sa premieta aj na jeho konštruovaní rámov bicyklov. Takže tu je – môj prototyp títánového bicyklu Atherton Bikes 22” Bmx,“ povedal Dan Atherton.

https://www.instagram.com/p/Bu6_0A3ghmm/?utm_source=ig_embed

Rovnako ako u horských bicyklov, aj u BMX sa vedú široké debaty o veľkosti kolies. Štandardom pre túto kategóriu bývajú 20-palcové kolesá, no Athertonovci sa rozhodli pre väčšie – 22-palcové. Táto veľkosť sa začala rozširovať v BMX iba v posledných rokoch a rámy pre 22″ kolesá ponúkajú aj značky ako S&M, Wethepeople a Fit.

https://www.instagram.com/p/BuA8uwvlwRW/?utm_source=ig_embed

Danov titánový rám by mal byť dosť výrazne ľahší ako klasický rám a keďže vieme, čoho je Dan Atherton na bicykli schopný, zadnú kotúčovú brzdu zvolil, pretože pravdepodobne na svojej novej BMX-ke bude skúšať poriadne veľké skoky.

Či bude tento bicykel aj v širšej produkcii pre verejnosť sa zatiaľ nevie, ale musíme uznať, že vyzerá skutočne dobre.

Vaše komentáre

Aktuality

15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Včera 17:07 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

22.04.2024 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Zavrieť reklamu