Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

KUBICASPORT otvoril nový showroom elektrobicyklov

Rozprávali sme sa s Martinom Kubicom, vedúcim predajne KUBICASPORT, o ich novom showroome elektrobicyklov.
Biker
KUBICASPORT otvoril nový showroom elektrobicyklov

Pán Kubica, prečo ste postavili, resp. otvorili showroom elektrobicyklov?

Minulé roky sme mali v predajni vyčlenený určitý priestor, kde sme prezentovali výlučne elektrobicykle, no tento priestor nebol dostačujúci.
Dopyt po elektrobicykloch stúpa, preto sme sa rozhodli vyhovieť zákazníkom a vytvoriť miesto, kde nájdu iba elektrobicykle. Do pôvodnej predajne „obyčajných bicyklov” sme nezasahovali a ani sme ju na úkor elektrobicyklov nezmenšovali.
Súčasných 100 m2 VIP priestoru ponúka zákazníkovi dostatočný pokoj na zoznámenie sa a výber toho najlepšieho elektrobiku. Je tu vystavených približne 120 e-bikov. Showroom sa nachádza v zadnej časti predajne.

Showroom elektrobicyklov je na Slovensku výnimočná vec. Kedy ste o tom začali prvýkrát rozmýšľať?

Bolo to pred viacerými rokmi a impulzov bolo niekoľko. V prvom rade to boli zákazníci, ktorí nám vraveli, že boli v zahraničí na dovolenke a bicyklovali sa na elektrobicykloch. Mali s tým veľmi dobrú skúsenosť. Ďalším impulzom bol vznik nemeckej značky Haibike, ktorá už v tom čase mala vo svojom portfóliu elektrické bicykle. Stále chceme byť lídrami na trhu s bicyklami, takže to bolo prirodzené rozhodnutie.

Aké elektrobiky si u vás zákazník môže vybrať?

Čo sa týka značiek, medzi najpredávanejšie patrí Haibike, mladícky Mondraker, zaujímavý Bergamont, česká značka Apache a takisto u nás nájdete aj slovenské elektrobiky od značiek Kellys a CTM s výborným pomerom kvality a ceny.

Čo sa týka typov, ponúkame všetky – horské (hardtailové, celoodpružené), crossové, trekingové a mestské. Pre pánov, dámy a deti. Detské elektrické bicykle sa dajú vybrať od veľkosti kolesa 24 palcov, ktoré sú určené deťom od 8 rokov.

Pôdorys showroomu Kubicasport.

Je možné si elektrický bicykel pred kúpou vyskúšať?

Naši predajcovia zákazníkovi poradia na základe jeho požiadaviek ten správny bike, typ, veľkosť, hrúbku kolies, rámu atď. Potom je ideálne, ak si zákazník bike vyskúša – či už v okolí našej predajne, alebo aj na pár dní mimo nej, podľa potreby.

Aká je výdrž batérie?

Rozpätie je 30 až 110 km. Závisí to hlavne od faktorov, ako sú terén (menej náročný terén znamená menšiu záťaž na batériu, ktorá vydrží dlhšie), hmotnosť jazdca (čím je cyklista ľahší, tým batéria vydrží dlhšie) či štýl jazdy.

Čo robiť v prípade, že batéria už nemá šťavu?

Elektrobicykel možno používať aj vtedy, keď je už batéria vybitá, čiže bicykel funkčný bude.
Ak sa chystáte na naozaj dlhú cestu, treba si so sebou zobrať nabíjačku a nabiť batériu. Nabíjačku treba zasunúť do bežnej zásuvky na 220 V. Existujú aj nabíjacie stanice, kam stačí prísť a batériu si nabiť. Zoznam takých staníc sa rozširuje a treba si ich vyhľadať na internete.

Zamestnanci predajne Kubicasport.

Ako sa starať o e-bike?

Zákazník si od nás môže kúpiť elektrobicykel buď cez e-shop kubicasport.eu, alebo fyzicky na predajni v Žiline. My predávame biky aj e-biky skompletizované s predpredajným servisom. Bicykel je už nastavený na používanie. V prípade nákupu cez e-shop stačí vyrovnať volant a naskrutkovať pedále.

O elektrobicykel sa treba starať tak ako o „obyčajný bicykel”. Treba mať namazanú retiazku, vidlicu, tlmič a kontrolovať vôľu v rôznych častiach bicykla.
Jeden z dôvodov, prečo sa elektrické bicykle na trhu usadili, je ten, že prevádzka vôbec nie je náročná. Motor, batéria a ovládacie prvky nepotrebujú zvláštnu starostlivosť.

Elektrobicykel neodporúčame umývať pod vysokým tlakom tzv. wapkou. Najlepšie je použiť vlhkú handričku.
Pred zimou treba batériu nabiť a dať ju do miestnosti s izbovou teplotou.

Na vašom webe kubicasport.eu sme sa dočítali, že vykonávate aj servis bicyklov. Platí to aj pre e-biky?

Áno, servis vykonávame aj pri elektrobicykloch. Servis bicyklov aj elektrobicyklov je pre nás a našich zákazníkov veľmi dôležitý, preto sme sa rozhodli prijať ďalšieho servismana. V roku 2019 nás bude v servise päť. Elektrobicykle sú náročnejší produkt, preto sme sa vyzbrojili certifikátmi na značky Bosch, Yamaha a Shimano.

Možno sme túto otázku mohli položiť na začiatku. Prečo by si človek vlastne mal kúpiť elektrobicykel?

My svojich zákazníkov do elektrobikov vôbec netlačíme, je to skrátka nový typ produktu pre cyklistov. Je to niečo medzi bicyklom a motorkou. Treba to vyskúšať a názor si spraví každý sám. Výhody sú jasné. Pomoc pri pedálovaní, viac prejdených kilometrov za rovnaký čas, menšia námaha, efektívnejší využitý čas na bicyklovanie.

Všimli sme si, že elektrobicykel si najskôr kupuje žena, aby stíhala mužovi, no o mesiac neskôr si ho príde kúpiť muž, aby stíhal žene. Ak navštívite náš e-shop alebo predajňu, radi sa s vami stretneme.

Viac informácií na webe kubicasport.eu

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

Včera 17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

Včera 16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

Včera 10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

27.03.2024 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Zavrieť reklamu