Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Santa Cruz predstavil nový karbónový hardtail Chameleon. Detaily, ceny, špecifikácia

Mnoho ľudí považuje hardtaily za prežitok. Santa Cruz si myslí opak a predstavuje nový karbónový Chameleon.
Martin Sarvaš

Santa Cruz prišiel s úplne novým hardtailom Chameleon Carbon. Model Chameleon je síce v ponuke Santa Cruz dlhšie, avšak teraz prichádza upgrade s karbónovým rámom.

Karbónový Chameleón je k dispozícii s 29- aj 27,5-palcovými kolesami a od veľkosti kolies závisí aj výška zdvihu. Na 29″ kolesách je zdvih 120mm, na 27,5″ kolesách je 130mm.

Detaily Santa Cruz Chameleon Carbon
  • Veľkosť kolies: 29″ alebo 27,5″
  • Zdvih: 120mm (29″) / 130 mm (27,5″)
  • Materiál rámu: karbón
  • Hlavový uhol: 67.2° – 67.3° (podľa veľkosti kolies)
  • Gumy: priestor pre plášte 3,0″ (27,5″) alebo 2,5″ (29″)
  • Veľkosti: S, M, L, XL
  • Ceny: 4199 € / 5999€
  • Cena rámu: 1499€

Skvelé predstavovacie video nového Chameleona:

Oproti hliníkovej verzii Chameleona sa síce na novom karbónovom ráme zmenili čísla v geometrii, ale okrem rozdielnych pár milimetrov a desatine stupňa v uhloch rámových trubiek, je to vlastne úplne ten istý Chameleon, ako jeho hliníkový predchodca z roku 2017. Celá geometria tu.

Kúpte si ročné predplatné časopisov Biker a Cyklistika iba za 18,90€

Dostupné sú dokopy štyri varianty, dve na 29″ kolesách a dve na 27,5 kolesách s odlišnými komponentami. Santa Cruz ponúka na predaj aj samotný karbónový rám Chameleona za 1499 eur.

Chameleon C SE 29 Reserve

Cena: 5999 eur

Najvyšší model Chameleon C SE 29 Reserve má 120 mm vidlicu FOX 34 Float Performance, radenie SRAM GX Eagle 12 speed, brzdy SRAM Guide R, teleskopickú sedlovku RockShox Reverb Stealth, riadidlá Race Face Aeffect R, kombináciu plášťov Maxxis Ardent Race/Minion DHF, kolesá Santa Cruz Reserve Carbon s nábojmi Hope Pro 4. Jeho varianta v 27,5+ má 130mm vidlicu FOX 34 Float Performance a plášte Maxxis Rekon.

Chameleon C S 29

Cena: 4199 eur

Nižší karbónový Chameleon C S 29 má 120mm vidlicu Fox 34 Float Performance, radenie SRAM GX Eagle 12 speed, brzdy SRAM Guide T, teleskopickú sedlovku RockShox Reverb Stealth, riadidlá Race Face Aeffect R, kombináciu plášťov Maxxis Ardent Race/Minion DHF a kolesá RaceFace AR rims s nábojmi DT Swiss 370. Jeho varianta v 27,5+ má 130mm vidlicu FOX 34 Float Performance a plášte Maxxis Rekon.

Detaily

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

Včera 16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

Včera 15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

Včera 11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

Včera 10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Zavrieť reklamu