Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Athertonovci budú pretekať na vlastných bicykloch, založili si značku Atherton Bikes

Rachel, Dan a Gee Athertonovci skončili s Trekom a rozhodli sa založiť vlastnú bicyklovú značku. V predaji by mali byť už niekedy v priebehu tohto roka.
Martin Sarvaš

Traja súrodenci Dan, Gee a Rachel Atherton oznámili, že zakladajú svoju vlastnú značku – Atherton Bikes.

Po ukončení ich viacročnej spolupráci s Trekom sa špekulovalo, za akú značku budú jazdiť a predpokladalo sa, že to bude jedna za mainstreamových značiek. Athertonovci však prekvapili a pretekať budú na bicykloch, ktoré nesú ich vlastné meno.

Súrodenci sa spojili s dizajnérom tlmenia Daveom Weagleom a podľa ich vyjadrení sa spolu budú snažiť „vytvoriť ultimátnu ponuku bicyklov,“ ktoré budú poskladané na karbónových rámoch.

Atherton Bikes by mali byť v predaji už v tomto roku a podľa vyjadrenia Gee Athertona budú v ponuke zjazdové a trailové bicykle. Rachel však naznačila, že by v ponuke mali mať aj elektrobicykle.

„Mať vlastnú značku bicyklov bol vždy môj sen. Spolupracovali sme na vývoji bicyklov s viacerými veľkými výrobcami a podieľali sme sa na najmä vývoji zjazdových bicyklov od Commencalu, cez Trek Session až po trailové bicykle ako GT Sanction,“ hovorí Dan Atherton.

„V roku 2003 sme vytvorili tím Atherton Racing, aby sme mohli robiť všetko, čo sme chceli, od budovania vlastných tratí po produkciu videí ako Atherton Project a preteky Red Bull Hardline. Mám pocit, že teraz je ten správny čas, aby sme dali naše srdcia aj dušu do vývoja a výroby našich vlastných bicyklov,“ dodal Dan.

„Začneme s tým, čo nám ide najlepšie – sústredíme sa na kvalitný produktový dizajn bicyklov, na ktorých sa bude jazdiť agresívne. V roku 2019 budeme pretekať na vlastných prototypoch bicyklov a plánujeme priniesť tieto aj bicykle na trh spolu s kategóriou trailových bicyklov,“ povedal Gee Atherton.

„Myslíme si, že ak máte ten správny bicykel, môže to kompletne zmeniť zážitok z jazdy. Našim cieľom je vidieť deti, all-mountain či bike park jazdcov, pretekárov aj e-bikerov, aby si užívali naše bicykle. Už len keď to hovorím, znie to šialene!,“ dodala Rachel Atherton.

Vaše komentáre

Aktuality

15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Včera 17:07 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

22.04.2024 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Zavrieť reklamu