Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Cestné

Sagan skončil druhý v piatej etape Tour Down Under, na pódiu bol už po tretíkrát

Pôvodne bol Sagan na treťom mieste, ale po diskvalifikácii víťaza Ewana, sa posunul o jednu priečku vyššie a víťazstvo si pripíše Jasper Philipsen.
Martin Sarvaš

Slovenský cyklista Peter Sagan skončil druhý v piatej 148 km dlhej etape austrálskych pretekov Tour Down Under z Glenelg do Strathalbyn.

Po víťaznej tretej etape a treťom mieste v druhej etape bol na pódiu TDU 2019 už po tretíkrát. Okrem toho bol druhý aj na úvodnom kritériu Down Under Classic.

O poradí v predposlednej etape sa rozhodovalo v záverečnom šprinte a pôvodne bol Sagan na treťom mieste, keďže vyhral Caleb Ewan a druhý bol Jasper Philipsen. Ewana však dodatočne diskvalifikovali, a tak sa posunuli o jednu priečku Philipsen aj Sagan.

Sledujte s nami Tour Down Under 2019

Podľa vyhlásenia komisárov UCI, Ewanova diskvalifikácia vyplýva z jeho správania počas špurtu. Austrálčan prišiel do kontaktu s iným jazdcom a tesne pred záverečný šprintom a trikrát po sebe ho odtláčal hlavou. Za toto ho komisári posunuli na koniec umiestnenia v 5. etape, odobrali 30 sekúnd z celkového času, 15 bodov a dostal pokutu 500 švajčiarskych frankov.

V závere etapy utrpel nepríjemný pád vedúci pretekár celkového hodnotenia aj bodovacej súťaže Patrick Bevin, ktorý si však napriek tomu udržal pozíciu lídra. Sagan je na 20. mieste so stratou 38 sekúnd a v bodovacej súťaži je druhý so stratou 6 bodov na Bevina.

V nedeľu 20. januára čaká pretekárov posledná etapa Tour Down Under – 151.5km z McLaren Vale do Willunga Hill. Štart je o 01:30 nášho času a približný koniec o 05:30.

Priamy prenos z Tour Down Under 2019 by mal byť dostupný tu. Písaný live prenos nájdete na cyclingnews.com.

Top 10 v 5. etape Tour Down Under 2019:

1. Jasper Philipsen (Belg./SAE) 3:37:00.
2. Peter Sagan (SR/Bora-hansgrohe),
3. Danny Van Poppel (Hol./Jumbo Visma),
4. Jens Debusschere (Belg./Kaťuša Alpecin),
5. Elia Viviani (Tal./Deceuninck-Quick-Step),
6. Phil Bauhaus (Nem./Bahrain Merida),
7. Cees Bol (Hol./Sunweb),
8. Ryan Gibbons (JAR/Dimension Data for Qhubeka),
9. Wouter Poels (Hol./Sky),
10. Davide Ballerini (Tal./Astana) všetci rovnaký čas ako víťaz

Celkové poradie

1. Patrick Bevin (N. Zél./CCC) 17:00:25,
2. Daryl Impey (JAR/Mitchelton-SCOTT) +7 s,
3. Luis Leon Sanchez (Šp./Astana) +16,

20.Sagan +38

Bodovacia súťaž

1. Bevin 56 bodov,
2. Sagan 50,
3. Viviani 45

Výsledky Petra Sagana na Tour Down Under 2019:

Kritérium Down Under Classic – 2. miesto
1. etapa – 8. miesto
2. etapa – 3. miesto
3. etapa – 1. miesto
4. etapa – 29. miesto
5. etapa – 2. miesto

Vaše komentáre

Aktuality

17:07 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

Včera 10:46 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Včera 10:30 Janka Keseg Števková a Martina Krahulcová skončili v etapových pretekoch Epic Series 4 Islands na vynikajúcom 3. mieste (+video).

Preteky pozostávali z prológu a 4 etáp na štyrpoch rôznych chorvátskych ostrovoch. Slovenským pretekárkam v tíme 8capital sa prológ aj každú z etáp podarilo dokončiť na 3. mieste a celkovo z toho bolo taktiež tretie miesto.

Včera 09:19 Haley Batten a Simon Andreassen vyhrali preteky svetového pohára XCO v brazílskej Araxá (+galéria).

Američanka Haley Batten zaznamenala perfektný víkend, keď sa jej po sobotných pretekov v Short Tracku (XCC) podarilo zvíťaziť aj v disciplíne Cross-Country Olympic (XCO) a víťazku prvého kola Jenny Rissveds zdolala po ich vzájomnom súboji plnom útokov v poslednom kole. Medzi mužmi bol najrýchlejším Simon Andreassen, ktorý využil mechanický problém Victora Koretzkyho, ktorého v záverečnom šprinte porazil.

21.04.2024 Tadej Pogačar vyhral Liège-Bastogne-Liège po 35 km sóle. Van der Poel vybojoval v šprinte tretie miesto.

Pogačar zaútočil v stúpaní Côte de La Redoute, na jeho zrýchlenie nedokázal nikto zareagovať a svoje sólo dotiahol úspešne až do cieľa. Druhý finišoval Romain Bardet, ktorý sa oddelil z vedúcej skupiny a 14 km pred cieľom a v šprinte o tretie miesto bol najrýchlejší Mathieu van der Poel.

Zavrieť reklamu