Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Nový Cayon Strive je iba v karbóne a s 29″ kolesami, má vylepšený Shapeshifter aj geometriu

Nové karbónové rámy vážia o 300g menej a vďaka vylepšenému Shapeshifteru si môžete meniť zdvih a geometriu pohodlne počas jazdy.
Martin Sarvaš
Model Strive je enduro Canyonu už od leta 2014, kedy nemecký výrobca po prvýkrát predstavil technológiu Shapeshifter, ktorá využíva vzduchom natlakovanú komoru na zmenu polohy tlmiča. U najnovšieho modelu je táto technológia úplne prekopaná a vylepšená.

Pomocou nového Shapeshifteru môžete meniť geometriu bicykla počas jazdy a vďaka zmene geometrie a zdvihu dáva možnosť XC bicykla, ktorý je efektívny do kopca a zároveň v druhej polohe poskytuje pohodlnú jazdu pri zjazde aj v tom najťžšom teréne. Dokonalý enduro stroj.

Detaily Canyon Strive 2019

 

  • Určenie: enduro
  • Zadný zdvih: 150mm
  • Veľkosť kolies: 29“
  • Iba karbón – CF a CFR (o 300g ľahší)
  • Zmeny v geometrii On-the-fly aj kinematike pruženia
  • Hlavový uhol 66°
  • Zadná stavba 435 cm
  • Váha rámu 2400 g (CFR bez tlmiču)
  • Veľkosti S-XL
  • Každý model je v dvoch farbách
  • Ceny €2,999 – €6,999
Veľké kolesá a karbón

Nový Strive už nie je dostupný v hliníkovej verzii, naopak Canyon nasleduje značky ako Santa Cruz či Yeti a na výber je z dvoch druhov karbónu – klasický CF a úplne nový CFR, ktorý je vraj o 300 g ľahší. Vylepšený model je už iba na 29-palcových kolesách.

Samozrejmosťou sú vychytávky Canyonu, ktoré využíva aj pri iných modeloch – smart vnútorné vedenie káblov, pevná oska s integrovanou páčkou, plastové ochrany rámu a Shapeshifter je pekne zakomponovaný v ráme  zakrytý krytkou.

Na výber je šesť modelov – Strive CFR 9.0 LTD, Strive CFR 9.0 Team, Strive CF 8.0, Strive CF 7.0, Strive CF 6.0 a Strive CF 5.0 a je aj možnosť kúpy samostatného rámu Strive CFR. Všetkých šesť modelov je v dvoch farebných prevedeniach.

Nový Shapeshifter

Takto funguje nový shapeshifter:

Shapeshifter dokáže pomocou prepnutia páčkou na riadidlách zmeniť výšku zdvihu tlmiča zo zjazdovej hodnoty 150 mm na šliapanie – 135 mm. Pri prepnutí sa mení aj výška stredu nad zemou a uhol hlavovej i sedlovej trubky o 1,5°.

Všetky modely a ceny

Strive CFR 9.0 LTD

Cena: 6,999 €
Váha: 14,2 kg (M)
Špecifikácia

Strive CFR 9.0 Team

Cena: 5,499 €
Váha: 14,2 kg (M)
Špecifikácia

Strive CF 8.0

Cena: 4,499 €
Váha: 14,5 kg (M)
Špecifikácia

Strive CF 7.0

Cena: 3,999 €
Váha: 14,9 kg (M)
Špecifikácia

Strive CF 6.0

Cena: 3,499€
Váha: 15,1 kg (M)
Špecifikácia

Strive CF 5.0

Cena: 2,999 €
Váha: 15,6 kg (M)
Špecifikácia

Strive CFR Rám

Cena: 2,999 €
Váha: 3,8 kg (M)
Špecifikácia

Detaily Strive CFR 9.0 Team

Aktuality

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

23.04.2024 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

22.04.2024 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Zavrieť reklamu