Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Sagan dokončil náročnú 4. etapu Tour Down Under na 29. mieste

Etapu vyhral Daryl Impey, druhý skončil vedúci pretekár celkového poradia Patrick Bevin. Sagan sa posunul na 20. miesto celkového poradia a druhé miesto v bodovacej súťaži.
Martin Sarvaš

Po rovinatých či mierne kopcovitých etapách nasledovala v Austrálii na pretekoch Tour Down Under náročná etapa. Pretekári nemali ani čas na rozohriatie a hneď v úvode ich čakalo stúpanie.

Po predošlej víťaznej etape skončil Peter Sagan na 29. mieste so stratou 32 sekúnd. Najlepšie sa z tímu Bora-Hansgrohe darilo Gregorovi Mühlbergergovi, ktorí sa umiestnil na 25. mieste.

Víťazom sa stal Daryl Impey, ktorý bol najsilnejší v záverečnom šprinte a skončil prvý pred Patrickom Bevinom, ktorý je na čele v priebežnom poradí celkového hodnotenia a dostal sa aj pred Sagana v bodovacej súťaži.

Sledujte s nami Tour Down Under 2019

Peter Sagan je v celkovom hodnotení na 20. mieste so stratou 39 sekúnd a v bodovacej súťaži je s 36 bodmi druhý za Bevinom s 48 bodmi.

„Bola to náročná etapa. Šesť pretekárov v úniku nastavilo rýchle tempo a pre nás v pelotóne to nebolo ľahké. V závere to bolo o tom, či ste mali dobré nohy na stúpaní Corkscrew. Na začiatku stúpania som nemal dobrú pozíciu a nezachytil som nástup vedúcej skupiny. Dal som do toho čo najviac a pokúšal som sa  ich dobehnúť, ale nepodarilo sa to. Z dnešného výsledku som celkom sklamaný,“ povedal Saganov spolujazdec Gregor Mühlberger.

Highlighty 4. etapy Tour Down Under

Top 10 v 4. etape Tour Down Under 2019:

1. Daryl Impey (JAR/Mitchelton-SCOTT) 3:03:27,
2. Patrick Bevin (N. Zél./CCC),
3. Luis Leon Sanchez (Šp./Astana),
4. Ruben Guerrero (Portug./Kaťuša Alpecin),
5. Ruben Fernandez (Šp./Movistar),

29. Peter Sagan (SR/Bora-Hansgrohe) +32

Celkové poradie

1. Bevin 13:23:30,
2. Impey +7 s,
3. Sanchez +11,
4. Hamilton,
5. Ryan Gibbons (JAR/Dimension Data for Qhubeka),

20. Sagan +39

Bodovacia súťaž

1. Bevin 48 bodov,
2. Sagan 36,
3. Sanchez 35

Vaše komentáre

Aktuality

17:07 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

Včera 10:46 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Včera 10:30 Janka Keseg Števková a Martina Krahulcová skončili v etapových pretekoch Epic Series 4 Islands na vynikajúcom 3. mieste (+video).

Preteky pozostávali z prológu a 4 etáp na štyrpoch rôznych chorvátskych ostrovoch. Slovenským pretekárkam v tíme 8capital sa prológ aj každú z etáp podarilo dokončiť na 3. mieste a celkovo z toho bolo taktiež tretie miesto.

Včera 09:19 Haley Batten a Simon Andreassen vyhrali preteky svetového pohára XCO v brazílskej Araxá (+galéria).

Američanka Haley Batten zaznamenala perfektný víkend, keď sa jej po sobotných pretekov v Short Tracku (XCC) podarilo zvíťaziť aj v disciplíne Cross-Country Olympic (XCO) a víťazku prvého kola Jenny Rissveds zdolala po ich vzájomnom súboji plnom útokov v poslednom kole. Medzi mužmi bol najrýchlejším Simon Andreassen, ktorý využil mechanický problém Victora Koretzkyho, ktorého v záverečnom šprinte porazil.

21.04.2024 Tadej Pogačar vyhral Liège-Bastogne-Liège po 35 km sóle. Van der Poel vybojoval v šprinte tretie miesto.

Pogačar zaútočil v stúpaní Côte de La Redoute, na jeho zrýchlenie nedokázal nikto zareagovať a svoje sólo dotiahol úspešne až do cieľa. Druhý finišoval Romain Bardet, ktorý sa oddelil z vedúcej skupiny a 14 km pred cieľom a v šprinte o tretie miesto bol najrýchlejší Mathieu van der Poel.

Zavrieť reklamu