Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Cestné

Peter Sagan vyhral tretiu etapu Tour Down Under po skvelom záverečnom šprinte

Prvú výhru v sezóne 2019 zaznamenal Sagan v etape, ktorá profilom preňho nebola ideálna.
Martin Sarvaš

Slovenský cyklista Peter Sagan z tímu Bora-hansgrohe vyhral 3. etapu pretekov Tour Down Under v Južnej Austrálii a zaznamenal premiérový triumf v novej sezóne.

Po víťazstve tretej etapy sa Sagan dostal na čelo bodovacej súťaže s 36 bodmi a v celkovom hodnotení je priebežne na druhom mieste so stratou jednej sekundy na Patricka Bevina.

V záverečnom špurte 146 km dlhej etapy bol rýchlejší ko Španie Luisa Leona Sanchez z tímu Astana Pro Team a Juhoafričan Daryl Impey z Mitchelton – Scott.

Sledujte s nami Tour Down Under 2019

„Som veľmi šťastný. Ďakujem tímu CCC, že kontroloval celý deň priebeh pretekov. Pre nás to bolo skvelé, lebo moji kolegovia sa mohli o mňa starať celý čas, aby som zostal v bezpečí. Bol to výborný finiš a po záverečnom kopci som si povedal, že to bude rovnaké ako pred rokom a že musím zostať koncentrovaný,“ povedal Sagan v rozhovore po pretekoch.

„Pomohlo mi, že túto koncovku som poznal, a takisto som bol rád, že som dorazil do cieľa v skupine vrchárov. Po rýchlostnej stránke to bolo ľahšie, ale aj tak to bolo na páske tesné. V zajtrajšej etape nebudem bojovať o výhru, tipujem za víťaza Sáncheza, pretože je skutočne veľmi rýchly,“ dodal Peter Sagan

Top 6 v 3. etape Tour Down Under 2019:

1. Peter SAGAN (SR/Bora–hansgrohe) 3:46:06 h,
2. Luis Leon Sanchez (Šp./Astana),
3. Daryl Impey (JAR/Mitchelton–Scott),
4. Danny van Poppel (Hol./Jumbo–Visma),
5. Patrick Bevin (N. Zél./CCC Team),
6. Jan Polanč (Slov./UAE Team Emirates)

Celkové poradie:

1. Bevin 10:20:09 h,
2. SAGAN +1,
3. Sanchez +9,
4. Michael Storer (Austr./Sunweb) +10,
5. Impey +11,
6. Van Poppel +15

Výsledky Petra Sagana na Tour Down Under 2019:

Kritérium Down Under Classic – 2. miesto
1. etapa – 8. miesto
2. etapa – 3. miesto
3. etapa – 1. miesto

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

Včera 16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

Včera 15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

Včera 11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

Včera 10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Zavrieť reklamu