Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Sagan sa tesne vyhol pádu a skončil tretí v druhej etape Tour Down Under

Víťazom sa stal Patrick Bevin, druhý skončil Caleb Ewan. Profil ďalších etáp bude Saganovi vyhovovať menej.
Martin Sarvaš

Slovenský cyklista Peter Sagan z tímu Bora-hansgrohe skončil tretí v druhej etape pretekov Tour Down Under v Južnej Austrálii.

V priebežnom poradí celkového hodnotenia je Sagan na ôsmej priečke so stratou 11 sekúnd, vedie Bevin. V prvej etape skončil na ôsmom mieste a v úvodnom kritériu obsadil druhú priečku.

V záverečnom hromadnom špurte v Angastone nestačil iba na víťaza – Novozélanďana Patricka Bevina z tímu CCC Team a domáceho Caleba Ewana, ktorý vyhral prvú etapu.

Druhú etapu pre vysokú teplotu skrátili o 27 km z pôvodných 149 km na 122  km. Tesne pred cieľom sa Saganovi spolu so skupinou jazdcov na čele podarilo vyhnúť hromednému pádu.

Rozhovor s Petrom Saganom po 2. etape:

„Aj keď záver dnešnej etapy ovplyvnil pád, myslím si, že včerajší šprint bol nebezpečnejší. Dnes sa finišovalo na miernom kopci a bolo to viac o nohách. Pád ma nepoznačil, aj keď sa stal hneď za mnou. Mám dojem, že sa dokonca niekto dotkol môjho zadného kolesa. Keď Luis Leon Sanchez zaútočil, zostal som za ním v závese, no Patrick Bevin celkom ľahko zvíťazil,“ cituje Sagana tím Bora po druhej etape.

Profil ďalších etáp bude Saganovi vyhovovať menej. „Zajtrajšia etapa bude ťažšia než prvé dve, uvidíme, čo budem môcť urobiť. Zatiaľ som sa nerozhodol, čo spravím, uvidím priamo počas etapy, aké mám šance. Ako som už povedal, som tu hlavne kvôli tréningu a ak sa mi podarí vyhrať nejakú etapu alebo dosiahnuť nejaký dobrý výsledok, budem iba rád. Ak nie, nebudem si z toho lámať hlavu,“ dodal Sagan.

Top 10 v 2. etape Tour Down Under 2019

1. Patrick Bevin (N.Zél./CCC) 3:14:31,
2. Caleb Ewan (Austr./Lotto Soudal),
3. Peter SAGAN (SR/BORA-hansgrohe),
4. Danny Van Poppel (Hol./Jumbo Visma),
5. Jasper Philipsen (Belg./UAE Team Emirates),
6. Phil Bauhaus (Nem./Bahrain Merida),
7. Elia Viviani (Tal./Deceuninck-Quick-Step),
8. Luis Leon Sanchez (Šp./Astana),
9. Kiel Reijnen (USA/Trek-Segafredo),
10. Kristoffer Halvorsen (Nór./ Sky)

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 10:46 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Včera 10:30 Janka Keseg Števková a Martina Krahulcová skončili v etapových pretekoch Epic Series 4 Islands na vynikajúcom 3. mieste (+video).

Preteky pozostávali z prológu a 4 etáp na štyrpoch rôznych chorvátskych ostrovoch. Slovenským pretekárkam v tíme 8capital sa prológ aj každú z etáp podarilo dokončiť na 3. mieste a celkovo z toho bolo taktiež tretie miesto.

Včera 09:19 Haley Batten a Simon Andreassen vyhrali preteky svetového pohára XCO v brazílskej Araxá (+galéria).

Američanka Haley Batten zaznamenala perfektný víkend, keď sa jej po sobotných pretekov v Short Tracku (XCC) podarilo zvíťaziť aj v disciplíne Cross-Country Olympic (XCO) a víťazku prvého kola Jenny Rissveds zdolala po ich vzájomnom súboji plnom útokov v poslednom kole. Medzi mužmi bol najrýchlejším Simon Andreassen, ktorý využil mechanický problém Victora Koretzkyho, ktorého v záverečnom šprinte porazil.

21.04.2024 Tadej Pogačar vyhral Liège-Bastogne-Liège po 35 km sóle. Van der Poel vybojoval v šprinte tretie miesto.

Pogačar zaútočil v stúpaní Côte de La Redoute, na jeho zrýchlenie nedokázal nikto zareagovať a svoje sólo dotiahol úspešne až do cieľa. Druhý finišoval Romain Bardet, ktorý sa oddelil z vedúcej skupiny a 14 km pred cieľom a v šprinte o tretie miesto bol najrýchlejší Mathieu van der Poel.

20.04.2024 43-ročný Alejandro Valverde suverénne vyhral gravelové preteky Svetového pohára La Indomable.

Valverde zvíťazil na 96-kilometrovej trati s prevýšením 2 400 m v španielskej provincii Almeria. Na druhom mieste skončil francúzsky jazdec Hugo Drechou (Groove Gravel) pred Portugalčanom Tiagom Ferreirom (Vouzela BH).

Zavrieť reklamu