Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Kellys Factory Team predstavuje tím aj plány na sezónu 2019

Slovenský zjazdový tím bude jazdiť v sezóne 2019 v zložení Rasťo Baránek, Stanislav Sehnal a Adam Rojček, ktorý prišiel do tímu Kellys Factory po dvoch rokoch v CTM Racing Teame. Hlavnými prioritami sú čo najlepšie výsledky v svetovom a európskom pohári, majstrovstvá sveta v Kanade a chystájú sa aj na podujatiach Crankworks a Bikefest v Kálnici.
Biker
Kellys Factory Team predstavuje tím aj plány na sezónu 2019
Zima je v plnom prúde, čo znamená že je ideálny čas na zosumarizovanie minulej sezóny 2018. Z tohto dôvodu sa členovia Kellys Factory Teamu zišli v bike parku Kálnica aby sa poohliadli za úspešnou sezónou 2018, ako aj pripravili závodný kalendár na nastávajúcu sezónu.

Ráno sme sa stretli aby sme zhodnotili minulú sezónu, ako aj porozprávali sa tiež o sezóne budúcej. Okolo obeda sme zobrali našu výstroj a vybehli s našimi bicyklami trochu pojazdiť. Myslíme, že nie je lepší spôsob ako sa lepšie spoznať medzi bajkermi, nie?

Nová tvár

Nový rok prináša čerstvý začiatok pre celý tím, najmä preto, že sme sa rozhodli sústrediť naše zdroje a podporiť len troch elitných jazdcov – Rastislava Baránka, Stanislava Sehnala a jedného nového talentovaného jazdca. Preto sme nadšení, že môžeme oficiálne predstaviť novú posilu Kellys Factory Teamu – súčasného Majstra Slovenska Adama Rojčeka.

Adam Rojček

Adam, aj napriek svojmu mladému veku, sa v posledných rokoch preukázal ako jeden
z najkonzistentnejších  a najúspešnejších jazdcov na Slovensku získaním Majstra Slovenska tri roky za sebou (2016, 2017 a 2018).

Najlepšie výsledky v sezóne 2018:

 

1. miesto v celkovo hodnotení v Slovenskom pohári 2018

6. miesto celkovo v Európskom pohári 2018

5. miesto v Európskom pohári v Abetone (TAL) 2018

“Na bajku jazdím od svojich štyroch rokov, keď si môj otec uvedomil, že som príliš hyperaktívny a dal ma na BMX pretekanie, kde som pretekal do svojich 17tich – a potom to už išlo so mnou len dolekopcom. Mám rád všetky štýly jazdenia – pretekať, učiť sa nové triky a veľa ďalších. To je jeden z dôvodov prečo som sa rozhodol vstúpiť do tímu – chcel som trochu voľnosti, pracovať na svojich projektoch a jednoducho vyskúšať viac vecí.“

„Taktiež, v sezóne 2019 budem obliekať farby Kellys Factory Teamu po boku Rasťa Baránka a Stanislava Sehnala. Niektorí ľudia si myslia, že sme rivali, ale podľa mňa sme hlavne veľmi dobrí kamoši, ktorí dokážu jeden druhého motivovať, a ktorí si občas medzi sebou dajú na pretekoch po hube (len vo výsledkoch samozrejme!). Veľmi ma teší, že budem zdieľať ten istý dres práve s týmito ľuďmi!

“Budem jazdiť Kellys NOID 29, čo je pre mňa značná zmena, keďže som na veľkých kolesách až doteraz nejazdil.  Veľmi sa na to  teším.“ 

– Adam Rojček.

Rastislav Baránek

Pretekaním viac ako 12 rokov, Rasťo určite patrí k najskúsenejším jazdcom KFT. Tento mladý talent je súčasťou Kellys Factory Teamu od jeho úplných začiatkov. Sme tak veľmi radi, že táto spolupráca bude pokračovať aj v nadchádzajúcej sezóne, kde sa posnaží nadviazať na svoje doterajšie úspechy v Slovenskom pohári a Majstrovstvách Slovenska, ako aj na iných prestížnych Európskych a Národných podujatiach.

„Popravde, táto sezóna bola pre mňa naozaj ťažká. Keďže minulý rok sa mi darilo, mal som od seba veľké očakávania a to mi asi moc neprospelo. Aj keď rýchlosť bola dobrá, najcennejšie preteky mi väčšinou nevyšli alebo nedopadli podľa predstáv. Každopádne mám za sebou celú sezónu bez vážnejšieho zranenia, čo je najdôležitejšie a jazdenie som si poriadne užíval. Týmto možno prekvapím, ale najviac sa mi páčilo na majstrovstvách Maďarska, kde sme boli pozvaný. Úroveň pretekov bola  naozaj vysoká, veľmi veľa divákov, pekná trať, super počasie a perfektná organizácia. Navyše v piatok sme stihli kúpanie na Balatone a v nedeľu som vyhral obe jazdy, čo viac si priať.“

Najlepšie výsledky v sezóne:

 

1. miesto Majstrovský pohár v Maďarsku 2018

2. miesto v celkovom hodnotení Slovenského pohára 2018

1. miesto Slovenský pohár v zjazde – Veľká Rača (SK)

1. miesto Slovenský pohár – Kubínska Hoľa (SK)

Stanislav Sehnal

Sehny bude svojou druhou sezónou pokračovať v Kellys Factory Tíme. Tento mladý ale veľmi skúsený elitný jazdec preukázal svoj talent a potenciál niekoľkými skvelými výsledkami v pretekoch IXS Európskeho pohára a veríme že sa mu v ďalšej sezóne podarí v tomto progrese pokračovať.

Najlepšie výsledky v sezóne:

 

3. miesto v celkovom hodnotení IXS Európskeho pohára 2018

1. miesto v IXS Európskeho pohára v – Špičák (CZ)

Na čom budú jazdiť?

Po úspešnom testovaní v sezóne 2018, jazdci Kellys Factory Teamu budú jazdiť KELLYS NOID 29 ako svoj hlavný zjazdový bicykel, ktorý je už dostupný pre verejnosť. Nová upravená geometria využíva plný potenciál 29-kových kolies, pričom zanecháva hravosť a všestrannosť. Vďaka jedinečnému Kellys’ Think-Link systému tlmenia, nastaviteľnej Vario-Geometrii, komponentami najvyššej rady od našich partnerov, ako aj špeciálneho servisu tlmenia od JC Bike.cz – budú mať naši jazdci možnosť nastavení podľa svojich preferencií.

Kellys Noid 29

„Jazdil som 29-kové kolesá počas celej sezóny. Vyhovuje to môjmu štýlu jazdy. Pri jazde na veľkých kolesách sa stávate instantne rýchlejší a rýchlo získate viac sebadôvery, špeciálne v ťažkých sekciách trate. Takže pre mňa to bola jednoduchá voľba. Nový bajk je super, netvrdím to len tak, naozaj veľa ľudí vyskúšalo a zdieľa rovnaký názor. Systém pruženia, tuhosť, dizajn, proste obrovský posun vpred,“ povedal Rasťo Baránek

Aj keď hlavným zameraním tímu zostáva zjazd, jazdci budú mať možnosť otestovať svoje schopnosti a výdrž na dlhších tratiach na niekoľkých enduro závodoch, kde ich hlavná zbraň bude jemne upravený KELLYS SWAG 50. Think-Link Suspension System, ktorý je súčasťou aj modelu SWAG, sa preukázal nie len ako  vysoko výkonná platforma, ale taktiež ako spoľahlivé a všestranné riešenie pre enduro jazdcov.

Kellys Swag 50:

Podpora

Úspešne naplniť náš náročný program by nebolo možné bez spoľahlivej podpory našich skvelých partnerov. Preto sme veľmi potešený, že budeme môcť znova spolupracovať s partnermi KLS, Novatec, Schwalbe, PRO, Shimano, KMC, KS, JC Bike a sme veľmi radi že môžeme privítať nových partnerov X-Force, Feedback a Amplifi, ktorí prinesú v tom poradí jasnú víziu, spoľahlivé servisné vybavenie a budú zárukou bezpečnosti pre našich jazdcov.

Poďme na to!

Už teraz sa veľmi tešíme, čo nám nová sezóna prinesie. Dokázali sme sa posunúť o krok vpred nie len vďaka personálnym zmenám, ale aj pridaním niekoľkých zaujímavých pretekov do nášho kalendára. Súčasne s našimi hlavnými prioritami v Svetovom a Európskom IXS pohári, budú mať naši jazdci šancu zabojovať o dobré výsledky aj na Svetovom Šampionáte v Kanade a Národných pohárov, ako aj zúčastniť sa iných zaujímavých disciplín na podujatiach ako Crankworks, Bikefest Kálnica a iné.

Pre viac informácií o Kellys Factory tíme, sledujte nás na Facebooku alebo Instagrame.

Aktuality

15:26 Decathlon dal do predaja repliky bicyklov Van Rysel RCR Pro tímu AG2R. Po pár hodinách boli vypredané.

V utorok pridal Decathlon do ponuky cestné bicykle, na ktorých pretekajú jazdci tímu Decathlon AG2R La Mondiale. S cenou 9000 eur boli vypredané už na ďalší deň.

11:39 Strávil som týždeň s Petrom Saganom na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

Keď ma Mišo Kolář oslovil s ponukou ísť do Talianska na týždenné sústredenie, na ktorom bude aj Peter Sagan, nemohol som odmietnuť. Už len možnosť byť v prítomnosti takej legendy ako Peter je niečo, čo sa jednoducho neodmieta.

09:46 Video: Premrznutého Mattiasa Skjelmoseho museli odniesť v rukách pred koncom Valónskeho šípu.

Dánsky pretekár tímu Lidl-Trek odstúpil z ardénskej klasiky 40 km pred cieľom. Preteky poznačilo chladné a daždivé počasie, ktoré vyradilo mnohých favoritov a preteky dokončilo len 44 cyklistov zo 175 štartujúcich.

09:32 Stevie Williams bol najsilnejší v stúpaní Mur de Huy a na Valónskom šípe dosiahol najväčší úspech v kariére.

Britský jazdec tímu Israel-Premier Tech zaútočil 300 metrov pred cieľom a zvíťazil pred druhým Kevinom Vauquelinom (Arkéa-Samsic) a Maximom Van Gilsom (Lotto-Dstny).

Včera 12:11 RockShox predstavil novú vidlicu Psylo, ktorá je postavená na základoch Lyrik a Pike a stojí polovicu.

Táto vidlica je určená na trailové jazdenie, má byť postavená s ohľadom na nižšiu cenu a má novú patrónu DebonAir.

Zavrieť reklamu