Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Sagan skončil s hliníkovým bicyklom druhý na austrálskom kritériu Down Under

Hromadný pád tesne pred koncom vyradil viacero favoritov. Peter Sagan nestačil v záverečnom šprinte na Austrálčana Caleba Ewana.
Martin Sarvaš

Prvé cestné preteky série World Tour sa začali v Austrálii kritériom Down Under Classic. Peter Sagan skončil na druhom mieste, keď v závere nestačil na domáceho víťaza Caleba Ewana z tímu Lotto Soudal.

Sagan sa tesne pred cieľom spolu s tímovým kolegom Danielom Ossom a ďalšími šiestimi pretekármi  vyhli hromadnému pádu, ktorý znamenal koniec pre viacero pretekárov vrátane favorita Eliu Vivianiho. Tretí skončil ďalší domáci pretekár Alex Edmondson z tímu Mitchelton-Scott.

„Som spokojný s mojím výsledkom. Bol to horúci deň, jazdilo sa v rýchlom tempe. Chcel by som poďakovať všetkým mojim kolegom za odvedenú prácu, najmä Danielovi Ossovi, Oscarovi Gattovi a Maciejovi Bodnarovi, ktorí ma chránili. Pomohli mi vyhnúť sa pádom v závere a to bolo dôležité. Celkovo som spokojný so štartom sezóny,“ cituje Sagana web tímu Bora-Hansgrohe.

Kritérium malo 51 kilometrov a pozostávalo z mestských okruhov – 30 kôl po 1,7 km, minulý rok ho Sagan vyhral. Išlo o úvod pretekov Tour Down Under 2019, na ktorých čaká pretekárov ešte 6 etáp.

Peter Sagan pretekal na kritériu Down Under Classic na bicykli s hliníkovým rámom Specialized Allez Sprint Disc. Je však dosť pravdepodobné, že išlo iba o marketingový ťah zo strany Specializedu a zvyšné etapy bude Sagan pretekať na jeho Venge.

Výsledky kritéria Down Under Classic 2019

1. Caleb Ewan (Aus./Lotto Soudal),

2. Peter SAGAN (SR/Bora-Hansgrohe),

3. Alex Edmondson (Austr./Mitchelton-Scott),

4. Roger Kluge (Nem./Lotto Soudal),

5. Daniel Oss (Tal./Bora-Hansgrohe),

6. Owain Doull (V.Brit./Sky),

7. Luke Rowe (V.Brit./Sky),

8. Luis Leon Sanchez (Šp./Astana)

9. Marco Haller (Rak./Kaťuša Alpecin)

10. Francisco Ventoso (Šp./CCC)

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

Včera 16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

Včera 15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

Včera 11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

Včera 10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Zavrieť reklamu