Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Sagan chce začať sezónu zľahka, austrálske preteky Tour Down Under začínajú už o pár dní

Minulý rok vyhral Peter Sagan v Austrálii dve etapy a dvakrát bol tretí.
Martin Sarvaš
Sagan chce začať sezónu zľahka, austrálske preteky Tour Down Under začínajú už o pár dní

Peter Sagan sa s tímom Bora Hansgrohe presťahoval na pár týždňov do Austrálie, kde absolvujú prvé preteky série World Tour sezóny 2019 –  Tour Down Under. Sagan chce začať sezónu zľahka, pretože má na pláne náročné jarné klasiky, na ktorých by chcel uspieť.

Minulý rok sa Saganovi podarilo vyhrať na Tour Down Under dve etapy a dvakrát bol tretí. Tento rok má najväčšiu šancu na úspech v úvodných dvoch etapách, ktoré sa budú končiť hromadným šprintom. Prvá etapa sa začne 15. januára.

„Pôjdeme deň po dni

„Do Austrálie som prišiel 4. januára a odvtedy tu trénujeme. Je tu omnoho lepšie počasie ako  v Európe, takže som konečne mohol najazdiť viac kilometrov,“ povedal Peter Sagan pre portál cyclingnews.com.

„Plán na pretekoch je tiež – najazdiť ďalšie kilometre, ale neviem úplne povedať, čo presne čakať od pretekov. Pôjdeme deň po dni tak, ako aj v minulosti, a uvidíme, aký z toho bude výsledok,“ hovorí Sagan.

Rozhovor so Saganom po prílete do Austrálie:

Peter Sagan and BORA-hansgrohe hit the Adelaide roads.

The triple world champion and his BORA-hansgrohe team kicked off their arrival in Adelaide with a training ride to the beach. 🏖️⬅️🚴‍♂️🚴‍♂️🚴‍♂️🚴‍♂️🚴‍♂️🚴‍♂️🚴‍♂️

Uverejnil používateľ Santos Tour Down Under Pondelok 7. januára 2019

„Nemyslím si, že som v lepšej kondícii ako vlani

V minulosti bojovali v Austrálii za Boru o víťazstvá v šprintoch Sagan a Sam Bennett. Írsky pretekár sa však tentokrát pretekov nezúčastní, no o celkové umiestnenie bude za Saganov tím bojovať Jay McCarthy.

„Nemyslím si, že som v lepšej kondícii ako minulý rok. Budeme postupovať pomaly podľa toho, ako sa budú vyvíjať preteky, ale plán je taký, že začneme pomalšie a postupne budeme na tom stavať. Aj ja to teda budem brať zľahka, ale uvidíme, ako to pôjde v šprintoch. Každopádne sa budem snažiť, ak sa budem cítiť dobre aj zle.“

Zimná príprava bola dobrá, ale menej intenzívna

„Budem sa snažiť držať sa vpredu, ale nie som si istý, či sa mi to podarí. V zime som mal dobré tréningy, ale boli menej intenzívnejšie“

Minulý rok som mal pri víťazstve kritéria veľa šťastia. Aspoň si to myslím. Bol som trochu vzadu a potom sa to zrazu pre mňa otvorilo. Zozadu fúkal slabý vietor, ktorý mi pomohol dostať sa dopredu.“

Po austrálskych pretekoch Tour Down Under letí Sagan do Argentíny na Tour de San Juan. Potom nasleduje kolotoč jarných klasík – Milan-San Remo, Paríž-Roubaix a Liege-Bastogne-Liege.

„Medzi Austráliou a Argentínou sú iba 4-5 dní, ale začnem tento rok zľahka. Uvidíme, ako na tom budem po Paríž-Roubaix. Ak budem príliš unavený, nebude mať zmysel, aby som išiel na Liege,“ dodal Peter Sagan.

Vaše komentáre

Aktuality

17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

Včera 23:17 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Zavrieť reklamu