Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Peter Sagan je 4. najlepším cyklistom na svete. Pozrite si jeho úspechy v roku 2018

Peter Sagan vyhral po šiestykrát zelený dres na Tour de France, zvíťazil na klasikách Paríž-Roubaix a Gent-Wevelgem a je aj majstrom Slovenska.
Martin Sarvaš

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Ashley Norris Gruber (@ashleygruber),

Slovenský cyklista tímu Bora-Hansgrohe Peter Sagan sa umiestnil na 4. mieste v rebríčku jednotlivcov UCI v sezóne 2018. S 3092 bodmi skončil za najlepším Alejandrom Valverdem, druhým Simonom Philipom Yatesom a tretím Eliom Vivianim.

Top 5 cestných cyklistov v roku 2018
# Meno Národnosť Tím Vek Body
1 VALVERDE Alejandro ESP MOVISTAR TEAM 38 4168
2 YATES Simon Philip GBR MITCHELTON – SCOTT 26 3160
3 VIVIANI Elia ITA QUICK – STEP FLOORS 29 3106
4 SAGAN Peter SVK BORA – HANSGROHE 28 3092
5 ALAPHILIPPE Julian FRA QUICK – STEP FLOORS 26 2991.12

Výsledky Petra Sagana v roku 2018

Tour de France

Peter Sagan získal šiesty zelený dres na Tour de France za opätovné víťazstvo v bodovacej súťaži. Sagan vyhral na Tour tri etapy, čo sa nepodarilo tento rok nikomu inému.

Okrem toho bol Sagan na Tour 2018 až 11-krát medzi desiatkou najlepších v etape. Trikrát etapu vyhral, trikrát bol druhý, raz tretí a mimo pódiových umiestnení bol raz štvrtý, piaty, siedmy a ôsmy.

Cesta za šiestym zeleným dresom Petra Sagana:

Vyrovnal historický rekord Zabela

Sagan odjazdil počas svojho účinkovania na Tour dokopy už 105 dní v zelenom drese z celkových 127. Iba 22-krát nebol v zelenom a aj z toho mal už 4-krát oblečený žltý dres pre lídra celkového hodnotenia – tri dni v roku 2016 a raz 2018.

Slovenský pretekár tímu Bora–Hansgrohe vyrovnal historický rekord Nemca Erika Zabela, ktorý vyhral zelený dres na Tour šesťkrát v rade v rokoch 1996 – 2001.

Jarné klasiky

V jednodňových pretekoch seriálu World Tour je najcennejším víťazstvom určite výhra jarnej klasiky Paríž-Roubaix v apríli tohto roka. Dva týždne pred francúzskym monumentom výhral klasiku Gent-Wevelgem, keď predviedol v závere skvelý špurt.

Záver pretekov Paríž-Roubaix 2018, ktoré vyhral Peter Sagan:

Majstrovstvá Česka a Slovenska

Peter Sagan vyhral na konci júna aj majstrovstvá Česka a Slovenska, vďaka čomu bude jazdiť v budúcej sezóne v národnom drese, keďže na svetovom šampionáte v Innsbrucku sa mu nepodarilo po štvrtýkrát obhájiť dúhový dres.

Sagan získal tak už svoj šiesty titul majstra republiky (2011-2015, 2018). Väčšinu pretekov, približne až 150 km, strávil Sagan osamotený na čele a sám aj prešiel cieľom. Ako druhý prešiel cieľom brat Petra Sagana – Juraj, ktorý tak získal striebornú medailu.

Kúpte si ročné predplatné časopisov Biker a Cyklistika iba za 18,90€

Ďalšie úspechy

Okrem spomínaných úspechov sa Saganovi podarilo vyhrať dve etapy na úvodných pretekoch sezóny v Austrálii – Santos Tour Down Under a dvakrát bol tretí.

Menej sa Saganovi darilo na španielskej Vuelte, kde mu zo šiestich útokov na etapové víťazstvo nevyšiel ani jeden. Až štyrikrát skončil na druhom mieste a dvakrát na treťom.

Tri druhé miesta v etapách zozbieral Sagan aj na jarnej klasike Tirreno-Adriatico, kde skončil celkovo na 43. mieste. Na Amstel Gold Race skončil štvrtý, Milano-SanRemo aj Ronde van Vlaanderen šiesty, Strade Bianche ôsmy a EuroEyes Cyclassics Hamburg desiaty.

Všetky uvádzané preteky sú radené do bodovania UCI v rámci svetového rebríčku UCI WorldTour.

Sezóna 2019

Peter Sagan začne sezónu 2019 na austrálskych pretekoch Tour Down Under (15.-20.1.), kde sa predstaví po tretí raz za sebou.

Z úvodných pretekov seriálu WorldTour pôjde do Argentíny na Vueltu San Juan (27.1. – 2.2.).  Potom sa Sagan vráti do Európy, kde ho vo februári čaká v španielskom pohorí Sierra Nevada príprava vo vysokej nadmorskej výške.

Trojnásobný majster sveta absolvuje takmer celý program jarných klasík s výnimkou prvého marcového týždňa v Belgicku a pretekov Strade Bianche v Taliansku.

 

Aktuality

15:26 Decathlon dal do predaja repliky bicyklov Van Rysel RCR Pro tímu AG2R. Po pár hodinách boli vypredané.

V utorok pridal Decathlon do ponuky cestné bicykle, na ktorých pretekajú jazdci tímu Decathlon AG2R La Mondiale. S cenou 9000 eur boli vypredané už na ďalší deň.

11:39 Strávil som týždeň s Petrom Saganom na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

Keď ma Mišo Kolář oslovil s ponukou ísť do Talianska na týždenné sústredenie, na ktorom bude aj Peter Sagan, nemohol som odmietnuť. Už len možnosť byť v prítomnosti takej legendy ako Peter je niečo, čo sa jednoducho neodmieta.

09:46 Video: Premrznutého Mattiasa Skjelmoseho museli odniesť v rukách pred koncom Valónskeho šípu.

Dánsky pretekár tímu Lidl-Trek odstúpil z ardénskej klasiky 40 km pred cieľom. Preteky poznačilo chladné a daždivé počasie, ktoré vyradilo mnohých favoritov a preteky dokončilo len 44 cyklistov zo 175 štartujúcich.

09:32 Stevie Williams bol najsilnejší v stúpaní Mur de Huy a na Valónskom šípe dosiahol najväčší úspech v kariére.

Britský jazdec tímu Israel-Premier Tech zaútočil 300 metrov pred cieľom a zvíťazil pred druhým Kevinom Vauquelinom (Arkéa-Samsic) a Maximom Van Gilsom (Lotto-Dstny).

Včera 12:11 RockShox predstavil novú vidlicu Psylo, ktorá je postavená na základoch Lyrik a Pike a stojí polovicu.

Táto vidlica je určená na trailové jazdenie, má byť postavená s ohľadom na nižšiu cenu a má novú patrónu DebonAir.

Zavrieť reklamu