Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Team Sky príde o hlavného sponzora, Sky odchádza z cyklistiky

Odstúpenie Sky súvisí so zmenou majiteľov spoločnosti, ktorým sa nepáčia dopingové kauzy jazdcov tímu.
Martin Sarvaš
Team Sky príde o hlavného sponzora, Sky odchádza z cyklistiky

Sky po desiatich rokoch končí ako sponzor cyklistického World Tour tímu Team Sky. Svoju podporu tímu ukončí po sezóne 2019, potvrdil tímový manažér Dave Brailsford.

Brailsford musí nájsť nového veľkého sponzora pre jeden z najúspešnejších tímov v cestnej cyklistike, inak je možné, že tím po sezóne zanikne.

Vo vyhlásení sa tiež spomína ukončenie 10-ročnej spolupráce spoločnosti 21st Century Fox s tímom Sky, ktorá tiež skončí s podporou po nadchádzajúcej sezóne, informuje portál cyclingnews.com

Tour de France vyhrali šesťkrát

Sky podporoval cyklistický tím už od jeho vzniku v roku 2010 a okrem toho sponzoroval niekoľko rokov aj anglickú reprezentáciu. Tím Sky vyhral dokopy šesťkrát Tour de France na čele s jazdcami s Bradley Wigginsom, Chrisom Froomom a tentorok s Geraintom Thomasom.

Okrem úspechov na Tour, Chris Froome sa stal celkovým víťazom pretekov Okolo Španielska Vuelta a Espana v roku 2017 a tento rok vyhral talianske Giro d’Italia.

Kúpte si ročné predplatné časopisov Biker a Cyklistika iba za 18,90€

„Do cyklistiky sme prišli s cieľom inšpirovať ľudí vo všetkých sférach prostrerdníctvom elitných športovcov. Po desiatich rokoch spolupráce nemôžem byť viac pyšný na to, čo sme dosiahli s tímom Sky i reprezentáciou. Koniec roku 2019 je však pre nás ten správny čas posunúť sa ďalej,“ povedal Jeremy Darroch, výkonný riaditeľ spoločnosti Sky Group.

Prečo končia?

Televíznu spoločnosť Sky odkúpila americká káblová spoločnosť Comcast a novým majiteľom sa vraj nepáčili kauzy spojené s dopingom, alebo ako ho cyklisti radi nazývajú „terapeutickými výnimkami“, ako napríklad veľká dopingová kauza Chrisa Frooma z uplynulej sezóny na Giro d‘ Italia.

„Sky síce na konci roka odchádza, ale v tíme myslíme o budúcnosti pozitívne a máme možnosť spolupracovať s novým partnerom,“ povedal manažér tímu Dave Brailsford.

„Určite ešte nekončíme. Máme pred sebou ďalší skvelý rok pretekov a budeme robiť všetko pre to, aby sme dosiahli s Teamom Sky úspech aj v sezóne 2019,“ dodal Dave Brailsford.

Vaše komentáre

Aktuality

15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Včera 17:07 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

22.04.2024 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Zavrieť reklamu