Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Svoje skúsenosti chce odovzdávať mladším jazdcom. Pozrite si jarný program Petra Sagana

Trojnásobný majster sveta absolvuje takmer celý program jarných klasík.
Martin Sarvaš
Svoje skúsenosti chce odovzdávať mladším jazdcom. Pozrite si jarný program Petra Sagana

Peter Sagan začne sezónu 2019 na austrálskych pretekoch Tour Down Under (15.-20.1.), kde sa predstaví po tretí raz za sebou.

Z úvodných pretekov seriálu WorldTour pôjde do Argentíny na Vueltu San Juan (27.1. – 2.2.).  Potom sa P. Sagan vráti do Európy, kde ho vo februári čaká v španielskom pohorí Sierra Nevada príprava vo vysokej nadmorskej výške.

Trojnásobný majster sveta absolvuje takmer celý program jarných klasík s výnimkou prvého marcového týždňa v Belgicku a pretekov Strade Bianche v Taliansku.

„Rozhodli sme sa, že na úvod pôjdem do Austrálie a odtiaľ do Argentíny do San Juanu. Som rád, že som stále súčasťou tímu Bora-Hansgrohe,“ cituje Sagana portál cyclingnews.com.

„V novej sezóne budem zasa o rok starší a okrem iného sa budem snažiť odovzdať svoje skúsenosti mladším jazdcom,“ povedal Peter Sagan pre cyclingnews.com.

Celý záznam z tlačovky Bory Hansgrohe:

https://www.facebook.com/PeterSagan/videos/329774757855409/

 

„Vrátim sa do diania na pretekoch Tirreno-Adriatico a plán je, že vydržím až do klasiky Liége-Bastogne-Liége. Uvidíme, ako to celé dopadne. Je to náročný plán, ale taký je zatiaľ náš prvý plán,“ skonštatoval Sagan, ktorý doposiaľ Ardénsku klasiku Liége-Bastogne-Liége ešte nikdy neabsolvoval.

„Nikdy som tieto preteky nejazdil, možno to bude dobré na získanie ďalších skúseností,“ uviedol 28-ročný Slovkák.

Na tlačovej konferencii manažér tímu Ralph Denk oznámil aj predĺženie kontraktov do konca roku 2021 s mladými nemeckými pretekármi Pascalom Ackermannom a Emanuelom Buchmannom. Okrem toho potvrdil aj príchod 24-ročného Maximiliana Schachmanna z tímu Quick-Step. Ackermann v budúcej  sezóne absolvuje po prvýkrát Giro d’Italia a Buchmann sa bude koncentrovať na Tour de France.

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

Včera 16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

Včera 15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

Včera 11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

Včera 10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Zavrieť reklamu