Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Slovenský poľovnícky zväz sa Rojčekovi ospravedlňuje a od incidentu sa dištancuje

Zväz tiež vo vyhlásení oznámil, že požiada políciu o prehodnotenie výrokov pána Slavkovského ohľadom jeho držby zbrane.
Martin Sarvaš
Slovenský poľovnícky zväz sa Rojčekovi ospravedlňuje a od incidentu sa dištancuje

Ilustračná foto: Unsplash / Andreas Vas

Slovenskému majstrovi v zjazde Adamovi Rojčekovi sa vyhrážal lesník zastrelením: „Máš šťastie, že pod dorčinou som nemal svoju fujaru .30-06, to by si už nerozchodil.“

Slovenský poľovnícky zväz sa vo svojom vyjadrení Adamovi Rojčekovi ospravedlňuje a od incidentu sa plne dištancuje.

„Pán Slavkovský ako držiteľ zbrojného preukazu, ale taktiež psychologického posudku na držanie zbraní a streliva musí byť znalý zákona a v žiadnom prípade sa nemôže nikomu vyhrážať,“ píše sa vo vyjadrení SPZ.

Vo vyjadrení sa zväz Adamovi Rojčekovi ospravedlnil a tiež priznal, že správanie ich člena bolo neprimerané a odmieta zaň niesť zodpovednosť. Okrem toho zväz vo vyjadrení oznámil, že požiada políciu o prehodnotenie výrokov pána Slavkovského ohľadom jeho držby zbrane.

„SPZ sa pánovi Rojčekovi touto cestou ospravedlňuje, avšak odmieta niesť zodpovednosť za neprimerané správanie a konanie nášho člena pána Slavkovského. SPZ požiada Prezídium policajného zboru Slovenskej republiky o prehodnotenie výrokov p. Slavkovského a spôsobilosť na držanie zbraní a streliva.“

Celé vyjadrenie Slovenského poľovníckeho zväzu:

Po prečítaní príspevku o incidente pána Rojčeka s pánom Slavkovským, ktorý bol zverejnený na Vašej webovej stránke sa Slovenský poľovnícky zväz plne dištancuje.

Slovenský poľovnícky zväz (ďalej len SPZ) má takmer 60 000 členov a je nemysliteľné, aby SPZ ako poľovnícka organizácia dohliadala na konanie, výroky a chovanie svojich členov pri výkone práva poľovníctva, ale aj na sociálnych sieťach.

Pán Slavkovský ako držiteľ zbrojného preukazu, ale taktiež psychologického posudku na držanie zbraní a streliva musí byť znalý zákona a v žiadnom prípade sa nemôže nikomu vyhrážať tak, ako to mal údajne urobiť zverejnením výhražných slov na Facebook-ovom profile p. Rojčeka.

Považujeme reakciu pána Slavkovského za neprimeranú, hoci jej následkom mohla byť aj jazda p. Rojčeka po nevyznačených cykloturistických chodníkoch, lesných cestách, zvážniciach na približovanie dreva a jeho konanie mohlo mať za následok devastáciu lesa, čím mohol porušiť zákon o lesoch, resp. aj zákon o ochrane prírody a krajiny.

Nemáme však žiadne informácie, čo sa stalo v lese, kto ako konal a čo kto porušil, ale od pána Slavkovského si vyžiadame stanovisko k danému incidentu. Pre SPZ však zatiaľ ostáva záhadou, prečo sa pán Rojček nevyjadril, čo bolo dôvodom vzniku konfliktu a pri akej príležitosti prišiel s pánom Slavkovským do kontaktu.

SPZ sa pánovi Rojčekovi touto cestou ospravedlňuje, avšak odmieta niesť zodpovednosť za neprimerané správanie a konanie nášho člena pána Slavkovského. SPZ požiada Prezídium policajného zboru Slovenskej republiky o prehodnotenie výrokov p. Slavkovského a spôsobilosť na držanie zbraní a streliva.  Veríme, že pokiaľ sa uvedený skutok preukáže, bude vinník potrestaný.

Vaše komentáre

Aktuality

17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

Včera 23:17 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Zavrieť reklamu