Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Lesník sa vyhrážal Rojčekovi: „Máš šťastie, že som nemal svoju ‚fujaru‘, to by si už nerozchodil“

Ján Slavkovský poslal slovenskému majstrovi v zjazde na Facebooku správu, v ktorej sa mu veľmi nepríjemne vyhrážal.
Martin Sarvaš
Lesník sa vyhrážal Rojčekovi: „Máš šťastie, že som nemal svoju ‚fujaru‘, to by si už nerozchodil“

Istý pán menom Ján Slavkovský sa vyhrážal slovenskému majstrovi v zjazde Adamovi Rojčekovi.

Slavkovský napísal na Facebooku Adamovi správu so zenením: „Máš šťastie, že pod dorčinou som nemal svoju fujaru .30-06, to by si už nerozchodil.“

Svojou „fujarou“ myslel s najväčšou pravdepodbnosťou pušku, keďže .30-06 (Springfield) je náboj, ktorý má kaliber .308″ (7,62 mm).

Správu, ktorú verejne poslal Rojčekovi na Facebook už Slavkovský zmazal, no Adam ešte stihol spraviť screenshot:

Slavkovský napísal Rojčekovi výhražnú správu po tom, čo ho videl, ako ide na bicykli z Kráľovej hole.

Adam si k incidentu napísal do story na instagrame: „Dávajte si prosím vás v lesoch pozor, myslel som si, že takýto ľudia už nie sú, bohužiaľ sú tu medzi nami a dúfam, že sa nikomu nič nestane.“

Podľa toho, čo má uvedené Slavkovský vo svojom profile na Facebooku, je alebo bol zamestnanom Lesov Slovenskej republiky. Ako zamestnanie má uvedené – Vedúci LO, Lesy SR š.p.

Bohužiaľ to na Slovensku nie je úplne ojedinelý prípad: „Takýchto intelektuálov máme aj v Hlohovci. Úplne ideálne je, keď ti toto povie v lese popri tom, ako ťa skoro zrazí zo svojim terénnym autom,“ napísal Marek Vendlek v komentári pod článkom.

Ide o aktuálnu tému, keďže v polovici októbra sa stala veľká tragédia vo Francúzsku, kde mladý 22-ročný poľovník zastrelil britského cyklistu, ktorého si údajne pomýlil s diviakom. Tento rok bolo dokonca vo Francúzsku zranených pri poľovačke 115 ľudí, z nich 13 zomrelo.

Slavkovský má na svojom facebookovom profile motto: „Človek, ktorému čas veľmi rýchlo ubehol a ešte by toho chcel mnoho stihnúť, ak to zdravie dovolí.“ Budeme však asi všetci radi, ak z vecí, ktoré chce ešte stihnúť, vyradí streľbu po cyklistoch či už len pomyslenie na niečo podobné.

Budeme tiež veriť a dúfať, že pán Slavkovský to všetko myslel iba ako prázdnu vyhrážku bez premyslenia, čo píše.

O celom incidente sa snažíme zistiť viac informácií a požiadali sme o vyjadrenie Lesy Slovenskej republiky i Slovenský poľovnícky zväz. Nové informácie vám prinesieme na našom webe.

Pre zlepšenie nálady video na záver:

https://www.facebook.com/jenzmackni/videos/706774586360462

Vaše komentáre

Aktuality

15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Včera 17:07 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

22.04.2024 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Zavrieť reklamu