Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Specialized predstavil úplne nové MTB tretry S-Works Recon

Nové topánky od Specializedu majú byť extrémne pohodlné a zároveň efektívne pri šliapaní. Sú určené pre disciplíny horskej cyklistiky, no najviac ich ocenia XC-čkari a cyklokrosári.
Martin Sarvaš
Specialized predstavil úplne nové MTB tretry S-Works Recon. Doposiaľ niesli toto meno tretry Recon s prívlastkom Mixed Terrain Shoes, a teda topánky to rôznych terénov. Nový model je redefinovaným nástupcom tohto modelu.

Topánky S-Works Recon budú využívať pravdepodobne primárne jazdci cross country a cyklokrosári. Nové Recony vyzerajú byť na skutočne luxusné, funkčné, ale aj pohodlné tretry, avšak aj ich cena je skutočne dosť luxusná (na konci článku).

Motto Specializedu pri nových tretrách Recon je, ako sme už pri americkom výrobcovi bicyklov zvyknutí, veľmi ambiciózny a znie:

Výnimočný prenos sily? Máme. Minimum gramov? Máme. Skvelý štýl? Máme. S trertrami S-Works Recon dostanete MTB topánky bez akýchkoľvek kompromisov. 

Detaily

Karbónová podrážka

Podrážka tretier Recon je extrémne ľahká a tuhá a mala by poskytovať maximálny prenos sily. Gumový podpätok a štuple majú poskytovať maximálny záber pri stúpaní do kopca.

S3 BOA

Koliečka BOA z CNC zliatiny nedodávajú tretrám iba vzhľad, ale majú spevnené vnútornosti s pružinovou spojkou a milimetrové mikro-doťahovanie, ktoré by malo byť skutočne presné a odolné.

Ochrana špičky

Keďže topánky budú používať pravdepodobne prevažne jazdci cross country a cyklokrosu, a trate na pretekoch v týchto disciplínach už nie sú iba prašné chodníky, Specialized pridal novým Reconom ochranu špičky, ktorá dodáva na odolnosti tretier a samozrejme ochráni vaše drahocenné prsty na nohách.

Padlock päta

Spevnená päta Padlock má pevne „uzamknúť“ vašu nohu v topánke. Na vrchu sa pohodlne spája s tkaninou Dyneema a má tak byť pevná, ale zároveň komfortná s efektívnym fitom, ktorý podľa výrobcu „zaistí doručenie každého wattu priamo do pedálov“.

Materiál Dyneema

Pri nových tretrách Recon použil Specialized tkaninu Dyneema, o ktorej tvrdí, že je výnimočne tuhá, ľahká a mäkká. Aj vďaka nej by sa mali tretry dobre prispôsobiť tvaru vašich nôh.

Body geometry

Body geometry znamená, že Specialized pracoval na každej časti tretier S-Works Recon a geometria topánok je nadizajnovaná ergonomicky, aby sa maximalizoval výkon, efektivita a minimalizovalo sa roziko zranenia.

Špecifikácia S-Works Recon

  • Index tuhosti 13
  • Približná hmotnosť – 270 gramov (jedna topánka, veľkosť 42)
  • Veľkosti EU36 – EU49
  • Tkanina Dyneema je uchytená mezzo vrstvami; ide o strečový materiál, ktorý je utkaný štyrmi smermi a vrstvou TPU, ktoré vytvárajú nepružné a tuhé zóny
  • Nezávislé koliečka Boa S2-Snap slúžia na mikronastavenia aj počas jazdy a majú doživotnú záruku  BOA
  • Konštrukcia päty Padlock má zabezpečiť pevnosť päty a lepšie zrýchlenie počas jazdy
  • Priestor pre kufry z titánu
  • Päta na podrážke vyrobená z gumy SlipNot s protišmykovým vzorom
  • Form Fit poskytuje malý, no pohodlný priestor pre prsty v prednej časti tretry
  • Vzor zámkov pre dva šróby je kompatibilný s väčšinou MTB pedálov

 

Cena S-Works Recon – 349,90 eur

Treba uznať, že nové tretry Specializedu S-Works Recon vyzerajú skutočne skvele a jazdenie v nich bude pravdepodobne veľmi príjemné. Avšak pre pohodlie v nových Reconoch budete musieť poriadne zainvestovať, keďže cena ich je 349,90 eur.

 

Viac informácií na webe www.specialized.com

Aktuality

Včera 17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

Včera 17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

Včera 16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

Včera 10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

27.03.2024 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Zavrieť reklamu