Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Top 3 trate v Bikeparku Kálnica podľa českého dirtera Jakuba Vencla (video)

A ktoré trate v Kálnici máte radi vy? Hlasujte na konci článku.
Martin Sarvaš

Český slopestyle pretekár Jakub Vencl sa vybral do slovenského bikeparku v Kálnici, kde natočil video s tromi traťami, ktoré sú preňho najzaujímavejšie.

„Nie je to iba o slopestyle a airbagu, ale hlavne o tom kopci. Traily sú zaujímave a myslím si, že aj dosť ojedinelé v našom regióne, takže vám ukážem tri traily, ktoré sa mi páčia najviac,“ hovorí Vencl v úvode svojho videa.

#3 – PUMP LINE ENDURO

Je to jedna z tých ľahších tratí a je vhodná aj pre začiatočníkov. Skoky sa nemusia skákať a dajú sa iba prejsť, takže sa na nej nemúsíte báť. Aj keď samozrejme, je to bikepark, takže samozrejme, že je potrebné mať aspoň trochu skúseností. Sú tu aj zábavné časti so zákrutami i rovinami, ktoré sa dajú skákať či prechádzať manuálmi. Je to ideálna trať na enduro.

#2 – BIG VITO

Je to freeridová lajna s množstvom skokov a transferov. Skoky sú skutočne dosť veľké a vyžaduje si už istú úroveň skillu a skúseností na biku. Nie je pre začiatočníkov, ale tí, ktorí ju zvládnu si ju určite veľmi užijú! Trať je dosť rýchla, v strede trate je veľký step-up a na konci sú dva veľké dropy. Je to jedna z najlepších tratí, ktoré majú v Kálnici, fakt velká bomba!

#1 – BIG AIR LINE

Je to lajna s najväčšími skokmi v Kálnici. Táto trať skutočne nie je pre začiatočníkov a treba mať už odjazdené čo-to na skokoch predtým, než sa na ňu pustíte. Na trati sú veľké odklopené zákruty a aj dva veľké skoky – jeden má asi 14 metrov, druhý 14-16 metrov, podľa toho, ako ďaleko sa odrazíte. Trať vchádza z lúky do lesa a prechádza na koniec slopestyle trate. 

Celé video Jakuba Vencla aj s komentárom počas jazdy:

Aké sú vaše obľúbené trate v Kálnici?

 

(môzete označiť maximálne 5 možností)

Zobraziť výsledky hlasovania

Loading ... Loading ...
Mapa tratí v Kellys Bikeparku Kálnica:

 

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 15:26 Decathlon dal do predaja repliky bicyklov Van Rysel RCR Pro tímu AG2R. Po pár hodinách boli vypredané.

V utorok pridal Decathlon do ponuky cestné bicykle, na ktorých pretekajú jazdci tímu Decathlon AG2R La Mondiale. S cenou 9000 eur boli vypredané už na ďalší deň.

Včera 11:39 Strávil som týždeň s Petrom Saganom na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

Keď ma Mišo Kolář oslovil s ponukou ísť do Talianska na týždenné sústredenie, na ktorom bude aj Peter Sagan, nemohol som odmietnuť. Už len možnosť byť v prítomnosti takej legendy ako Peter je niečo, čo sa jednoducho neodmieta.

Včera 09:46 Video: Premrznutého Mattiasa Skjelmoseho museli odniesť v rukách pred koncom Valónskeho šípu.

Dánsky pretekár tímu Lidl-Trek odstúpil z ardénskej klasiky 40 km pred cieľom. Preteky poznačilo chladné a daždivé počasie, ktoré vyradilo mnohých favoritov a preteky dokončilo len 44 cyklistov zo 175 štartujúcich.

Včera 09:32 Stevie Williams bol najsilnejší v stúpaní Mur de Huy a na Valónskom šípe dosiahol najväčší úspech v kariére.

Britský jazdec tímu Israel-Premier Tech zaútočil 300 metrov pred cieľom a zvíťazil pred druhým Kevinom Vauquelinom (Arkéa-Samsic) a Maximom Van Gilsom (Lotto-Dstny).

17.04.2024 RockShox predstavil novú vidlicu Psylo, ktorá je postavená na základoch Lyrik a Pike a stojí polovicu.

Táto vidlica je určená na trailové jazdenie, má byť postavená s ohľadom na nižšiu cenu a má novú patrónu DebonAir.

Zavrieť reklamu