Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Tlačové správy

Cyklošvec predstavuje novinky pre slovenský trh v roku 2019

Biker
Cyklošvec predstavuje novinky pre slovenský trh v roku 2019
Spolu s novinkami značky Stevens pre rok 2019 sú predstavené viaceré inovácie najmä v kategórii elektrobicyklov a bicylov MTB kategórie.

Z jeho širokého portfólia sa taktiež hovorí o zásadnej zmene u mnohých nielen MTB elektrobicyklov, a to v podobe plne integrovanej batérie v ráme. Týmto počinom sa výrobca z Hamburgu spolupodieľa priamo na vývoji s výrobcom pohonu značkou BOSCH, čoho výsledkom je osadenie tohoto pohonu v prevažnej väčšine svojich modelov. Ďalšou top motorizáciou je japonské Shimano. Iný pohon STEVENS neponúka, skôr sa spolieha na vysokú kvalitu a trvácnosť.

V celoodpruženom segmente pribudol ku modelovej rade maratónskych bicyklov aj model Jura s novou radou XTR 1×12.

Priebežné inovácie na poli fariebných variácii modelov, bŕzd, či zmien trojprevodníkov za dvojprevodník a ďalšie novinky pochopiteľne prebehli v celej širokej ponuke Stevensu. Zmenami prešiel aj topmodel cestnej kategórie. Nový a  úspešný Izoard je osadený aj s kotúčovými brzdami a na kompletnej rade Ultegra, samozrejme aj vo veľmi zaujímavom farebnom prevedení.

CykloŠvec

 

Česká spoločnosť CykloŠvec je veľkoobchod s cyklistickým tovarom, bicyklami a doplnkami už za dva roky oslavuje tridsaťročné pôsobenie na trhu. Za túto dobu sa spoločnosť neustále vyvíjala a napredovala v zastúpení v mnohých exkluzívnych svetových značiek bicyklov a komponentov. Mottom spoločnosti nie je len podpora konkrétnych značiek, ale aj podpora cyklistiky ako takej.

 

Portfólio tohoto českého dovozcu sa priebežne rozširuje a okrem dovozu vlastných značiek ako napr. Galaxy zastupuje aj distribúciu značky Stevens, ktorý je jedným z najväčších výrobcov bicyklov v Nemecku. Z dielov a doplnkov Cyklošvec dováža aj známeho španielského výrobcu tretier a prilieb Catlike, alebo aj talianskú topznačku komponentov Deda. Medzi širšiu ponuku Cyklošvec patrí aj veľkoobchodné zastúpenie elektrobicyklov Totem, reťazí KMC, kolies Rodi, či komponentov a doplnkov Nexelo.

V kategórii Cyklokrosu má topmodel Super Prestige aj novú verziu 1 x11 SRAM FORCE a krásne zelené farebné prevedenie. Dostupných je viacero ďalších modelov, ako napríklad hliníkový model Tabor za cca 1000,-€, ktorý je veľmi univerzálny a je ho možné okrem pretekárskeho bicykla použiť aj ako spoľahlivý cestovný bicykel

Podobnými inováciami prešiel aj model Supreme s blatníkmi, osvetlením a dynamom v náboji, ktorý je vhodný jako spoločník na výlet, či do práce, alebo aj jako voľbu luxusného „zimáku“. Stevens sa logicky chce venovať tomu, čo je aktuálne v kurze.

Galaxy

Značka Galaxy bude aj v novej sezóne naďalej stavať primárne na lákavý pomer cena /výkon. Novinkami Galaxy sú predovšetkým nové farebné variácie modelov a taktiež vyššia rada výbav. V ponuke pokračujú osvedčené 29 „SKYLAB a 27,5 PIONEER modely v niekoľkých variantáchch výbav, širokej škále farieb.

V ponuke nových modelov 2019 u Galaxy budú zmeny aj v detskom segmente a to najmä v pridaní krížových modelov a  širokej škály farieb a to už od 12“ až do 24“ segmentu.. Novinkou medzi Galaxy elektrobicyklami je model SPACELAB na 29 “ kolesách s polointegrovanou batériou v ráme a v stredovým motorom DAPU.

Spoločnosť Cyklošvec zabezpečuje pre slovenský trh aj distribúciu elektrobicyklov Totem. Táto značka jako jediná v tomto segmente využíva aj tzv. Gear Senzor, tzn. systém prevodovky, ktorý funguje na princípe snímačov na radiacích lankách, ktoré upravujú výkon motora tak, aby mohlo dochádzať k plynulému a hladkému radeniu a  eliminácii nežiaducich zvukovo-mechanických prejavov. Jedná sa o jedinečnú patenovanú technológiu, ktorá je v súčasnosti ponúkaná len českým výrobcom Comp.

Catlike

Catlike do novej sezóne presúva výrobu terier z Ázie priamo domáceho Španielska. Výsledkom je vyoká kvalita spracovania a pridávanie prémiových materiálov vo svojich produktech.

Novinkami v ponuke tretier budú dva modely Whisper Oval, ktoré sa delia na cestné a MTB. Rozdiel bude v použitých podrážkách, karbón alebo nylon a v počte upínacích kolies BOA. Unikátom je aj ručne šitý silikonový topmodel Mixino s karbonovou podrážkou a špičkou z hovädzej kože.

V ponuke prilieb Catlike predstavil dva nové cestné modely – topmodel s názvom Kilauea a ekonomickejší model Vento. Osvedčené modely Mixino a Whisper sa dočkali taktiež aj inovácie tvaru a pridaní značky EVO do názvu.

Novinkou je aj spolupráca s MIPS, preto je pre novú sezónu možné, vybrané modely je dodať aj s týmto zvýšeným ochranným systémom. Dobrou správou pre zákazníkov je, že všetky skladové prilby modelového roku 2018 a starších boli výrazne zľavnené, takže si v prípade záujmu môžu pod stromčekom nájsť nové prilby za skvelú cenu.

Deda Elementi 2019

Talianska firma Deda elementi je producent zameriavajúci sa na výrobu komponentov špičkovej kvality, určených prevažne pre cestnú cyklistiku. V jej sortimente však nájdeme aj rad produktov pre sektor MTB, dráhovú cyklistiku, časovku a triatlon a v neposlednom rade aj single-speedy či city bicykle. Komponenty značky Deda elementi používajú jazdci mnohých svetových profesionálnych tímov. Za všetky môžeme spomenúť napr. Lotto Soudal, UAE Team Emirates, Cofidis Pro Cycling Team alebo Caja Rural Seguros.

Samotný sortiment je delený do niekoľkých rôznych produktových radov, v závislosti na použitých materiáloch a technológii spracovania. Napríklad rady s označením Superleggera a Superzero sú podľa výrobcu určené pre použitie na bicykloch osadených radami Shimano Dura Ace alebo Campagnolo Super Record. Podobne sú na tom aj rady 35 a Zero100, ktoré zodpovedajú radám Shimano či Campagnolo Chorus a pod.

Druhá najvyššia rada s názvom Superzero ponúka ako karbónové, tak aj hliníkové riadidlá, ktoré sú výnimočné vďaka svojmu špecifickému Aero profilu, ktorý jazdcovi poskytuje pohodlný ergonomický úchop. Podobne je to aj s predstavcami a karbónovými sedlovkami. Pre nadchádzajúcu sezónu je k dispozícii celý rád zmien hlavne v podobe prepracovaného dizajnu a farebného prevedenia. Novinkou v tejto rade je hliníkový nastavec pre riadidlá s označením Superzero TT s nastaviteľnou dĺžkou, ktorý je určený hlavne pre časovkárov a triatlonistov.

Novinkami v rade Zero100 sú riadidlá Gravel100, ktoré sú vhodné pre využitie na cyklokrosových bicyklech a aj v poslednej dobe stále populárnějšej kategórii gravel. Čo sa týka komponentov pre časovku, dráhu či triatlon, ponúka Deda pomerne široký sortiment. Za všetky môžeme spomenúť veľmi obľúbené a jazdcami často využívané nadstavce s označením FastBlack2 a Parabolica Zero, Uno a Due. V neposlednom rade sa Deda zameriava aj na produkciu veľmi kvalitných omotávok. Novinkou na tomto poli je omotávka s názvom Presa. Vďaka svojej špecifickej štruktúre s dierovanou vrchnou vrstvou ponúka jazdcovi možnosť veľmi komfortného, ​​avšak pevného úchopu. Ponúkaná bude v 6 rôznych farbách.

www.cyklosvec.cz

www.galaxy-bike.cz

www.stevens-bikes.sz

Aktuality

13:01 Mathieu van der Poel je bez Van Aerta suverénnym favoritom monumentu Okolo Flámska.

Mads Pedersen síce na pretekoch odštartuje, ale po tvrdom páde na Dwars door Vlaandren, pri ktorom utrpel početné pomliaždeniny a odreniny, sú jeho šance na výhru určite nižšie.

Včera 17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

Včera 17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

Včera 16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

Včera 10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

Zavrieť reklamu