Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Tlačové správy

Je cyklokrosový bicykel to isté, čo gravel bicykel?

Biker

Možno vás môže zmiasť, že v ponuke Stevens nefiguruje  dnes tak veľmi obľúbená kategória – Gravel. Prečo to tak je? Znamená to, že výrobca z Hamburgu takzvané „štrkolety“ jednoducho neponúka? Dnes v tom chceme urobiť poriadok raz navždy, aby bol výber Vášho nového bicykla čo najlepší.

Môže sa zdať, že pojem gravel bicyklov dnes silne zatieňujú  klasické cyklokrosy. Ako by sa ich však Stevens mohlo vzdať, keď sa práve z týchto pretekov dnes pýši mnohými víťazstvami a úspechmi.

Modely ako Super Prestige sú dnes viac než rešpektované, nielen medzi hobby jazdcami, ale aj profesionálmi, medzi ktorými sú aj mnohí majstri sveta. Iní výrobcovia možno s obľubou píšu, že cyklokros je dnes už niekde za zenitom a gravel je vlastne jeho potomok, či nástupca. Marketingové oddelenia dokážu vymyslieť rôzne veci, ale kde je stredobod pravdy? Všetko začína Predovšetkým u konštruktérov.

Geometria

Všeobecne je cyklokrosový bicykel braný predovšetkým ako pretekársky stroj, ktorý neberie toľko ohľadu na komfort, rámovo si zachová svoju tuhosť aj pri silnejšom zábere pedálov a rovnako sa ľahko hádže na rameno.  Geometria cyklokrosu  je zameraná na silovú jazdu, bicykel je dynamickejší,  riadenie je ostrejšie. Poznávacím znakom cyklokrosu sú tiež ľahšie prevody – jazdí sa často v blate pri menších rýchlostiach.

Gravel predstavuje posed uvoľnenejší, komfortnejší a príjemnejší na dlhšie cesty. Ide o univerzálnejší bicykel, aký poteší aj hobby jazdcov a často je stavaný aj na rýchlu jazdu po spevnenej ceste.

Spojenie cyklokrosu i gravelu

Stevens svojou ponukou oba svety geniálne pretína. Hoci pomenovanie jeho kategórie nahráva cyklokrosu, no predovšetkým hobby modely, akými sú Tabor, Gavere a Vapor, vynikajú univerzálnosťou a môžu slúžiť aj ako jeden bicykel pre všetko. Azda najlepším dôkazom sú modely Prestige a predovšetkým Super Prestige, ktoré sú vyložene top segmentom v tejto kategórii predurčeným k zbieraniu vavrínov.

Sčítané a podčiarknuté, Stevens vie zúčtovať svoje znalosti z cyklokrose natoľko dobre, že časť ponuky stavia tak, aby jeho modely svojimi vlastnosťami uspokojili požiadavky každého jazdca. Stačí zvoliť vhodnú veľkosť rámu a prípadne zvoliť prezutie plášťov s inou šírkou, či dezénom, podľa vlastnej potreby.

Model Stevens Vapor

Rámy a vidlice má Stevens na všetky tieto obmeny pripravené, priechodnosť je zväčšená nielen iné prezutie, ale aj pre nečistoty a blato, počas pretekov, či zlého počasia. S tým súvisí aj príprava pre blatníky a doplnky, teda okrem vyložene pretekárskych topmodelov.

Preto sa za nami zastavte, prezrieť a osedlať aktuálne, ale aj nové prichádzajúce modely z kolekcie 2019 aby Ste tak mohli zažiť na vlastné oči, ako Stevens zúročuje svoje skúsenosti  v tejto triede bicyklov!

Stevens Prestige
Stevens Gavere
Stevens Supreme
Stevens Prestige

Ďalšie info na weboch:

www.cyklosvec.cz

www.stevens-bikes.cz

www.stevens-bikes.de

Vaše komentáre

Aktuality

17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

Včera 23:17 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Zavrieť reklamu